Cine a reușit s-o… împlinescă matern pe spioana Anhela Honta?

(cinci întrebări fără tot atîtea răspunsuri)

I. O evadare. Aproape în stilul Baghirov

Gura tîrgului debitează și multe, enorm de multe adevăruri. Depinde cu ce organ le asculți. Duminica recentă, cînd Anhela a revenit din Spania la Chișinău,  a fost roditoare  la acest capitol. Astfel am aflat că eroii mei literari  Vlăduț Lăpuș (iată-i  și numele)  și Anhela Honta se giugiulesc din decembrie 2009, de la constituirea unei alianțe politico-familiale, am priceput  că vreme de trei luni  locuiesc “tăt-a-tăt” (vorba lui Vor On In), că Anda i-a impus divorțul fiindcă e o persoană geloasă, monopolistă, care nu vrea să-l împartă pe Lăpuș cu nimeni, nici măcar cu Victor. Corect? De la intrarea din strada Tighina în Piața Agricolă  aud  de la un artist ambulant că Vlăduț al nostru va pleca în viitorul apropiat (2012-2014) în Zanzibar, cu Anhela și cu Victor, evident și ne va lăsa nouă semiMoldova, prin testament, doar că golită de bani și onoare.

Din surse intergalactice, care-au solicitat anonimatul, am mai aflat că din decembrie 2009  pînă la 12 august 2012 Meșterul Prim al Ctitoriei ce suntem a agonisit nici mai mult, nici mai puțin de un miliard de euro, fapt urmărit/monitorizat pas cu pas de rivalii lui de guvernare și opoziție. Bineînțeles, că nu va fi arestat pentru asta. El va negocia plecarea sa cu cine trebuie, așa că tot locuitorii etern de muritori ai guberniei vor avea de achitat datorii, lipsuri și mizerii veacuri la rînd. Mă va lua oare și pe mine cu el?

II. Cu cine va merge Lăpuș la aeroport?

Un apropiat  prieten de-al  său(dacă mai poate  fi numit așa), mă  asigură că Mkaciuk, unul din creatorii neoficiali ai LDPM-ului și nu numai, e fericit de cele aflate, fiindcă trădarea între bărbații  înamorați, ca și între femei, de altfel, nu se iartă… Democrație… Emancipare… Libertate… Libertinism… Liberalism… De astea ați vrut? De astea aveți parte la nesfîrșit.

Între aducerea Focului Haric din Ierusalim și a te cupla cu o starletă sau cu un bancher ordinar – pentru unii — nu e decît o distanță de cursă chearter și-atît. Fiecare trăiește cu cine vrea, doarme cu cine vrea, duce  mări de flori prin terțe persoane cui dorește și cît dorește… Problema  constă  cu totul  în altceva… Să cunoască despre acest concubinaj cel puțin două televiziuni și să nu li se dea voie jurnaliștilor de acolo să scoată o vorbă despre asta din decembrie 2009 pînă în august 2012? – iată acest Fapt nu mi se pare deloc normal, democratic și  liber într-o societate care se vrea a fi altfel decît era pe timpul lui Vor On In. Mi s-a spus personal de către oamenii de acolo că n-au avut voie să vorbească despre așa ceva. Ciulesc urechile… Avem Centrul Independent pentru Jurnalism în gubernie? Avem și o Uniune a Jurnaliștilor? Mai era  parcă și un Centru al Presei Libere? Sau avem numai „Mere de aur”, „Pere de borangic”, „VIP-uri în bikini și botfori cu toc înalt” și multe, multe punkte… în loc de etc.? Curios lucru: Cu cine va merge la aeroport Vlăduț Lăpuș, ca s-o întîmpine pe Angela Merkel la 22 august 2012?

Cu Anhela Honta,  cea veșnic iubitoare de vajnici conducători de state, de guverne și televiziuni? Cu Victor, cel veșnic iubitor de senzații tari, de rock, gen „Metalika” și  amețit non-stop de visul legiferării primei căsătorii între  bărbații  neamului pragmatic  românesc  la Chișinău? Doamne, te rog, să-mi strici televizorul în acea zi! Mă auzi?

III. Al cui e pruncul din pîntecul Anhelei Honta?

Nu sunt moașa poporului, dar știu că eroina mea, în exclusivitate  literară, în paralel cu Vlăduț, și-a menținut și chiar dezvoltat relațiile de dragoste cu împăratul chinez Vor On In. Nu se știe doar dacă au știut cei doi de acest lucru, dacă l-au tolerat cu bună știință și dacă au fost de acord ca jupîneasa cu pricina să juiseze sub cei doi cu nemărginită plăcere. Să fie al lui Vor On In pruncul nenăscut, de trei luni doar, din pîntecul Anhelei Honta? Să fie al lui Vlăduț Lăpuș, cu certitudinea ce-l mereu caracterizează? O, Anhela, Anhela, regină neîncoronată a semiMoldovei… Ce virtuoasă și fierbinte  la culme gazelă vei fi fiind cu adevărat… Așa-i că nici tu nu mai știi cine o fi tatăl rodului tău fericit? Unul – cărunt, tembel, dictator și bogat, altul – june chipeș, afemeiat, dictator și mare latifundiar, care  o fi dintre ei? Poate  faci, un efort suplimentar, totuși,  și-ți amintești?

IV. Expertiza  ADN solicitată

Papagalul  Serry mi-a vestit că Vor On  In, la aflarea știrii,  a fost primul care a solicitat, bucuros, o expertiză  ADN pentru stabilirea paternității celui ce va veni peste șase luni pe pămînt. Același lucru l-a solicitat și Lăpuș. Plus la toate, surse sigure mă anunță că împăratul chinez încearcă disperat să-l convingă pe junele Meșter să pună de-o alianță cu ortacii lui comuniști. Acum e ceva ce-i leaga mai mult decît în 2011, cînd o asemenea alianță era aproape gata, dar din motive neclare pînă la sfîrșit  aceasta  s-a soldat doar cu demisia șefului Serviciului  de Securitate și a șefului Comisiei Naționale a Pieței Financiare. O, Anhela, Anhela, din cauza ta era să se  destrame încă o alianță democratică… Nu crezi?

V. Anhela, o dublă spioană?

Iubire anticreștină, ați putea zice voi… Desfrînare sodomică și gomorică, loz în plic…sau un basm cu termen pururi neexpirat, bun de-l adormit pe Sarkozy, Berlusconi, Putin, Clinton și Lăpuș. Al nostru. Pare a fi de rîs, deși nu e deloc de rîs faptul că și Vlăduț și Vor On In îi ofereau Anhelei  case, mașini, flori, bijuterii, milioane și alte nimicuri esențiale pentru o simplă, prea  simplă cititoare de pe prompter a știrilor de seară… Ea însă  îi ducea de nas sau de centură pe amîndoi, iar ei, în schimb, îi ofereau aceste foarte mici atenții CONCOMITENT? Nu e adevărat că numai unui spion experimentat i-ar fi reușit acest scenariu? Sau, totuși, tustrei  au știut și-au acceptat conlucrarea ÎN GRUP?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*