Sașii lui Iohannis…

Din când în când, e bine să reîmprospătăm memoria oamenilor cu evenimente petrecute pe întinsul cuprins al Patriei, momente consemnate de Istoria noastră, dar și de alte popoare. Cum au apărut sașii, adică minerii săraci sau condamnații din Germania, pe meleagurile noastre? Pe la jumătatea veacului al doilea, după încheierea primului mileniu, regele maghiar Geza al II-lea a adus în Transilvania primii coloniști sași. Oficial,cu scop economic și militar. În realitate, conducătorul maghiarilor nu agrea relațiile dintre românii din cele trei mari provincii. Și s-a gândit el că ar fi nimerit să pună la granițele sudice ale Transilvaniei etnici germani, mult mai disciplinați decât ungurii. Rolul sașilor era de a-i menține despărțiți permanent pe românii transilvăneni de frații lor de peste munți, din Sud și din Est. Colonizarea a continuat până la începutul secolului al XIV-lea, în vremea regelui Carol Robert de Anjou, nimeni altul decât învinsul lui Basarab I, la Posada, din anul 1330. Atunci, arogantul rege maghiar a scăpat cu viață, conform izvoarelor austriece și maghiare, schimbând uniforma cu un ostaș de rând. Cu timpul, sașii s-au transformat în comunități puternice, devenind mici stătulețe pe teritoriul României de azi. Apărați fie de regii Ungariei, fie de împărații austrieci, sașii au trecut la îndepărtarea românilor din satele în care se instalaseră ei.

Astfel de evenimente grave s-au petrecut în satele din Bistrița, după ce sașii mituiseră magistrații vremii li s-au impus românilor băștinași termene de evacuare. În cazul nerespectării termenelor,casele românilor erau arse. După cum vedeți, privirea de dog german, față de români, a sasului Iohannis își are obârșia în comportamentul antiromânesc al acestei etnii încă de acum câteva secole. Nu voi amiti de toate atrocitățile sașilor împotriva românilor de-a lungul șederii lor în bătătura noastră, mult prea ospitalieră cu astfel de intruși, de nepoftiți. Voi sări peste epoci și mă voi opri la perioada celui de al doilea Război Mondial. După alianța cu România din 1940, Germania a hotărât ca etnicii germani de la noi și din alte state aliate, să se subordoneze militar direct lui Hitler. 63000 de etnici germani din România s-au înscris imediat, ca voluntari, în trupele SS. Alți sași de-ai lui Iohannis au optat pentru lagărele de exterminare de la Auschwitz și Lublin sau pentru trupele de infanterie. Deci,toți înaintașii lui Iohannis au fost de partea lui Hitler. Aproximativ 15 la sută dintre etnicii germani care au înbrăcat uniformele militare fasciste au pierit în lupte. Când Armata Roșie a pornit în marș forțat spre Vest,peste 100.000 de germani din România s-au refugiat în Germania. După încheierea Războiului, aproape 50.000 de sași și șvabi din România au fost deportați în URSS. Convenția de Armistițiu din septenbrie 1944 a hotărât că toate organizațiile profasciste din România, menționându-se direct „Grupul Etnic German”, să fie dizolvate.

Ca urmare a acestui verdict al învingătorilor din al doilea Război mondial, regele Mihai semnează Decretul, cu putere de Lege, numărul 485, din 7 octombrie 1944, prin care se consfiscă întreg patrimoniului organizației fasciste „Grupul etnic german”. Klaus Werner Iohannis a ajuns, prin fel-de-fel de mașinațiuni, plămădite la Berlin și Viena, primar al Sibiului. Presat de agenții Germaniei, Iohannis și grupul infracțional din justiția din Sibiu și Alba transferă patrimoniul confiscat prin decret regal noii organizații a germanilor din România, Forumul Democrat German, declarat ca urmaș al organizației hitleriste „Grupul etnic german”.

Până azi,nici un procuror și nici o instanță de judecată nu au sancționat jaful lui Klaus Werner Iohannis. Mai mult,cu sprijin german, european și american, Iohannis este instalat președinte al României. Mafia din vârful SRI și al Justiției au coordonat direct operațiunea de numire a lui Johanis, pentru că de alegere nu poate fi vorba, în cea mai înaltă funcție a statului Român. Gest fără precedent în Istoria noastră. Nici Hitler nu a cutezat, la vremea lui, să-și planteze favoritul la cârma României. Și s-au găsit destui români, dezrădăcinați, ignoranți sau, pur și simplu-hipnotizați, să-și dea votul unui fiu de fascist. Garantez că va sosi vremea când cei implicați în aducerea acestui plăvan primitiv, Werner Klaus Iohannis, la conducerea României vor plăti scump,indiferent unde se vor afla. Chiar dacă printre aceștia se află și directori ai SRI, procurori,judecători, politicieni,ambasadori străini sau simpli lachei. Un singur om a știut să adopte măsuri ferme cu aroganții sași: Nicolae Ceaușescu. A vândut, la cererea Germaniei, peste 230.000 de capete de sași. Pentru că și-au făcut studiile în România și statul român socialist trebuia să recupereze cheltuielile de școlarizare. Cât se poate de firesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*