Cine latră la poarta lui Putin?

Degeaba se laudă Vladimir Putin cu Satan și Kalibr. Degeaba! Vine Înaltul Pontif cu racheta Fulgerică. Și-apoi, să te ții, care pe care, chiar dacă îl cam lasă genunchii… „Pentru moment, nu voi merge la Kiev; simt că nu trebuie să merg acolo, a spus Papa Francisc pentru „Corriere della Sera”. În primul rând, trebuie să merg la Moscova. Trebuie să mă întâlnesc cu Putin în primul rând. NATO a lătrat la porțile Rusiei. Însă eu sunt un preot, ce pot să fac? Fac ce pot. Doar să-mi deschidă ușa Putin…” „NATO a lătrat la porțile Rusiei”, iar asta l-a făcut pe Putin să atace Ucraina. „Îngrijorarea Papei este că, pentru moment, Putin nu se va opri. El încearcă să deslușească cauzele acestui comportament, motivele care l-au împins pe Putin să înceapă acest război brutal. Poate că „lătratul NATO la poarta Rusiei” l-a făcut pe liderul de la Kremlin să reacționeze și să dezlănțuie conflictul «Este o furie despre care nu pot spune dacă a fost sau nu provocată, însă a fost cu siguranță facilitată»”, scrie Corriere della Sera.(Francesco parla di “un’ira facilitata” forse, dall’ “abbaiare della Nato alla porta della Russia” che ha portato il Cremlino a “reagire male e a scatenare il conflitto”. “Non so rispondere, sono troppo lontano, all’interrogativo se sia giusto rifornire gli ucraini – ragiona –. La cosa chiara è che in quella terra si stanno provando le armi. I russi adesso sanno che i carri armati servono a poco e stanno pensando ad altre cose. Le guerre si fanno per questo: per provare le armi che abbiamo prodotto”. Pochi contrastano questi commerci, invece si dovrebbe fare di più e il Papa cita lo stop a Genova di un convoglio che portava armi nello Yemen e che i portuali scelsero „due o tre anni fa” di fermare).

Nici cu mareșalul Gundeaev-Kirill nu iese nimic, trebuiau să se vadă la Ierusalim, dar Patriarhul Rusiei a zis „Niet!”. «Am vorbit cu Kirill timp de 40 de minute prin Zoom, povestește Înaltul Pontif. În primele douăzeci de minute, cu o hartă în mână, mi-a citit toate justificările războiului. L-am ascultat și i-am zis: Nu înțeleg nimic. Frate, noi nu suntem funcționari de stat. Nu trebuie să folosim limbajul politicii, ci pe cel al lui Iisus. Suntem păstori ai aceluiași popor sfânt al lui Dumnezeu. Pentru asta, trebuie să căutăm căile păcii, ca să punem capăt focurilor de armă. Patriarhul nu se poate transforma în copilașul de altar al lui Putin. Stabilisem cu el (Kirill) o întâlnire la Ierusalim, pe 14 iunie. Ar fi fost a doua noastră întâlnire față în față, nimic de-a face cu războiul. Dar acum și el este de acord: să ne oprim, am putea transmite un semnal ambiguu.»” Înaltul Părinte a uitat că el însuși este și șef de stat, supus partial jocului cu mărgele de jad din arta posibilului. Altfel, cum să zici că „NATO a lătrat la poarta Rusiei”? NATO înseamnă, în primul rând, marile puteri occidentale, iar Italia, unde se află și Vaticanul, se numără printre ele. Așa-i când te lasă genunchii și nici rachete Satan nu ai… Însă Vaticanul s-a stricat la gât și cu Ucraina. Papa Francisc a avut ideea ortodoxă să pună o rusoaică și o ucraineancă, amândouă blonde, să care Sfânta Cruce a Mântuitorului în Vinerea Seacă, la ceremonia Via Crucis. Ar fi fost o imagine aproape senzuală pentru iubirea frățească dintre cele două țări surori…

Și apoi vine o altă idee chinuitoare și pentru unii compatrioți de-ai noștri: le dăm arme ucrainenilor să joace gopakul cu rușii sau îi lași pe haholi singuri în fața Katiușei de la Kremlin, să joace kazaciokul cu Vova? Articolul 51 din Carta Națiunilor Unite arată că trebuie ajutată cu arme o țară care este copleșită de altă putere prin atacuri disproportionate. Care să fie cuvântul Domnului aici?

