„Să fie Pace!” (sau manipulare prin omisiune)

Motto: „România e Statul-cârpă al unui popor zdreanță,

care nu înțelege să fie stăpân acasă la dânsul?” (Nicolae Iorga)

Statul reprezintă organizarea politică a unei societăți care-i oferă integritate și ordine. Este o definiție pe scurt nuanțată. Dar această societate umană este un ansamblu de sisteme: social, economic, politic, etnic, juridic, cultural. Eu am avut norocul sau neșansa să viețuiesc în cele două sisteme sociale. Un sistem a fost marcat de așa numitul „marxism”, iar al doilea este această așa numită democrație „political correctnes” ce se exprimă prin „capitalism”. Credeam că marxismul a dispărut definitiv după 1989 dar se pare că el a supraviețuit și s-a transformat într-un marxism de altă natură. Tinerii care ne dau lecții politice și care au ajuns în primării sau politicienii care ne explică cum bărbații cu fustiță și poșetuță vor fii capabili să nască copii vii sunt un produs al unei noi școli de gândire „Neomarxiste”. Acest curent își are începutul în anul 1920 și s-a numit „Școala de la Frankfurt”, iar după ce puterea în Germania a fost luată de naziști în 1933, aceștia au fost nevoiți să se refugieze în SUA. Această ideologie mai este cunoscută și ca „political correctness” și ea a fost dezvoltată în mediul academic, apoi a fost reimportată în Europa. Corectitudinea politică mai înseamnă și preluarea puterii de la majoritate în beneficiul tuturor minorităților. Uneori așa numitul „fake news” a devenit o realitate. Mă gândeam de ce generalul Emil Străinu nu este înțeles…? Pentru că dânsul forțează limita gândirii obijnuite dincolo de marginile înțelegerii, iar atunci toți au spus că este „Fake news”. Eu îl înțeleg…!

Un scriitor american Wiliam S. Lind care a fost și editor asociat al revistei „The New Electric Railway jurnal” a încercat să descopere asemănările dintre „marxismul clasic” și „corectitudinea politică”. Sigur el a fost și criticat în raportul „Southern Poverty Law Center” de către Bill Berkowitz, el a spus: Lindl a fost principalul promotor care a popularizat teoria conspirației marxismului cultural și a vorbit despre Școala de la Frankfurt care a preluat controlul culturii populare americane și a subminat sistematic bisericile și etica creștină din SUA. Dacă marxismul economic găsea cauza răului în proprietate, marxismul cultural o deplasează spre putere. În acest moment grupurile definite de rasă, sex, dețin puterea asupra altor grupuri. Dacă proletarul era în grupul bun în comunism și grupul rău era burghezia. În democrațiile occidentale rele sunt majoritățile, iar minoritățile de orice fel sunt bune. Pentru a desface vechea ordine culturală tradițională, (ei o consideră nedreaptă) a fost nevoie de a încuraja noua ordine. A fost liberalizat consumul de droguri ușoare, căsătoriile între persoane de același sex au fost liberalizate, iar un candidat la curtea constituțională (am aflat astăzi că nu a fost validat) ne spunea chiar că: Dacă animalul nu țipă putem să profităm de el.

Procesul de reeducare propus de „neomarxiști” se face prin anihilarea conștiințelor sau inginerii sociale și culturale și implementarea unui nou sistem de valori aprținând grupurilor „oprimate” și aflat în contradicție cu grupurile tradiționale. În felul acesta grupurile minoritare vor putea prelua puterea. Doar așa înțeleg „spirala” lui Cioloș și cum a fost gândită „nașterea” lui Barna, dar înțeleg și zicerile unei domnișoare de la Bruxelles care ne spunea: Când o să renunțăm la proprietate atunci o să găsim adevărata democrație. Aversiunea față de național este o altă problemă. Neomarxiștii spun că naționalismul este vinovat de declanșarea celor două războaie mondiale, dar în realitate ele au fost posibile prin politica tip imperialist. Corectitudinea politică urmărește distrugerea națiunilor. Chiar o doamnă ministru ne explica cum noțiunea de țară „este axiomă”.

Prezentarea trunchiată a trecutului istoric pentru a servi unui anumit interes străin a devenit politică de stat. Lucian Boia nu a fost inventat de neant, iar filosofia imbricată de „adevărații” corifei ai democrației prin așa numita filosofie pentru partidul politic care este altul decât vrem noi. Cel puțin sunt bucuros că reversibilitatea teoriilor filosofice lansate de ei, au căpătat valabilitate a priori. Dar poate ne așezăm strâmb de data aceasta și judecăm drept. Știu că proverbul este „puțin” invers. Vorbeam cu scriitorul Dan Stoica și el spune: „Doctorii care propăvăduiesc vaccinul și zugrăvesc apocaliptic virusul sunt ucraineinii sănătății umane”.

Ce pot să mai spun: Să fie pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*