Validarea e în mâna lui Băsescu, ca pistolul în mâna lui Năstase!

România asistă la un nou episod: ,,Când doi se ceartă, al treilea se împușcă!’’ din telenovela dâmbovițeană de mare succes ,,Poporul râde sau plânge numai când vrem noi !’’

Am auzit că Adrian Năstase s-a împușcat (am dat fuga la internet și l-am întrebat pe google), a vrut să se sinucidă, dar un polițist vigilent i-a dat peste mână (întrebare: cum de s-a găsit cineva s-o facă?!), și astfel l-a salvat de la moarte dar nu și de la carceră.

Întreaga scenă s-a petrecut în momentul în care „Adiță”, așa cum îmi place mie să-l alint, a văzut mandatul de arestare emis pe numele său și in care scria negru pe alb că trebuie să execute o pedeapsă doi ani.

După umila mea părere, a vrut să-și pună capăt zilelor din cauza obsesivei dileme care-l măcina și care bântuie palatele Victoria și Cotroceni de ceva vreme: care dintre Ponta și Băsescu va merge la Bruxelles? Și de aici toată drama interioară a ex-premierului.

După ce l-au operat, medicii specialiști de la Floreasca au declarat că Nastase nu va rămâne cu sechele de nici un fel. Asta fiind vestea bună.

Astfel va putea să-și ocupe și cea de-a opta casă, dar numai în postura de chiriaș și numai pentru vreo doi ani. Dar ce înseamnă doi ani în viața unui om? La o tablă, la un remi, la o partidă de sah sau scriind o nouă carte…

Zilele răcoroase se vor scurge mult mai repede decât cele caniculare de dincoace de gratii (și zăbrele, vorba cântecului!).

Lăsând glumele deoparte și vorbind mai serios, îl las pe Adrian în plata Domnului (judecator). Și mai am doar o vorbă să-i mai spun: Adriane-Șapte-Case, în sfarsit, ai primit ,,Trofeul Calității’’- întrebare: de ex-prim-ministru, de om ori de Adrian Nastase?

În joc secund, telenovela continuă, în mare hârjoana politică sunt prinși Victor Ponta și Traian Băsescu. Se giugiulesc de le sar capacele, de la whisky, pardon, prerogativele, de la unul la celalalt… Iar Coana Mare Curtea Constituțională, băgatoarea de seamă a politicienilor, își dă cu presupusul mai ceva decât coana Joitica a lui nenea Caragiale. Un fel de ping și pong românesc- de-a plecatul la Bruxelles. Ponta spune că pleaca el… Treaba mare, ca să zic așa, degeaba are el chemare la Consiliul Europei dacă ,,permisul’’ stă în mâna lui Băsescu. Că vorba aia: nu încap două sabii în aceeași teacă sau, mai pe românește, un Premier și un Președinte iîn același avion!

Meciul continuă: validarea e în mna președintelui precum pistolul în mâna lui Adrian Năstase! Dacă ex-premierul României a scăpat cu viață și fără sechele după ce a dat mâna cu moartea, așa cum va da Ponta cu Băsescu, ori se sinucide premierul ori îl sinucide președintele.

Închei cu o „trilemă”: cine-i Năstase, cine-i Ponta, cine mai e Băsescu?

Telenovela dâmbovițeană continuă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*