Să ne păstrăm încrederea, binele va învinge!

Maica Tereza a fost invitată să ia parte la o demonstrație împotriva războiului, dar ea a refuzat. Dacă mă invitați la o demonstrație pentru pace particip din toată inima. Poate că are dreptate Ludwig Feuerbach când spune: „Prima şi cea mai înaltă lege trebuie să fie iubirea omului faţă de om. Homo homini Deus est – aceasta este suprema maximă practică, acesta este punctul de cotitură al istoriei lumii”. Trebuie să fim buni, idioți utili găsim pe toate drumurile și în orice anotimp. Poate am fost și eu un idiot util la revoluție, sau poate…? Nu toată Italia a votat în 1922 când a fost înlăturat regele Victor Emanuel al III-lea și în locul lui a fost așezat Mussolini. Nu toată România a participat în 1989 la înlăturarea lui Ceaușescu. O sută de mii de protestatari au fost suficienți la locul potrivit și în momentul potrivit. Aveam sentimentul că se întâmplă ceva extraordinar, poveștile părinților mei despre război voiam să le combin cu poveștile mele. Da, pentru că și generația mea începea să adune și să facă istorie. Se v-a vorbi despre generația mea, pentru că ea a făcut ceva unic în istorie, dar apoi ne-am trezit niște idioți utili. De la ideologie la idioții utili, a fost nevoie de o revoluție. S-a murit pentru libertate atunci, dar astăzi stăm în casă și suntem inundați de legi coafate, arafate, dezvoltate în laboratoarele gândite de torționari.

Dar astăzi vreau să scriu numai despre bine, pentru că binele totdeauna triumfă. Da, lumea este duală: zi și noapte, rai și ce o mai fi. Pentru a face lumină avem nevoie de doi poli, un plus și un minus, chiar și pământul are doi poli. Lumea este duală iar ziua triumfă cu soarele ei binefăcător și răsare floarea, el încălzește chiar și în somn visele noastre de iubire și bucurie. Trebuie să visăm frumos pentru a descoperii lumina din noi, pentru a ne descoperii pe noi prin revenirea la sentimente. Pentru că și ele au fost abandonate în acest proces de transformare al umanității. Vorbesc despre umanitate fără să mă întreb dacă a mai rămas ceva uman, legile se fac pentru a controla inumanul din noi, pentru a ne îndepărta de iubire. John Lennon cânta: Woman Is The Nigger Of The World, probabil că „Imaginea” este schimbată în altceva și toți am devenit Woman, iar celălalt cuvânt eu nu mai am dreptul să-l spun, el a fost spus pentru că face parte din titlu.

Toate aceste evenimente s-au petrecut, poate din răutatea noastră. Am terminat acel an însângerat cu lacrima pe pleoapă, am schimbat regimul și unde am ajuns…? Am ajuns în această lume amestecată în care iubirea a fost înlocuită de bani, cultura a fost înlocuită cu subcultura și se ascultă muzică cu Eminem care ne înjură de toate semințiile.

Cum putem să facem o lume mai bună…? Nu știu să răspund, poate aștept și eu ca ceilalți să se facă schimbările. Așa cum am așteptat după revoluție. Vorbim mult și facem puțin, invidia ne mănâncă tot interesul. Ne-am pierdut credința în aburul beției de putere, iar banul ne-a transformat în mașini zburătoare. Eul nostru a fost înlocuit cu un „Altul”. Cum să facem o lume mai bună? Chiar dacă încercăm apare cineva și spune: nu poți, pentru că tu ai ochelari iar eu nu port și atunci nu te ascult pe tine.

Să ne folosim înțelepciunea inimii pentru a face o „lume mai bună” și să facem zilele celor din jurul nostru puțin mai fericite, apoi să ne arătăm așa cum suntem. Pentru că noi suntem Oameni, suntem buni, făcuți după chipul și asemănarea Demiurgului nostru.

„Energie este pretutindeni. Dacă potrivești bine frecvența realității pe care ți-o dorești, o să obții realitatea de fiecare dată. Nu este filosofie. Este fizică.” – Albert Einstein; „Oriunde există o fiinţă umană, există şi oportunitatea pentru bunătate” – Seneca.

Poate în acest ceas de „La mulți ani” când părăsim acest an trist 2021 încercăm să intrăm în anul 2022 cu bucurie și înțelegere pentru a construi o lume mai bună.

Și sigur: Binele învinge totdeauna.

Lasă un răspuns