„Un popor de oi naște un guvern de lupi”?

Departe de casă, gândesc și simt neputința… Gândesc și simt că este timpul pentru răspunsuri! Iar un răspuns din partea dumneavoastră, fie numai și la o singură întrebare, înseamnă că șansă noastră nu este pierdută! Un răspuns înseamnă că vă pasă! Ce ne lipsește? Simplitatea ne face mai buni, Credința în Bunul Dumnezeu ne face mai puternici, iubirea față de Țară trebuie să alunge frica! Unde există frică, există și „monștrii”, unii cu dorința de a fi dictatori, alții aserviți intereselor oculte! Avem nevoie de unitate! Conștiința națională nu trebuie să dispară!

Ce ne mai așteaptă?

În ultimii 31 de ani, minciuna, interesele de gașcă și manipularea ieftină au alungat bunul simt și preocuparea pentru binele românilor! Cum numim acest lucru? Când în Țară se moare de foame, dar ai un guvern incapabil să redreseze economia, cum numim acest lucru? Când România a fost și este jefuită bucată cu bucată, dar nimeni nu răspunde, cum numim acest lucru? Când în Țară părinții noștri au ars și ard de vii în spitale, dar avem un sistem medical paralizat de incompetența celor care îl conduc, cum numim acest lucru? Când în Țară, părinții, frații, copiii noștri au fost înmormântați în saci de plastic, iar capii Bisericii Ortodoxe Române sunt răsplătiți cu Ordinul Național Steaua României, în grad de Colan, cea mai înalta distincție, pentru „echilbru”, cum numim acest lucru? Când în Țară anomia, dezorganizarea socială, haosul, devin boală pentru sufletul nostru, dar avem „aleși” acoperiți de soare, în drum spre piramide, în căutarea nemuririi, cum numim acest lucru? Când durerea ne înconjoară tot mai strâns, dar guvernanții sunt orbi, surzi și nevorbitori de limba română, cum numim acest lucru?

Când timp de 30 de ani, în orașele din Transilvania, nu s-a mai ridicat nicio statuie dedicată unui Erou Român, dar în zi de Comemorare a jertfei lui Horea, Cloșca și Crișan, trași de vii pe roată, în chinuri greu de imaginat, se ridică statuia unui controversat guvernator sas, cum se numește acest lucru? Când într-o libertate câștigată în Decembrie 1989, cu prețul vieții a mii de tineri, azi acoperiți de uitare și de lespezile reci din piatră, a fi patriot înseamnă amenințare, cum numim acest lucru? Când un popor, dacă mai suntem un popor, devine complice prin tăcere și prin lipsa de atitudine în față nedreptăților și abuzurilor potentaților vremii, în timp ce aceștia își văd nestingheriți de înmulțirea averilor, cum numim acest lucru? Când semeni de ai noștri ard de vii în spitale, în timp ce „aleșii” pleacă a două zi, în vacanță, la ski, cum numim acest lucru? Când românii noștri au luat și iau drumul pribegiei, împinși din spate de sărăcie, la cules de sparanghel sau pe post de „batante”, îngrijitori de persoane în vârstă, în timp ce în țară părinții se sting cu durere în suflet și uneori în uitare, cum numim acest lucru?

Când ni se spune că în România economia „duduie”, în fapt împrumuturile externe crescând de la un guvern la altul, iar trubadurii puterii urlă „Câțu președinte”, cum numim acest lucru?

Când în Țară totul este de vânzare, când pădurile dispar tot mai mult, când Istoria este îngropată pentru uitarea identității naționale, când promiscuitatea intelectuală înlocuiește bunul simt și buna credința, iar aleșii strigă „Ciocul mic! Noi suntem la putere acum”, cum numim acest lucru? Când metadona lovește viitorul nostru, drogurile devenind nu numai o afacere, dar și un suport nefericit pentru mulți dintre tineri, iar autoritățile ridică din umeri, cum numim acest lucru? Când bărcuțe „nevinovate” eșuează în apele Marii Negre cu o încărcătură de droguri de mare risc, în valoare de peste două milioane de euro, dar autoritățile declara că „sonarul necesar supravegherii apelor era defect tocmai în acel moment”, cum se numește acest lucru?

Când oficiali cu răspunderi în domeniul securității naționale declară că au dat de bună voie, cu ani în urmă, listele cu ofițerii români acoperiți, respectiv spionii României, fără să se gândească la destinele și familiile zdrobite, pentru că așa li s-a cerut de contraspionajul american, dar nimeni nu se autosesizează ca fiind un act de trădare națională, cum numim acest lucru?

Când, în Țară, nesiguranța zilei de mâine îmbolnăvește sufletul, românii fiind în situația să își piardă și locuințele în urmă imposibilității achitării împrumuturilor la bănci sau a cheltuielilor de întreținere, iar guvernanții vin și spun că în România sunt prea mulți proprietari de locuințe, comparativ cu Europa, cum numim acest lucru? Când nerușinarea și lipsa celor șapte ani de acasă sunt omniprezente, când Credința în Bunul Dumnezeu este lovită tot mai tare, când românii uită să mai gândească la cel de aproape, când ignoranța, indiferența, nepăsarea, invidia omoară, cum numim acest lucru?

Când „păpușarii” fixează în cui, pe scen„ puterii, „păpușile”, cozile de topor și duduițele colorate, specializate la MASTER CLUB, iar serviciile de informații privesc neputincioase, cum numim acest lucru? Când miniștrii în funcție apreciază că România este un „stat sigur”, dar criminalitatea organizată își diversifică acțiunile inclusiv cu bombe plasate în autoturisme, cum numim acest lucru? Când Înalți responsabili se întâlnesc cu reprezentanți din lumea interlopă, prin biserici, sub acoperirea întunericului, cum numim acest lucru? Când militanți pentru protejarea pădurilor sunt dezbrăcăți la pielea goală, amenințați cu moartea și loviți de clanuri afiliate unor puteri locale, iar un oficial face aprecierea că nu înțelege care este problema cu privire la infractori, cum numim acest lucru?

Când în România se moare de Covid19, dar autoritățile anunță că au învins pandemia, cum se numește acest lucru?

Să fie adevărat ceea ce gândea distinsul și regretatul Academician, profesorul univ. dr. Florian Constantiniu, încă din 2012, că „un popor de oi naște un guvern de lupi”?

Răspunsurile există! Ce ne lipsește să spunem adevărul? România încotro? Respect și recunoștință celor care mai gândesc la ziua de mâine! Respect și prețuire pentru toți cei care nu au uitat mândria de a fi român! Dumnezeu să Odihnească sufletele celor dragi, plecați dintre noi! Sărut mâna, mamă! Sărut mâna, tată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*