Despre ce a fost și ce va mai fi…

Au trecut prin parlament celebrele „plx”-uri. Plx 145, legea despre care specialiștii în drept au avertizat ca este prost conceputa și prost scrisă, a creat cadrul legal pentru conceperea unei metodologii care va da statului dreptul de a lua copiii de lângă părinți. Deși titlul și articolele legii nu duc deloc cu gândul la o asemenea finalitate, prin PLX 145, se creează, totuși, cadrul legal care facilitează existenta și funcționarea unui Bavernet autohton. Mulți au amendat graba cu care s-a dorit obținerea acceptului favorabil al Parlamentului. Nimeni nu a înțeles motivul pentru care nu se putea oferi un timp mai mare pentru conceperea unei legi care să aibă cap și coadă, deoarece PLX 145 părea că nu aduce aproape nimic nou în peisajul legislativ. Aparent. Deoarece prevederile PLX menționează că tot ce este stipulat în lege va fi aplicat pe baza unei metodologii viitoare. Care va fi… Cum va fi. Apoi, la nici zece zile după adoptarea PLX 145, apare în spațiul public informația potrivit căreia în data de 23 mai, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) va pronunța o hotărâre în cauza ridicată de activiștii LGBT împotriva României, pe motiv că țara noastră nu recunoaște parteneriatele sau căsătoriile între persoane de același sex.

În proporție de 99,9 la sută, CEDO va condamna România, urmând să emită o hotărâre conform căreia țara noastră va trebui să legifereze cumva parteneriatele între homosexuali și/sau lesbiene. În acest caz există deja un precedent, petrecut în cazul Rusiei. Și în acea speță, CEDO a condamnat țara respectivă, pentru că nu a legiferat o formă de parteneriat între persoanele de același sex. Hotărârile Curții, însă, nu pot fi implementate decât de statele naționale. Altfel spus, Parlamentul României este cel care decide dacă va transpune în lege/legi, decizia CEDO. Asociația Accept, cea care a reprezentat cauza, a anunțat deja că pe 23 mai „CEDO va pronunța o hotărâre istorică privind familiile formate din persoane de același sex”. Iar după ce va trece și legea prin care cuplurile de același sex vor fi considerate familii, acestea vor putea cere, în mod legal, să aibă dreptul de a adopta copii. Acesta este traseul urmat peste tot în lume unde doi oameni de același sex care se căsătoresc au dreptul să adopte și chiar adoptă copii, din copiii aflați în grija statului. Evident, am fi de rea credință dacă ne-am întreba dacă graba parlamentului de a trece o lege privind „rechiziționarea” copiilor de către stat și recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex biologic, recunoaștere care va duce la posibilitatea adopției au vreo legătură. Mie îmi este limpede ca nu!

O altă informație parvenită prin agenții de presă străine este că acum cinci zile, șase bloggeri ucraineni au fost arestați după ce au filmat și publicat o serie de filmulețe în care se vedea cum armata rusă bombardează un depozit de muniție al fraților noștri ucraineni. Știrea a stârnit rumoare. În fond, acei oameni arătau distrugerile putiniste, nu?! După câteva zile, Polonia și Germania anunță că pe anumite porțiuni din teritoriul lor, nivelul radioactivității a crescut și de peste douăsprezecea ori peste limita admisă. Problema de sănătate naționala este cauzată de un nor radioactiv ridicat din Ucraina. Un nor radioactiv care nu a ținut cont de faptul că Ucraina nu e în UE, nici în Schengen, nici în NATO și a trecut fraudulos frontiera spre vestul Europei. Norul radioactiv s-a format în urma unor explozii ale armamentului pe bază de Uraniu (nici nu mai contează că era sărăcit, cum spun unii, sau nu) trimis de Marea Britanie lui Zelensky, pentru a lupta mai eficient cu rușii. Iar exploziile nu s-au produs pentru faptul ca frații ucraineni au făcut un grătar în loc greșit, ci vina este a armatei lui Putin, care i-a bombardat fără milă unde nu trebuia. Deoarece, nu e așa, Ucraina nu are arme murdare, care pot să provoace vreun dezastru. Și nici arestarea celor sase bloggeri nu este legată de vreun nor radioactiv care conține Uraniu.

Generalul Ciucă a hotărât în nemărginirea geniului lui de strateg militar că ar fi bine ca serviciul militar să devină obligatoriu. Înainte de afirmarea publică a dorinței sale, domnia sa a îndemnat cu patriotism bărbații români să intre în mod voluntar în Armata Română. Deocamdată, niciun român nu s-a înrolat de bună voie. Nici măcar acei luptători antiputinisti care au în online steagul ucrainean la profil și se filmează singuri, aratăndu-și brațele lucrate la sală și tatuajele ca să îi sperie pe ruși. Au început sa apară pe rețelele sociale filmulețe care înfățișau convoaie de mașini de război care traversau România de la Vest spre Est. Ieri, un alt convoi venind dinspre sud, a putut fi observat în toată splendoarea lui când, ajuns în Iași, a străbătut în plină zi orașul, în văzul tuturor, îndreptându-se spre Republica Moldova. Secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, a afirmat în urmă cu patru zile, că, dacă aliații încep să ofere garanții de securitate bilaterale pentru Ucraina, suntem foarte aproape de articolul 5 din Tratatul de la Washington privind apărarea colectivă a tarilor membre NATO.

Ce prevede acest articol? Articolul 5 al NATO cere tuturor ţărilor NATO să intervină în apărarea unui atac asupra unuia dintre membrii Alianţei. Deci toate țările membre, inclusiv România, ar trebui să devină parte activă în războiul ruso-ucrainean, de partea Ucrainei evident, chiar dacă Ucraina nu este membră cu drepturi depline ale Alianţei. Ca urmare a activării Articolului 5, România nu doar că intră în război direct cu Rusia, ci și cedează conducerea Armatei Române comandamentului NATO. Pentru că așa prevede Constituția. Bineînțeles, nici îmboldirea eșuată a marelui general Ciucă de a ne înrola voluntar tinerii bărbați pentru a avea și noi soldați, nici dorința lui fierbinte de a reveni la serviciul militar obligatoriu nu au absolut nicio legătură cu declarațiile lui Stoltenberg și nici cu armamentul care ne tranzitează țara.

Acestea fiind spuse, vă mulțumesc că ați urmărit cele mai interesante și mai lipsite de coincidențe știri ale ultimei perioade. Și nu cumva să credeți că ar exista vreo conspirație menită să ne întoarcă și mai mult pe dos! Doamne-ferește, noi nu suntem conspiraționiști, noi susținem știința și ne bazăm pe știință! Iar știința are la bază metode empirice, adică bazate pe experiență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*