„Cei care se gândesc la pace se confruntă cu marea problemă a livrărilor de arme din partea țărilor vestice pentru rezistența ucraineană, mai spune Sfântul Părinte Francisc. Este un subiect asupra căruia nu toți sunt de acord, care scindează lumea catolică și lumea pacifistă. Nu pot să dau un răspuns, sunt prea departe, la această întrebare despre cât de bine este să livrăm arme Ucrainei. Ce este însă limpede e că acolo sunt testate arme. Rușii știu acum că tancurile nu sunt folositoare și se gândesc la alte lucruri. Războaiele se duc pentru a testa arme. Așa au stat lucrurile în războiul civil din Spania, înainte de Al Doilea Război Mondial. Comerțul cu arme este scandalos, dar puțini se opun acestui comerț», a spus papa. El a vorbit apoi despre războiul dus vreme de ani de zile de saudiți și SUA în Yemen, spunând că, «acum doi sau trei ani, o navă încărcată cu arme a sosit la Genova și încărcătura a trebuit transferată pe un vas mai mare, pentru a ajunge în Yemen. Docherii nu au vrut să transfere armele. Au spus că se gândesc la copiii din Yemen. Este un lucru mic, dar unul frumos. Ar trebui să avem mai multe astfel de manifestări», a spus papa”, mai scrie Corriere della Sera.

Cu tot cu armele moderne din Occident trimise Ucrainei, Putin repetă scenariul din Cecenia: pune crucea ortodoxă pe fiecare casă, pe fiecare bloc. Ce a obținut în Cecenia? Peste o treime din acel popor măreț prin demnitatea lui a pierit și la Groznîi s-a ridicat un monstru: Ramzan Ahmatovici Kadîrov, cel care a pus portretele lui Putin pe blocurile refăcute.

Câteva zeci de ucrainence au reușit să iasă din subteranele de la combinatul Azovstali. „Am stat două luni fără să vedem lumina soarelui. Tatăl meu ne-a adus la Azovstali, a spus că este cel mai sigur loc. Am mâncat fulgi de ovăz cu brusturi, așa am supraviețuit. Am fost transportați pe aproape tot teritoriul pe care ei, rușii, l-au capturat, până la Manguș. Apoi am fost cazați în tabără, unde am petrecut noaptea în corturi, și am plecat la Berdiansk. Când am fost duși în tabără, femeile erau dezbrăcate de soldații ruși, degetele tuturor au fost scanate, s-au făcut fotografii, s-au verificat telefoanele, s-au luat adrese”, a spus Vova, o fată de doar 14 ani. Copila a fost completată de o altă femeie, care le-a spus jurnaliștilor de la „Ukrainska Pravda” că a fost controlată inclusiv în lenjeria intimă! „Sincer, ne pierduserăm speranța că vom ieși. De fapt, acolo nu există nicio fabrică, a fost ștearsă de pe fața pământului, au rămas doar depozite. În buncăr nu era lumină. Armata ucraineană ne-a ajutat cu apă și cu mâncare. Ceea ce am văzut în oraș când am plecat au fost doar cratere negre uriașe. Nu mai există case. La punctul de filtrare, cum îl numesc rușii, a fost o inspecție foarte serioasă. Am fost dezbrăcați, cicatricile și tatuajele au fost verificate, am fost controlate și în lenjeria intimă. Femeile au fost amenințate, ne-au spus că vom fi găsite și ne-au promis că ne vor trimite capetele bărbaților în cutii”, a spus și Katia, care este mamă a doi copii.

