Vai, sărmanul omul prost…

Gabar are multe buzunare la pantaloni. Și din fiecare  se ițește cite o scăfîrlie turtită de cameleon. Dintr-un buzunar  ne scuipă unul Timnofte. Din altul – Mișin. Din al 3-lea – Hadîrkovski. Din altul – Pădurarul  lui Lupcinski. Mă uit la clownul  bătrîn cu numele de  artist amator: Timnofte. Mă uit ce face și-mi vine pe loc să vomit. Așa o lichea n-a cunoscut R Moldova de cînd s-a născut.

Timnofte se dă  drept  vajnic  anticommunist, dar a promulgat rapid  toate legile  anticonstituționale adoptate de pldm-iști  și frații lor pur  sînge din PCRM. Timnofte se dă drept  strașnic  European, dar scuipă în toate recomandările înalților oficiali de pe continent. El, cel care a ucis, prin sentințele sale idioate, un patriot roman basarabean! Cel  puțin unul! Numele lui este  David cel Gheorghe. Nici nu mă mir de ce această lichea a fost mereu doar președinte.Ba de o instituție judecătorească, ba de alta, ba de un consiliu superior al magistraturii, ba, Doamne, Ferește – de republică.

De asemenea cinovnici  poslușnici (a se citi și: kgb-iști) va avea  trebuință orice dictator, orice imbecil ajuns, dintr-o eroare, la Putere, orice mafiot. Și orice Iosif Davidovici  Kobzon. Care ne poreclește drept “Ciori”, iar preșul Timnofte din buzunarul de la fundul lui Gabar  se face  că nu aude.

…Deschid televizorul  și-l văd din nou. Îmi vine să vomit de ce spune. Licheaua pîrțuiește verbal astfel: „Eu lucrez  pentru  lucru, să  știți”. Scrofotina  ordinară  nu e în stare nici măcar o propoziție s-o rostească logic și corect. Cum deschide gura în loc de cuvinte pe loc  glăsuiește doar… pîrțuri de coteț. Vă dați  seama  cîte greșeli  ar putea face Timnofte într-un singur cuvînt? În cuvîntul “Adevăr”, de exemplu. În numele Constituției,  a cărei garant ar trebui să fie, numai că pentru el  Filat este sinonim cu Legea Supremă, Filat este Mîntuitorul  mileniului 3, adică e chiar Dumnezeu întrupat!

Licheaua bolșevică, pe parcursul întregii și îndelungatei sale vieți, a fost mereu la cheremul ocupanților  sovietici, apoi – sub tălpile comuniștilor moldoveni, iar acum e în poziție de SMIRNA la orice Gabar Kantovici  Filat, din buzunarul căruia apare foarte rar și atunci duhoarea sa pestilențială  învăluie semiMoldova. De aia populația necăjită a unui stat raiderit de Gabar și Voronin umblă din zori și pînă în noapte cu batiste la nas și la gură. Din cauza stării de vomă continuă, provocată de odicoloanele putrejunii  morale numite: Timnofte, revărsate non-stop  dinspre  colivia  de la fundul pantalonilor  unui satrap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*