Elasticul acestor demențe ale pseudo-științei…

Fermierii europeni fierb a-climatic, protestează violent și falimentează sistemic și, în acest timp, „știincioșii” care consiliază pe zeci de milioane de euro birocrația UE consideră că nu s-a făcut suficient pentru reducerea emisiilor de gaze din agricultură. Deci, creșterea taxelor și a costurilor, reducerea forțată a efectivelor de animale și a logisticii mecanizate, toleranța față de dumpingul la produsele ucrainene și rusești, nu sunt suficiente pentru sustenabilitate. Șurubul trebuie strâns mult mai mult, poate operația reușește, iar pacientul se duce liniștit în noapte, într-o lume mai bună… Conform „știincioșilor”, pentru creșterea sustenabilității, este nevoie de sancțiuni, prin certificate de carbon și de recompense, prin subvenții și facilități pentru abandon & sustenabilitate. Din 2031 încolo… Bățul certificatelor de carbon a mai fost utilizat în industria grea și în producția de energie. (Ciudat, big pharma nu a fost atinsă nici cu un fulg de nea, deși este foarte poluantă și nocivă; la fel a fost omenită big tech industry). Atât de bine a funcționat treaba asta cu bățul încât acum, că e călduț rău afară, România a importat minim 1000 de Mw peste anemica producție internă. Germania este într-o situație cu mult mai gravă, iar asta face ca tuturor europenilor să le fie mai „bine” cu sustenabilitatea asta a vieții. Cam ca în explicațiile lui Hagi despre leadership.. Mai important e că în Germania e stabilit de mult centrul european în care se comercializează certificatele de carbon, comerț din care jnapanii din trading fac zeci de miliarde anual. Iar „industriași” ca indienii „noștri” de la Galați, Mittal și Gupta, își umplu găurile financiare cauzate de fraudele lor financiare cu miliarde încasate din certificatele primite pentru închiderea combinatului siderurgic. Așa se va întâmpla și cu agricultura.

Morcovul vine însoțit de condiții care sărăcesc și dezumanizează. De exemplu, certificatul sanitar verde a dat cu picătură așa-zisul drept de liberă circulație, dar a venit cu monitorizarea totală și captivitatea digitală, plus necesitatea de a bifa patru-cinci doze de ser de imunizare pe an pentru a păstra „facilitățile”. Așa va fi și în agricultură. Fermierii vor fi nevoiți fie să renunțe treptat la afacerea lor, fie să vireze către agricultura cu erbicid cancerigen sustenabil de la Monsanto și cu organisme modificate genetic, acceptate în aplauzele „știincioșilor” de birocrația UE în anul 2023, toamna. A, să nu uităm carnea artificială a lui bilgheiț, cu minunatul său gust de talpă de pantof…

Având în vedere că elasticul acestor demențe ale pseudo-științei s-a întins la maxim, iar establishmentul actual este din ce în ce mai des prins cu minciuna, este clar că ne-populiștii, echilibrații, stabilii prostocrați și cleptomani de acolo, de sus, din vârful mormanului de bani și resurse, suferă de orbire fariseică. Atunci când vor cădea, o vor face cu zgomot. Prostocraților actuali li se potrivește zicala „prost să fii, noroc că ești”… Chestia e că exista pericolul ca locul lor să fie luat de neo-comuniști și neo-naziști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*