Ce am fost și ce am ajuns: „Și am rămas cu mâna întinsă ca a Regelui Lear”…

De la înălțimea gloriei umane la abisurile disperării, marele Shakespeare a creat un personaj care ne poate include pe toți în tragedia shakespeariană „Regele Lear”. Un text remarcabil ce explorează povestea unui rege venerabil care decide să împartă regatul între cele trei fiice ale sale, în funcție de cât de mult îl iubesc ele. Lear, încrezut în măreția sa și convins de loialitatea fiicelor sale, se trezește în cele din urmă trădat și abandonat de toți cei dragi. Transformarea lui Lear este una profundă și traumatică, de la un monarh influent și respectat la un bătrân nebun și dezgustat de lumea fără scrupule în care trăiește. În timp ce este expus la cruzimea nedreaptă a unor personaje malefice, Lear se confruntă cu propriile erori și cu consecințele devastatoare ale deciziilor sale. De-a lungul tragediei, el învață lecții dure despre umilință, iubire, putere și iertare, dovedind că transformarea radicală poate fi însoțită de înțelepciune și eliberare interioară. Prin povestea lui Regele Lear, Shakespeare subliniază fragilitatea umană, frivolitatea puterii și efemeritatea gloriei, oferind iluzia asupra existenței umane și a paradoxurilor acesteia. Transformarea tumultoasă a personajului principal este un avertisment puternic despre consecințele orgoliului și aroganței și despre importanța umilinței și bunăvoinței în relațiile umane.

Ce-am fost și ce-am ajuns noi…? Din oameni liberi, în oameni supuși: stați în casă dacă vă pasă, vine războiul, clima ne distruge civilizația, iar de vrem să fim civilizați trebuie să privim la Eurovision. Într-o emisiune la televiziunea americană, modelatoarea îl întreabă pe Bill Gates: „Acum devine din ce în ce mai evident că vaccinurile pe care le promovezi și, în același timp, investești mult în ele și faci miliarde din ele (vaccinurile) provoacă nenumărate răni, efecte secundare și decese. Poți dormi noaptea? Gates răspunde frustrat: Bine, e suficient, acest interviu s-a terminat”.

Dimitri Medvedev afirmă, după ce țările vestice au aprobat folosirea rachetelor cu rază lungă de acțiune în Ucraina. „Țările vestice, care se presupune că au „aprobat folosirea” armelor lor cu rază lungă de acțiune pe teritoriul Rusiei (indiferent dacă este vorba despre părți vechi sau noi ale țării noastre), trebuie să înțeleagă următoarele: „Toate echipamentele și personalul lor militar care luptă împotriva noastră vor fi distruse atât pe teritoriul fostei Ucraine, cât și pe teritoriile altor țări dacă de acolo se lansează lovituri împotriva teritoriului rus. Rusia presupune că toate armele de lovitură cu rază lungă de acțiune utilizate de fosta Ucraine sunt în prezent controlate direct de personalul militar NATO. Aceasta nu este „asistență militară”, ci participare la un război împotriva noastră. Astfel de acțiuni ar putea deveni un „casus belli”. NATO va trebui să decidă cum să clasifice consecințele posibilelor lovituri de răzbunare împotriva echipamentelor/obiectelor/personalului țărilor din bloc în contextul articolelor 4 și 5 din Tratatul de la Washington.”

Alte adevăruri neplăcute din Ucraina menționate de un mare actor, sau bombe de adevăr aruncate de Steven Seagal „Înainte de război, Ucraina era cunoscută pentru trafic de persoane, trafic de copii, trafic de organe, trafic de narcotice, laboratoare de război biologic, fascism și nazism”. „Toate acestea sunt otrăvuri care afectează întreaga lume”. Să ne aducem aminte la ce am fost și să privim la ce am ajuns. Dar noi mai suntem pe această hartă…? La Hal Turner Radio Show, un post de radio din SUA, Hal Turner face o analiză devastatoare: „V-am avertizat când prima stație radar rusă a fost distrusă, că aceasta va fi interpretată de Rusia ca deschiderea unei găuri pentru a permite o primă lovitură NATO. Am reiterat lunea trecută, după ce a apărut știrea că o A DOUA stație radar a fost atacată, lărgind „gaura” în protecția radar de-a lungul sudului Rusiei. Le-am spus în mod explicit audienței mele de radio că această nouă „gaură” în acoperirea radar va permite armelor nucleare sub-lansate să pătrundă adânc în Rusia, lovind Moscova, precum și silozurile de rachete nucleare ale Rusiei, înainte ca Rusia să aibă timp să se apere. Se pare că și rușii văd asta. Deci acum, tu și cu mine… avem probleme reale. Există un motiv pentru care Rusia trimite 11 submarine nucleare în Atlantic. Cred că este pentru că vor trebui să lovească SUA. Asta au făcut pentru noi proștii din Camera Reprezentanților SUA, Senatul SUA și președintele ilegitim, Joe Biden. Deciziile lor de a se amesteca în conflictul Rusia-Ucraina și „creșterea neîncrederii” constantă cu Rusia, au dus acum la desfășurarea de astăzi a submarinelor din Rusia în Atlantic. Probabil că se îndreaptă către pozițiile de tragere spre SUA. Voi, cei care l-ați votat pe Biden pentru că este „Om rău” meritați exact ceea ce ar putea urma. Este corect și potrivit ca tu și familiile tale să fii vaporizat de alegerea pe care ai făcut-o, pentru că alegerea ta a fost nesăbuită și stupidă. Sincer, cred că alegătorii lui Biden sunt prea proști pentru a fi numiți „cetățeni”. Personal, văd astfel de oameni ca niște idioți utili. Uite ce ne-a adus prostia lor”. Ce am fost și ce am ajuns. Am ajuns să trăim într-o lume incertă, dar noi suntem fericiți pentru că o să mâncăm gâze în orașul de 15 minute.

Regele Lear împarte lumea, chiar dacă o să rămânem pe drumuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*