La răscruce de interese…

E greu să nu faci nimic, când nu faci nimic nu știi niciodată când termini… Dar ce să mai terminăm, când nu am început nimic. La ora de economie politică, care pentru mine era un chin, am fost întrebat care este programul partidului? Eu am răspuns că este de la nouă la unsprezece, la douăsprezece să fie și ei acasă. Am luat nota doi. Dar ce să mai vorbim despre program, astăzi vorbim despre bățul prin gard pentru a întărâta câinii, iar câinii sunt întărâtați cu abnegație proletară. Se freacă menta cu voioșie și drag. A freca menta înseamnă a irosi timpul cu spor. Dar să fie și un „timp” para-îndărăt, eventual energetic și de culoare verde.

Verdeață în bancnote mari= energie. Programul fiecărui partid care a fost parcat la putere, a ajuns să fie făcut după mintea fiecărui lider. Și Doamne, dă-le oamenilor minte! Dar să le dai și instrucțiuni de utilizare…

Greu, și din ce în ce mai greu, baloanele meteorologice au ajuns să „lovească” peste ocean. Pe vremuri când bancurile curgeau pe Dâmbovița în jos, am auzit un banc care astăzi se adeverește. Relațiile dintre China, se spunea, că s-au deteriorat. Americanii s-au supărat și au trimis un avion cu o bombă atomică ce a lovit China. China a trimis un avertisment americanilor și le-a spus: dacă nu se astâmpără o să-i lovească cu o bombă de cauciuc. Americanii au râs și au mai trimis un avion cu o bombă atomică. Chinezii înfuriați le trimite o bombă de cauciuc. A doua zi președintele de la Casa Albă întreabă: ei cum este? Un oficial din guvern răspunde: avem morți mulți, pagubele materiale sunt destul de însemnate, dar mingea continuă să sară… Mă întreb dacă ar lansa China un milion de lampioane ce s-ar întâmpla? Eu am văzut un asemenea lampion la mare și credeam că este farfurie zburătoare. Suntem speriați de război, de cutremur. Avem spaima că ne mai trântește U.E. un vaccin gratis și cu doi mici, dar de bună seamă cu muștar. Acestă frică a mai trecut. Dar am auzit că acești marii „doctori” așa cum sunt cei care au revoluționat „Windows-ul” cu fereastră și monitoare pe stânga, ne pregătesc o doftorie pentru 2024. A fost chiar programat acest antivirus, un fel de Kaspersky trecut la forțele binelui și fără graniță.

Suntem triști și din ce în ce mai triști, mulți prieteni au curs pe năsălie în acest început de an, iar așa cum știm din legile lui Murphy: „Dacă ceva poate să meargă prost, va merge prost”. Nu avem parte de nimic liniștitor, doar spaime dirijate și morți.

„Astăzi am intentat un proces împotriva guvernului japonez pentru anularea acțiunii administrative”, ne spune Dr. Masanori Fukushima la o conferință de presă din 2 Februarie 2023. El ne mai spune că Ministerul japonez refuză să recunoască legătura de cauzalitate dintre vaccinuri și decese. Doctorul Fukushima este expert în boli infecțioase și cu 25 de ani vechime în boli oncologice și a denunțat pericolele și ineficiența vaccinurilor și a condamnat public Ministerul Sănătății din Japonia. Îmi aduc aminte ce scriam acum doi ani despre domnul Prof. Dr. Sucharit Bhakdi: „Mă tem că dacă vaccinarea continuă vor muri miliarde de oameni. Vaccinurile distrug inimile și creierul. Vor distruge omenirea. Iar injectarea copiilor este satanism – Răul absolut”. Dar „doctorii” politici și cei cu „Windows-ul” în fereastră o țineau una și bună cu vaccinul lor.

Tocmai citeam pe pagina lui Robert F. Kennedy Jr. despre „Farmacia online GoodRx din California care a fost de acord să plătească 1,5 milioane de dolari în penalități civile, în urma investigației care a constatat că această companie a partajat datele de sănătate ale utilizatorilor cu firmele Big Tech, inclusiv Facebook și Google”. Acum pun și eu o întrebare, dacă au acceptat să plătească 1,5 milioane de dolari, câți bani au făcut din acestă afacere?

În cartea domnului profesor Andrei Marga „Ordinea viitoare a lumii” citeam ceva, aceiași întrebare îmi pun și eu. Cum s-a ajuns aici…? Iar domnia sa spune: „Părăsirea lumii cooperării, creată din 1972 încoace a dus nemijlocit la conflictul din Ucraina. Implicațiile acestuia sunt numeroase, dar amploarea cea mai mare o are înlocuirea cooperării cu confruntarea țărilor de diferite anverguri. Faptele s-au desfășurat astfel că lucrurile au fost împinse spre o nouă scindare a lumii. Sub multe aspecte s-a intrat deja în „războiul rece” și sunt mulți care nu exclud trecerea în „războiul cald” al supraputerilor”.

Cam același lucru ne spunea și regretatul academician Răzvan Theodorescu: „Într-o ipoteză, care îmi pare și verosimilă și atrăgătoare, Europa viitorului va fi din nou divizată după acest moment de iluzorie unitate. Absolut iluzorie, pentru că Europa consumeristă a Apusului și Europa ideocratică a Răsăritului sunt realități tangibile în fiecare zi. Europa va dura, va fi înainte de toate Europa regiunilor, continentul tradițiilor umaniste, cel al unor mari descoperiri științifice, un superb teritoriu al nostalgicilor instalați în amintitele tradiții. Dar istoria cea mare se va face, probabil, în altă parte. Aceste gânduri m-au condus, mai demult, la discutarea celor două Europe complementare care, în mod limpede, spulberă iluzia unei Europe unice cu iz de cazarmă, ține seama de criteriile etnice, economice, religioase și confesionale ce separă psihologiile comunitare, pune în lumină naționalismele pozitive în cadrul unui internaţionalism globalizant.”

Suntem la răscruce de falii tectonice, la răscruce de interese, la răscruce de conflagrații mondiale. Interesant este cum aceiași oameni care ne-au îmbrobodit cu aceste probleme, tot ei vin în fața nostră să ne vândă aceleași probleme îmbrăcate altfel. Găsesc ei ceva: de la război la criza energetică, de la molimă la moartea subită, de la seism la gaura de ozon. Pentru bietul om o să rămână, sigur, un nimic clonat în baloane de spionaj. Te văd. Sic…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*