Eveniment în Ilfov: „Tradiții și Credință” – prima ediție – Pantelimon…

Dimineața zilei de sâmbătă, 22 aprilie 2023, s-a dovedit a fi o zi minunată de primăvară, însorită și liniștită. Totuși, la Centrul Cultural-Misionar „Familia” (fostul complex Lebăda) din Bd. Biruinței nr. 3, din orașul Pantelimon, Consiliul Județean Ilfov prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, Primăria orașului Pantelimon și parohiile din oraș, au organizat prima ediție „Tradiții și Credință”, un eveniment destinat tuturor celor care doresc să contribuie activ la dezvoltarea secției de pediatrie a Spitalului Fundeni. Programul Evenimentul a început la ora 10:00, cu vernisarea unei expoziții de pictură și icoane, având ca temă Sfintelor Sărbători Pascale. Tot la aceeași oră a fost deschis un târg de produse tradiționale. Lumea forfotea pe aleile mărginite de șevalete și mese pline cu artefacte. La ora 12:00 a început un concert „dăruit” audienței de către Grădinița nr. 1 Pantelimon, Școala Gimnazială nr. 1 Pantelimon, corul Nepsis și cel al Asociației OMIS. La 13:15 a început concertul susținut de Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale, alături de Grupul Psaltic și corul tinerilor format din 80 de copii talentați – „Tronos Junior”. Patru parohii din orașul ilfovean Pantelimon au luat parte împreună cu primăria și consiliul județean la colecta organizată pentru Secția de Oncologie Pediatrică a Spitalului Fundeni.

Petru Ștefan, președintele Consiliului Județean Ilfov, a fost prezent la eveniment de la prima oră, alături de Ștefan Rădulescu – vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov și Voicu Vincențiu – vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov, primarul orașului Pantelimon Marian Ivan și echipa sa, doamna director a Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov și echipa sa și minunatele gazde ale Centrului Cultural-Misionar „Familia”. „Am participat astăzi, în orașul Pantelimon, la prima ediție „Tradiții și Credință”. A fost ceva cu adevărat inedit! Toți banii obținuți din vânzarea icoanelor din cadrul expoziției, a lucrărilor expuse, dar și a produselor tradiționale, vor fi donați Secției de Pediatrie de la Fundeni. Ne-am bucurat, de asemenea, de un concert extraordinar al Grupului Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale. Vremea a fost și ea extraordinară. Îmi plac enorm aceste evenimente, care ne aduc laolaltă. Îl felicit pe primarul Marian Ivan pentru această inițiativă și pentru toate eforturile depuse.” avea să transmită pe rețelele de socializare președintele Consiliului Județean Ilfov, Petru Ștefan.

În județul Ilfov există multiple proiecte dedicate copiilor și bătrânilor. Prin contribuția administrației și a oamenilor din județ se poate aduce un gram de speranță pentru copii care au probleme de sănătate. Acest lucru ne ambiționează să continuăm promovarea evenimentelor de acest fel. Prin participarea la acest eveniment, oamenii au putut să se bucure împreună de tradiții și obiceiuri, au întărit credința și dragostea din comunitate și de asemenea, au putut fi de ajutor. (George V. Grigore)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*