Partidul România Mare solicită Guvernului României să se anuleze referendumurile organizate de către UDMR

În ziua de 20 august 2013 a fost sărbătorită cea de-a doua Zi Naţională a Ungariei, în memoria regelui Ştefan cel Sfânt, de origine geto-dacă, în timpul căruia ungurii au trecut la religia ortodoxă.

În preajma Zilei Naţionale a Ungariei, liderul U.D.M.R. Kelemen Hunor a înştiinţat Poporul Român, Parlamentul, Preşedintele şi Guvernul României că O.N.G.-ul său, neînregistrat ca partid politic la Tribunalul Bucureşti, va organiza ilegal referendumuri locale în cele două Ungarii mici pe care speră să le realizeze în Ardeal, în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, respectiv Bihor, Satu Mare şi Sălaj, profitând de tentativa vizând regionalizarea României, de fapt împărţirea ei.

Conform Legii referendumului, U.D.M.R. nu are niciun suport legal pentru a organiza consultarea populaţiei din anumite judeţe ale României pe tema referendumului.

În acest context, Partidul România Mare solicită primului-ministru şi Guvernului României următoarele:

1.Să dispună prefecţilor din cele şase judeţe, nominalizate de către U.D.M.R., să atace în contencios administrativ toate hotărârile Consiliilor judeţene şi Consiliilor locale referitoare la organizarea unor referendumuri locale pe tema regionalizării.

2.Să modifice Legea referendumului, Legea nr.3/2000 şi să elimine prevederile introduse din iniţiativa P.D.L., a fostului ministru de Interne Vasile Blaga, referitoare la declararea ca legal desfăşurate a acelor referendumuri locale, indiferent de tematica abordată, dacă acestea s-au desfăşurat fără violenţă.

Ungaria şi U.D.M.R. caută să organizeze referendumuri locale ilegale în judeţele Covasna, Harghita, Mureş, Bihor, Satu-Mare şi Sălaj cu scopul de a prezenta la Bruxelles noi documente şi argumente pentru susţinerea viitorului Diktat, pregătit pentru anul 2014, vizând obţinerea autonomiei teritoriale a Ardealului şi dezmembrarea României.

În paralel cu aceste acţiuni ale U.D.M.R., premierul Ungariei, Viktor Orban a transmis prin Poşta Română scrisori în limba ungară la cei peste 3,5 milioane de cetăţeni români care au obţinut dubla cetăţenie, înştiinţându-i despre alegerile parlamentare din anul 2014 la care cei peste două milioane de români get-beget, care nu cunosc limba ungară, nu vor avea drept de vot pentru a nu putea decide viitoarea componenţă a Parlamentului de la Budapesta.

Dr.Gheorghe Funar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*