Dar în România nu-i nevoie să vină Putin cu Avionul Apocalipsei. Nu! Avem Justiția cu noi și face mai multe borte fatale pentru țara noastră. Judecătorii în cămeșoaie mov de la Curtea Constituțională au decis că eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor este neconstituțională. Foștii parlamentari vor primi banii înapoi pe ultimele 15 luni. Cum de unde bani? „Să dea statul că de-aia e stat”, vorba lui Conu Leonida al lui Nenea Iancu. „În ședința din data de 5 mai 2022, Curtea Constituțională, în cadrul controlului legilor posterior promulgării, cu majoritate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că Legea nr.7/2021 pentru modificarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor este neconstituțională”. Daniel Morar s-a certat cu ceilalți inamovibili și a ieșit din sală, dar noi nu avem nevoie de o floare. Noi avem nevoie de toroipan ca să-i scoatem pe toți de-acolo. Țara este lovită de toate crizele și pandemiile posibile, războiul din Ucraina va agrava și mai mult situația, mulți români mănâncă pâine cu limbă și uite ce fac inamovibilii în cârdășie cu parlamentarii! (Cuvântul „cârdășie” vine din turcă, de la „kardîș” – frate, inclusiv tovarăș de tâlhărie și limba română a reținut al doilea sens, ca mai totdeauna când a fost vorba de cuvinte din turcă sau din rusă. Oare de ce?…).

Peste 70 de aleși ai poporului diștept au acționat legea pensiilor speciale în judecată și au câștigat la Curtea Constituțională, unde și-au plantat conservele. Să fie acolo! „Cei tari se îngrădiră cu-averea și mărirea în cercul lor de legi…”, spunea Eminescu și uite ce actual este. Deci trebuie interzis! Printre aleșii greu păgubiți se numără Adrian Năstase, Petre Roman, Teodor Stolojan, Petre Daea și Gabriel Oprea. Să știe românii, poate îi mai votează… Printre cei care beneficiau și de pensia specială era și românul verde Valer Dorneanu, care este președintele Curții Constituționale. Un calcul mic: un ales dăștept primește 12.000 de lei pensie special pe lună x 825 = 9.900.000 de lei într-o singură lună. Pentru cele 15 luni când nu au luat pensioara, trebuie să plătim toți din banii noștri 59.400.000 de lei, fără penalități. Este efectul legii promovate de PSD în februarie 2021. Toți proștii au votat, cu excepția UDMR care a precizat că proiectul PSD este „demagogic și populist”. „Eliminarea pensiilor speciale ale deputaţilor şi senatorilor nu este altceva decât praf în ochi pentru electorat. UDMR susţine în continuare că este nevoie de eliminarea tuturor pensiilor speciale pentru toate categoriile. UDMR solicită abrogarea tuturor pensiilor speciale. Nu putem sprijini decât un sistem de pensii pe bază de contribuţie, dar acest lucru trebuie să fie valabil în mod egal pentru toţi”, declara de la tribuna Parlamentului, deputatul UDMR Lorand Turos. Parcă ar fi român de-al meu…

10.000 de persoane încasează pensii speciale, iar aproape jumătate din beneficiarii pensiilor speciale sunt magistrați, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice. Acestor pensii de serviciu li se adaugă și cele ale militarilor, polițiștilor, angajaților din serviciile secrete, care sunt plătiți din fondurile caselor de pensii ale ministerelor Apărării și de Interne, motiv pentru care numărul acestora nu este cuprins în centralizarea Casei Naţionale de Pensii Publice. Cei mai mulţi beneficiari de pensii de serviciu – 4.452, sunt judecători și procurori. În cazul beneficiarilor Legii 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor s-a înregistrat şi cea mai mare pensie medie de serviciu, respectiv 20.159 de lei, din care 18.894 lei cota suportată din bugetul de stat. Și datoria externă a depășit jumătate din Produsul Intern Brut…

Haideți să urlăm la poarta Kremlinului! Toți, cum fac chinezii din Shanghai, de spaima covidelui. Eu cred că ar fi de preferat să vină Putin în România, călare pe „Satan”, decât să rămânem cu aleșii poporului dăștept după cap. Numai așa mai putem avea speranța că va mai rămâne ceva în țara asta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*