Linii muzicale

Încăperile Muzeului Municipiului Bucureşti devin gazdele unui spectacol plastic în care linii unduioase dansează într-un spaţiu dominat de o cromatică vibrantă, într-un ritm lin sau alert, concretizând motivul de bază al expoziţiei artistei Elena Cristea: simbioza între feminitate şi muzică.

Intitulată „Linii muzicale”, expoziţia dezvăluie o serie de dezvoltări ale trupului feminin redat stilizat, cu forme voit alungite. Aceste siluete cu aspect de năluci se contopesc cu universul muzical, se integrează în conturul graţios al instrumentelor muzicale şi sunt redate prin linii care pacă ne mângâie nu numai văzul ci şi auzul prin traiectoriile curbate pe care le urmează.

Linia obraznică conferă compoziţiilor un aspect fremătător și fermecător, conducându-ne pe un drum ce atribuie graţie şi senzualitate reprezentărilor feminine, deplasat în ritmul muzicii într-o lume animată de explozia cromatică. Creaţiile  Elenei Cristea îmbină stilul grafic al liniilor de contur ce determină formele şi împart spaţiul cu pete vibrante de culoare. Pe lângă instrumentele muzicale, pe care corpul feminin cu formele sale mlădioase le suprapune, identificându-se, se întâlneşte şi prezenţa unor forme simplificate aparţinând faunei sau florei, de la cai, melci, fluturi ori pânze de păianjen până la flori cu rol de accente cromatice.

Cuprinzând un numar de 75 de tablouri, expoziţia deacoperă o poveste plină de dramitism şi muzicalitate, în care linia urmează un traseu cunoscut de artistă, în care culorii îi revine rolul de a contribui la efectul final vibrant.

Elena Cristea, creatoarea acestei poveşti muzicale, este restaurator de cărţi vechi la Muzeul Naţional de Istorie a României şi s-a distins în domeniul artelor plastice prin expoziţii organizate pe plan naţional, începând cu anul 1998.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*