Aici și peste Prut: organizații non-guvernamentale indezirabile

Curentul antiromânesc creat, dirijat și finanțat din afara țării include o serie de componente și modalități de promovare. O componentă perfidă și deosebit de periculoasă sunt anumite o.n.g.-uri, cu orientări  subversioniste de lungă durată, ambalate în învelitori mediatice pretins progresiste, filantropice, de învățământ și civilizatoare. Sub învelitoare se ascunde esența antinațională. Despre esența darurilor civilizației de export a scris celebrul scriitor american M. Twain, cu o sută de ani în urmă.

Darurile civilizației de export sunt destinate cotropirii financiare-economice, apoi teritoriale a popoarelor mai puțin avansate. Românii, cutremurați de  dezastrultotal din țară, s-au dezmeticit după narcoza  euforiei intrării în UE. Privind în jur, ei constată că au fost trași pe sfoară, păcăliți și jefuiți, cum nu le-a mai fost dat să pățească. Cine i-a prostit?! Cum de salvat? Din instrumentele de intoxicare psihologică-ideologică, dl Florin Rusu a evidințiat „rețeaua o.n.g.-urilor Sorosiste”. În petiția sa din online, dl Florin Rusu scria: „Cerem interzicerea o.n.g.-urilor Sorosiste pe teritoriul României! Demiterea din funcțiile publice a tuturor celor care fac sau au făcut parte din aceste organizații”. Un alt autor consideră că cel mai grav pericol din partea o.n.g.-lor Sorosiste este că ele „vor da naștere” la partide sorosiste – acesta este planul rețelei” . Intervențiile în politic a Sorosiștilor: „S-a activat din nou rețeaua de o.n.g.-uri și ploșnițarii lui Soros! O puzderie de o.n.g.-uri din România cer relocarea a cât mai mulți imigranți în țara noastră!”.

De fapt, intervenția intereselor străine în politic, prin intermediul o.n.g-lor Sorosiste, are loc de mulți ani. Spre exemplu, în sfera educației și instruirii, care este o sferă de importanță politică majoră pentru popor și stat.

Recent, am citit îpe internet despre cererea unui prim-ministru al R. Moldova adresată către miliardarul Soros de a-i plăti patru consilieri ai prim-ministrului. Bani străini în politică moldovenească. Cine plătește, acela comandă muzica. Comanda bancherilor străini în politica moldovenească a adus sau nu prinos în dezastrul total al celor 25 de ani de independență a R. Moldova? Cum ne putem apăra de subminarea de către interesele străine a tradițiilor istorice și spirituale ale poporului? Care este calea ce mai eficientă? Iată două soluționări. Rapide.

Din Federația Rusă: în anul 2015, Ministerul Justiției a emis patru dispoziții, conform Legii despre organizațiile indezirabile, prin care au fost declarate indezirabile următoarele o.n.g.-uri: 1. „Fondul Național pentru Susținerea Democrației”, 2. „Institutul Societatea deschisă, Fondul de asistență”, 3. Fondul Societatea Deschisă”, 4. „Fondul americano-rusesc pentru dezvoltarea economică  și a dreptului”. La care, în 2016, a fost adăugat 5. „Institutul Național Democratic de Relații Internaționale”.

În Rusia, organizațiile necomerciale care primesc bani de peste hotare și au activități politice în țară, sunt obligate să se înregistreze în calitate de agenți străini. O lege similară există în SUA, din anul 1938.

Președintele V. Putin a declarat: „Autoritățile statului vor acorda în continuare atenție  la existența unor surse financiare străine pentru activitatea organizațiilor non-guvernamentale și vor verifica corespunderea  scopurilor statuare ale lor cu lucrul practic.  Orice abatere va fi sancționată ”.

Conform noii Doctrine militare a Rusiei, subminarea tradițiilor istorice și spirituale este calificată ca pericol militar. Pentru colaborarea cu o organizație străină indezirabilă, cetățeanul rus este pasibil de pedeapsa cu întemnițarea pe doi-opt ani.

Din Republica Belarusi: o.n.g.-urile Sorosiste au fost interzise în anul 2008.  Ulterior, prin Decretul prezidențial Nr.24 /2013 „Despre primirea și utilizarea ajutorului străin nerambursabil”, au fost stabilite principiile utilizării corecte, loiale statului, a ajutorului financiar, a ajutorului cu utilaje.  O.n.g.-le sunt obligate să indice scopurile, în care vor fi folosiți banii primiți de peste hotare.

În Bielorusia, este interzis o.n.g.-lor să deschidă conturi în băncile de peste hotare. La 1 septeptembrie 2011, a intrat în vigoare Codul Învățământului din Republica Belarusi. Codul  prevede ca instruirea suplimentară a adulților ( prelegeri, seminare tematice, traininguri, cursuri pentru ofițeri etc.) să NU  fie făcută de o.n.g.-ri!

Întrebare: când Ministerul Justiției și Ministerul  Învățământului din Țările Române vor adopta decizii similare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*