Corupția ca formă de „conștiință” europeană…

Citesc pe pagina uneia dintre cele mai importante agenții de presă: VIENA, 9 oct. (Reuters) / Cancelarul conservator al Austriei, Sebastian Kurz, și-a dat demisia Sâmbătă pentru a-și retrage guvernul de coaliție din pragul prăbușirii după ce al doilea partid ca importanță din Austria i-a cerut capul, el a fost pus sub investigație cu suspiciunea de corupție. Kurz neagă săvârșirea unor infracțiuni, (normal, zic eu) dar dovezile nu au satisfăcut partenerii de coaliție, verzii, și au demarat o sesiune specială a parlamentului în care se pregăteau cu o moțiune de încredere, care l-ar fi forțat să iasă. În același timp, demisia sa este mai mult o chestiune de formă decât substanță în ceea ce privește politica. El intenționează să rămână liderul partidului său și să devină cel mai înalt lider în acest parlament și vrea probabil să continue să tragă tunurile în coaliție.

„Prin urmare, aș dori să fac loc pentru a pune capăt impasului, pentru a preveni haosul și pentru a asigura stabilitatea”, a spus Kurz într-o declarație către mass-media. El a adăugat că propune ca ministru de externe, Alexander Schallenberg, un diplomat de carieră susținut de partidul lui Kurz, să fie preluat în funcția de cancelar, pe care verzii l-au acceptat.

„Cred că acesta este pasul potrivit pentru viitoarele activități guvernamentale”, a afirmat într-o declarație liderul și vice-cancelul Verzilor, Werner Kogler, care a adăugat că are o relație de lucru „foarte constructivă” cu Schallenberg și că se va întâlni cu el Duminică.

Kurz un star dintre conservatorii europeni cunoscuți pentru linia sa dură în materie de imigrație, în vârstă de 35 de ani a devenit unul dintre cei mai tineri lideri ai continentului în 2017 când a format o coaliție cu Partidul pentru Libertate de extremă dreapta, dar care s-a prăbușit într-un scandal în 2019. Parlamentul l-a demis, dar el a câștigat alegerile ce au urmat.

El a fost până acum necontestat în calitate de lider al Partidului Popular (OVP) – a fost numit din nou în August, cu un sprijin de 99,4 la sută.

Trist…! Tânăr și corupt iar asta după: Petr Necas premier Ceh, Janez Jansa ex-premierul Sloven condamnat la doi ani de închisoare pentru corupție sau Ivo Sanader din Croația. În Statele Uniunii Europene parcă nu trece o zi fără ca un scandal, sau altul, să nu ajungă pe primele pagini ale ziarelor din toată lumea. La noi e mai simplu, după ce au fost devoalate „realizările” în materie de „învățătură” ale premierului Cîțu din Statele Unite, ca: mersul în linie dreaptă și țeapa de la bancă, el a fost promovat cu rang de „master” în materie de țepe internaționale. Și el a dat toate „țepele” posibile pe timpul pandemiei: banii împrumutați, dar nimeni nu știe ce s-a făcut cu acești bani. O întrebare, de ce sunt atât de asemănători acești noi lideri tineri…? Răspunsul probabil zace în noua orientare a „Conducerii Lumii” drepte și pe alocuri „perfecte”. Noii lideri trebuie să aivă și alte calități: Onestitate – fără onestitate; Omenie – fără omenie; Deșteptăciune… dar să lăsăm asta…

Poezia ,,Odă proștilor” de Ionel Pribeagu, probabil este cheia noilor realizări europene. „De-ar fi să-i luăm pe toți la rând,/ Și actuali, dar și foștii,/ Cei mai deștepți de pe Pământ/ Au fost întotdeauna Proștii”.

Dar pentru a nu rămâne codași la așa zisele realizări austriece, se pregătește și la noi înlocuirea guvernului Cîțu doi (primul Cîțu este acela „pitit prin boscheții patriei”) cu Cioloș doi.

Să ne trăiască și la mai mare…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*