Pierdut și regăsit prin Washington…

Marcel Ciolacu, marele cârmaci de la Buzău, s-a pierdut și s-a regăsit prin Washington, cu un surâs tâmp pe toată cheresteaua. Nu l-a luat cu el și pe Andrei Muraru, ambasadorul nostru în USA. L-a sărit mai ales la întâlnirile politice. Dacă e să fiu avocatul mârțoagei, șeful Guvernului trebuie să-l ia pe ambasador cu el. Este o cutumă. Mârțoaga este a lui Klaus Iohannis și stăpânul trebuia să știe dacă nu cumva unsurosul nu vorbește oarece secrete politice cu americanii. Sigur, premierul a avut-o cu el pe ministreasa Luminița Odobescu, dar Andrei Muraru este altceva, are o limbă mai alunecoasă, mai de burghiu soft și el trebuia să fie acolo. Așa că ambasadorul a aruncat cât colo șorțul de diplomat și i-a reproșat public Ciolacului că l-a lăsat cu ochii la bec. „Am fost exclus de la întâlnirile politice”, s ricanat Andrei Muraru.

Însă nici cârmaciul de la Buzău nu a ținut să rămână dator:

„De obicei, în viață, de multe ori, ca și în politică sau în diplomație, când urci, sărind anumite etape, la un nivel prea mare, vine un moment când te faci de râs”, a murmurat Marcel Ciolacu. Declarațiile vin ca răspuns la întrebările jurnaliștilor despre scandalul dintre premier și ambasador. Marți, Marcel Ciolacu a declarat că, dacă ar fi fost în locul lui Klaus Iohannis, l-ar fi retras de urgență din funcție pe Andrei Muraru, după reacţia ambasadorului în timpul vizitei oficiale pe care prim-ministrul o efectuează în SUA.

Luni, premierul a participat la ceremonia oficială de depunere a unei coroane de flori la Cimitirul Eroilor Arlington din Washington. Premierul s-a întâlnit cu secretarul de stat american Antony Blinken, secretarul apărării, Lloyd Austin și cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm. Ciolacu s-a întâlnit și cu reprezentanții conducerii Comitetului pentru forțe armate din Camera Reprezentanților, Mike Rogers și Adam Smith, cu co-președinții Comitetului pentru relații externe din Senatul SUA, senatorii Ben Cardin și James Risch, și cu co-președinții Grupului de prietenie cu România din Camera Reprezentanților, Mike Turner și Elissa Slotkin. Prim-ministrul și delegația guvernamentală discută și cu reprezentanții companiilor Google, Lockheed Martin și cu reprezentanții conducerii United States Energy Association. Marcel Ciolacu a fost în vizită oficială la Washington D.C. şi la New York până miercuri, împreună cu o delegaţie guvernamentală din care fac parte ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, şi ministrul Economiei, Radu Oprea.

Bine că i-a sărit muștarul ambasadorului pentru că așa am aflat și noi că plătim după curul lui 75.000 de dolari pe lună numai pentru chirie. Că nu poate să stea mârțoaga la sediul Ambasadei Române din Washington. Clădirea nu este pe măsura lui.

Și nu aveți bani pentru pensii, salarii și alocații?

De fapt, primul care a cârnit din sfârlă că nu-l cuprinde clădirea Ambasadei noastre a fost Prostănacu pe când era și el ambasador. Și atunci prostani din România au plătit chirie grea pentru prestațiile unui închipuit. Să nu-mi spuneți că americanii știu foarte bine pe cine promovează în funcții din România…

Ne amintim bine cum dădea din coate Andrei Muraru ca să ajungă ambasador, ce tumbe făcea pe lângă Klaus Iohannis și ce vânător de antisemiți era el prin România. Asta dă bine, dă bine…

În ce-l privește pe închipuitul celălalt, iată cum se faultează singur un idiot în politică: „De obicei, în viață, de multe ori, ca și în politică sau în diplomație, când urci, sărind anumite etape, la un nivel prea mare, vine un moment când te faci de râs”.

Al dracului subconștient, cum poate el să-ți joace renghiuri…

„Este un lucru pe care ni l-am asumat toţi trei (n.r. – liderii coaliției), un lucru nu neapărat că există un anumit deficit sau pentru că trebuie să terminăm cu această ciumă numită pensii speciale în România şi vă spun că atât eu, cât şi colegii mei am trecut printr-o ciumă (n.a. – protestele pentru justiție când PSD era numită „ciuma roșie”) şi ne-am vindecat, cred că este momentul să vindecăm anumite răni în societate şi să intrăm într-o echitate socială”, spunea Marcel Ciolacu prin aprilie 2023.

Cu cine dracu să discute și americanii noștri?!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*