Concursul de artă plastică cu tema „Sfântul Andrei, ocrotitorul României” la Centrul Cultural Otopeni

Dimineața era plăcută, aici la aeroporul Otopeni, unde zeci de avioane brăzdează cerul și te fac să ridici capul automat. Dar și în micul și cochetul orășel ilfovean Otopeni era agitație, pentru că aici se pregăteau toate cele necesare pentru Concursul de artă plastică ,,Sfântul Andrei – Ocrotitorul României” ce s-a desfășurat în perioada 22-28 noiembrie 2022 la Centrul Cultural ,,Ion Manu” Otopeni. Elevi din toate școlile din Ilfov și profesori îndrumători ai acestora au depus din timp lucrări cu tema „Sfântul Andrei”, în cadrul unei expoziții-concurs. Lucrările de pictură pe suport de sticlă, lemn, sau pânză, ce au fost realizate în tehnicile specifice picturii (ulei, acril, tempera, acuarelă), având ca tematică viața și martiriul Sfântului Andrei, cel numit popular și „Cap de iarnă” și proclamat ca fiind Ocrotitorul României din anul 1977, au fost jurizate pe 25 noiembrie 2022 de un juriu competent, format din Bogus Vasile – inspector școlar la ISJ Ilfov, Adriana Badea – îndrumător pictor al Cercului de pictură din cadrul Centrului Cultural „Ion Manu” Otopeni și Grigore George, șef Birou Cultură la CJCPCT Ilfov. Ei au avut în vedere la notare maniera de lucru, culorile folosite și tehnica abordată în executarea exponatelor. Au fost premiate cele mai reușite lucrări, confirmând astfel sensul, valoarea și rezultatele educației permanente promovate de instituțiile de cultură de specialitate și de cele de învățământ și nu în ultimul rând de administrația locală. Toate aceste instituții au misiunea nobilă și responsabilă de a păstra și transmite generațiilor viitoare minunatul tezaur al artei tradiționale. Vernisajul și premierea participanților a avea loc în data de 28 noiembrie 2022, ora 11:00, când elevii cu cele mai bune lucrări au fost premiați cu premiul I, II, III și mentiuni 1,2,3. Acestea au fost acordate pe secțiuni: clasele 0 – IV, clasele V-VIII, clasele IX-XII.

Premiile claselor 0 – IV s-au îndreptat către Marc Popa de la Liceul „Ioan Petrus” – Otopeni (Premiul I; clasa a III-a), Florentina Ema Filipoiu de la Liceul „Ioan Petrus” – Otopeni (Premiul II; clasa a III-a B), Diță Isabela Denisa de la Centrul Cultural „Ion Manu” – Școala Gimnazială „Happy Children Academy” (Premiul III; clasa a II-a), Filip Claudia Ioana de la Liceul „Ioan Petrus” – Otopeni (Mențiune; clasa a III-a, F), Hardei Anastasia de la Liceul „Ioan Petrus” – Otopeni (Mențiune; clasa a III-a, B), Mitu Tatiana Nicolae de la Centrul Cultural „Ion Manu” – Școala Gimnazială „Happy Children Academy” (Mențiune; clasa a II-a).

Premiile claselor V – VIII s-au îndreptat către următorii elevi: Doina Maria Teodora de la Liceul Teoretic „Traian Lalescu” din Brănești (Premiul I; clasa a V-a), Vasile Anastasia de la Liceul cu profil sportiv „Helmut Dukadam” din Clinceni (Premiul I; clasa a VIII-a), Cătinaș Maya Gabriela Alina de la Liceul Tehnologic „Doamna Chiajna” din Roșu (Premiul II, clasa a V-a), Matei Dima Elena de la Școala Generală nr.1 din Berceni (Premiul II; clasa a V-a), Turcu Iulia de la Școala Gimnazială nr. 1 din Balotești (Premiul III; clasa a VIII-a), Ciornei Flavia de la Liceul Teoretic „Ioan Petrus” din Otopeni (Premiul III; clasa a VIII-a), Rotaru Irina – Școala Gimnazială „Mihai Eminescu din Ghermănești (Snagov) (Mențiune; clasa a VII-a), Tuță Maria Camelia de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Brănești (Mențiune; clasa a VI-a) și Rosetti Camelia de la Liceul „Ioan Petrus” – Otopeni (Mențiune; clasa a VIII-a).

Premiile claselor IX – XII s-au îndreptat către următorii elevi: Paraschiv Denisa de la Liceul Teoretic „Ioan Petrus” – Otopeni (Premiul I; clasa a X-a), Ciublan Monica de la Centrul de Excelență Ilfov, Liceul „Barbu Știrbey” din Buftea (Premiul II; clasa a XI-a), Manea Ștefania de la Centrul de Excelență Ilfov, Liceul „Barbu Știrbey” din Buftea (Premiul III; clasa a IX-a), Niculae Amalia de la Centrul de Excelență Ilfov – Buftea (Mențiune; clasa a XI-a),  Stoian Gabriela de la Liceul „Ioan Petrus” – Otopeni (Mențiune; clasa a XII-a) și Felicia Maria de la Liceul „Alexandru Rosetti” din Vidra.

Ne-am bucurat de colaborarea cu profesorii îndrumători de desen și arte plastice din județul Ilfov ca: Ghiorcilă Alice – de la Liceul Teoretic „Ioan Petrus” din Otopeni, Ilie Gina Cristina – de la Liceul cu profil sportiv „Helmut Dukadam” din Clinceni, Stoian Anamaria de la același liceu sportiv, Mocanu Mihaela de la Școala Gimnazială nr.1 din Bragadiru, Mocanu Cătălin de la Școala Gimnazială nr.1 din Cornetu, Roxana Coroian – de la Școala Gimnazială „Happy Children Academy” din Voluntari, Dipratu Andra de la Școala Gimnazială nr1 din Afumați, Constantin Daniela de la Școala Gimnazială nr.1 din Grădiștea, Melnic Georgeta de la Liceul Teoretic „Traian Lalescu” din Brănești, Drașgan Daniela de la Școala Gimnazială nr. 1 din Berceni, Grindei Denisa Elena de la Liceul Tehnologic „Doamna Chiajna” din Roșu, Varga Rădulescu Cristina de la Școala Gimnazială nr.2 din Jilava, Rădulescu Ana Cristina de la Liceul „Alexandru Rosetti” din Vidra, Brod Elena de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Voluntari, Popescu Roxana Marcela de la Liceul Tehnologic „Ioan Petrus” din Otopeni, Ardeleanu Mihaela de la Școala Gimnazială „Ioan Bădescu” din Popești – Leordeni, Ionescu Constantin Alexandru de la Școala Gimnazială nr.1 din Balotești, Badea Mihnea Cristian de la Liceul Tehnoloc „Barbu A. Știrbey” din Buftea, Arsene Iuliana de la Școala nr. 2, Voluntari, Arsene Iuliana și Pisaltu Alexandra de la aceeași școală și Vlad Camelia de la Școala Gimnazială nr. 1 de la Jilava.

Au fost și profesori care au expus lucrări personale pe tema data de către organizatori. Avem astfel pe Daniela Drăgan de la Școala Gimnazială nr.1 de la Berceni, pe Varga Rădulescu Cristina de la Școala Gimnazială nr.2 de la Jilava și profesorul Mihnea Badea Cristian de la Școala Gimnazială nr.1 din Buftea și Liceul „Barbu A. Știrbey” din Buftea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*