„Fact cheking industry”…

Manipularea începe cu confuzia. Toate felurile de confuzie. Inclusiv confuzia asupra caracteristicilor artificiale/naturale și asupra efectelor unui virus. Plus confuzia asupra eficienței mijloacelor de prevenție și imunizare. La care se adaugă confuzia asupra identității. Inclusiv asupra identității de gen. Pe urmă se impune presiunea grupului. Semnalizarea virtuții, bullyingul pe internet. Diabolizarea dizidenței, a întrebărilor, a demersului științific normal, care de la Descartes încoace înseamnă să te îndoiești, ca să fii sigur că gândești, ca să fii sigur că exiști. Când transformi „știința” în religie, dubiul devine erezie, iar ereticii sunt arși pe rug. Noua Inchiziție se numește fact cheking industry. De aici apar frica, amenințarea, sancțiunea. De regulă, omul obișnuit și normal este supus în mod implacabil fricii de moarte și de suferință. inclusiv fricii planificate (în intenția a de a se crea un salvator, un erou din linia întâi, care să lupte eroic cu dușmanul, natural sau inventat). Oamenii sunt, apoi, obligați prin amenințări și sancțiuni să aleagă tabăra: ești cu noi sau împotriva noastră. Ești cu salvatorul sau ești cu dușmanul. Dacă nu ești cu salvatorul, ești excomunicat, aruncat peste zidurile cetății (extra muros). Ca să se știe că ești cu salvatorul, iar nu contra lui, trebuie să îți semnalizezi virtutea. Adică, să porți mască, să afișezi la avatar poza cu seringa sau cu steagul galben – albastru, să lupți mereu, din tastatură, cu claimătceingiul (dar să nu îți pese că umpli plaja cu plastic, resturi de iarbă și de praf de calitate și cu gunoi la nevărsii). Toate acestea determină omul obișnuit să transforme frica de moarte și de suferință în frica de stăpân.

Urmează alinerea la zicerile magistratale ale „autorității” științifice. Crede și nu cerceta. Urmează adaptarea din mers la comportamentul simulat al personalităților care fac propagandă plătită pentru acțiunile salvatorului. De aici se extrage așa-numitul exceptionalism economic și juridic, starea de criză în care nu mai contează normalitatea, drepturile și libertățile individuale și rațiunea, ci contează susținerea cu orice preț a eforturilor eroice ale salvatorului devenit, între timp, stăpăn hegemonic. Reglementări, contracte, împrumuturi demențiale, lobby agresiv, conflicte de interese, furt pe față, boli și decese cauzate de instrumentele utilizate de salvator „pentru siguranța voastră” (slogan nazist …) sau de faptul că oamenii sunt ținuți la porțile spitalelor din „rațiuni” de concentrare pe acțiunile salvatorului, treburi care, de altfel, nu ar fi acceptate nici într-un milion de ani de normalitate, toate acestea sunt considerate (nou)normale, deci acceptabile. Orice acțiune care, în mod normal, ar fi catalogată drept totalitară, tiranică, despotică, devine justificată doar pentru că lumea a fost pusă de salvator în survival mode (stare de supraviețuire). De aici consecință odioasă a imunizării față de răspunderea juridică, etică și politică a celor care se erijează în salvatori sau care se aglutinează în jurul acestuia și fac munți de bani din frica, suferința, mizeria și sărăcia oamenilor obișnuiți.

De aceea producătorii și comercianții de medicamente, de armament sau de „mașini electrice” ineficiente și poluante sunt imuni la răspundere. Ei contribuie la supraviețuire, deci „merită” premiul iertării de orice vină. Mor oameni de mâna lor, suferă oamenii din cauza lor, sărăcesc și fac foamea oamenii în urma acțiunilor lor banditești și neo-feudale?Nu e important nimic din toate acestea, căci totul este „pentru siguranța voastră” (din nou spus, slogan nazist…). De aceea trebuie să le achităm munții de facturi și cererile de despăgubire. De altfel, tot de aceea le achităm, prin costurile mărite ale mărfurilor și serviciilor, chiar și amenzile pe care le plătesc statului, cu titlu de taxă de protecție, pentru a putea continua să ne dăuneze vieții normale și pașnice. Dar măcar „știm” că ne salvează. Toate acestea ne sunt impuse de o clasă de simbioți care, cu îmbrățișarea lor verde, au sufocat într-o asemenea măsură statul și societatea, încât pare că nu se mai poate trăi altfel decât în această stare de supraviețuire. Este o clasă de birocrați, tehnocrați și lobby-ști care au ajuns atât de mulți și de hămesiți încât au devenit capabili să inventeze crize și războaie, precum și crime contra umanității, pentru a rămâne la putere. Vor vrea tot mai mulți bani, tot mai multe resurse, pentru a le toca pe toate, ca niște termite. Iar nota de plată pentru acest continuu prânz copios o vom plăti noi. De aici și idea de stabilitate și de non-populism. Tot ceea ce deranjează viața bună a acestei tenii malefice, a acestui simbiot talibanic (care nu are altă utilitate decât aceea de a sufoca organismul gazdă), este extremism, dizidență conspiraționistă, negaționism, deviationism, erezie. Dar a cam venit timpul curățirii, nu credeți?

P.S.: Americanii care încă mai cred în libertate și în Dumnezeu câtă asta: We will be free until the day we day … Eu zic: Hai Liberare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*