Flagramatisme

MegaMèmè-ul. Sunt şi teleast, telefan. Şi mă mir când văd la tv un mèmèu, cândva infatuat, ironic, miştocar, superior, peste Caragiale, Muşatescu, Twain, Ilf&Petrov; ce zic eu? grobian-superior; îl văz monstruos pe un scaun bistriţean: împietrit posterior unei înfrângeri nete, după ce sfidase un ziarist care i-a zis că-s doi ani de când a bătut un suporter. Mega-caracterul danubian, în loc să spună, „da, regret gestul”, a fost, ca de obicei, imbecilofensiv luându-se de cercelul din urechea reporterului. El nu vedea uriaşa genune din cerebelul său, ci doar cercelul din urechea celuilalt. Jmecherie redundantă în ţara asta, băy! Tare naţiune, cu atâtea megamèmè-uri pe cap de locuitor! Bravos, halal!

Reclamă mascată? Aud o virgulă muzicală, un „gingăl” pe Realitatea: e colinda „Scoală gazdă din pătuţ”, acum în plină explozie muguristică; apoi aud aceeaşi melodie, aceeaşi interpretare, înregistrare, ca reclamă la cafeaua „Selected”, pe un canal pro. E coincidenţă sau reclamă cu trimitere, asociativă, subliminală? Când auzi melodia pe Realitatea, nu ţi se face dor de cafea selectată? Ce ziceţi, stimaţi telespectatori?

Antena 1 şi scorul. Nu o dată am sesizat faptul că A1 taie genericele de la finalul filmelor. Nu prea o mai face, bravo, dar am altă cârcoteală: la transmisiile de fotbal are obiceiul de a NU pune pe ecran scorul, continuu, permanent, să ştim şi noi cum stăm dacă deschidem televizorul mai târziu. Nu e un cap de ţară, dar un picior e!

Ziarista pârâtă. „VA cânta şi Tudor Chirilă”, ne spune cu seninătate, duminică seara, pe TVR 2, într-o transmisie de la Sibiu. „ziarista” Mirela Nagâţ. Cine le dă, nene, dreptul să apară pe un post naţional, dacă dintr-o intervenţie de nici 30 de secunde pot debita agramatisme flagrante. Că mai nasc un cuvânt: „flagramatisme!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*