Era Vărsătorului: Suflete damnate…

În perioada 19 august 2021 – 18 ianuarie 2022, când Uranus va fi retrograd, nervozitatea, haosul, dezordinea, accidentele greu de înțeles și de explicat, multe de-a dreptul răscolitor de explozive, răzvrătirile, rebeliunea, revolta, loviturile de stat, în general marile schimbări, dar și anarhismul, ocultismul, ravagiile în relațiile de orice fel, instabilitatea și labilitatea psihică, toate vor lua forme neobișnuite, cu întorsături de neînțeles. Se vor spulbera convențiile vechi, inclusiv înțelegerile clasice între partenerii de afaceri sau parteneriate civile (despărțiri rapide). Se vor produce blocaje și împiedicări, nu doar simple piedici, în a fi liberi, în a beneficia de drepturile necesare pentru a ne desfășura viața de zi cu zi, ori pentru a avea dreptul (da, „a avea dreptul”) de a fi liberi, de a fi oameni liberi. Iar încălcarea și împiedicarea în a ne manifesta va viza chiar și liberul arbitru. În unele cazuri, de aici va și pleca totul… Și asta pentru că, în încercarea, atât dea-și proteja, dar și de a continua să acumuleze averi, oamenii sunt gata să deruleze acțiuni ingenioase, originale, inovatoare, ceea ce este cât se poate de firesc, dar, pentru perioada menționată, va exista și un revers al acțiunilor, iar cealaltă parte a monedei va fi reprezentată de acțiuni nebunești, invazive, în forță, brutale chiar.

Uranus retrograd în Taur ne va da nebunia de a acumula cât mai mult, de a apela și folosi metode neconvenționale azi (furtul electronic, digital, biometric) ori de-a dreptul invadator. De a intra peste tine, oriunde, în casă, în conturile bancare, dar și furturi de recoltă la propriu.

Foamea de a acumula, revolta că tu nu ai iar celălalt are, instabilitatea acestor/acelor vremuri îi va face și pe cei având principii aparent corecte, cel puțin corecte din perspectiva morală acceptată azi, să înfăptuiască nelegiuiri, să încalce morala, propriile (acolo unde vor mai fi!), și vom avea parte de jafuri „uzuale” în locuri în care nu ne-am fi gândit niciodată (biserici, bănci, evenimente publice).

Neprevăzutul (Uranus retrograd în Taur), neștiutul (Neptun retrograd în Pești), infernul restructurării (Pluto retrograd în Capricorn), plata karmică (Saturn retrograd în Vărsător), își vor da mâna și vor face din lumea asta, cea de acum, o altă lume, nesigură, ilogică, incoerentă, nebună, în care plata karmică va veni ca un val, iar pentru unii chiar ca un tăvălug, pentru făptuirea justiției divine (Jupiter retrograd în Vărsător).

Va fi tot mai evidentă o altă paradigmă… A lumii ce sfârșește rapid pe modelul, astăzi ești (încă) bine iar mâine te vei trezi că totul este cu josul în sus, de fapt. Că lucrurile, reperele, nomele, valorile pe care te bazai nu vor mai exista. Pentru că vom începe a trăi vremuri în care nimic nu va mai fi la fel sau ceea ce părea înainte. Vor fi momentele în care umanitatea își va da examenul pentru schimbare. Iar sufletele damnate își vor arăta chinurile chiar și fără voia lor.

Vor începe a ieși la iveală străfundurile, ca rău sau ca bine, vor veni plățile din voia divină (Pluto retrograd), în care justiția divină (Jupiter retrograd) trebuie să înfăptuiască un echilibru al karmei sau chiar o eliberare karmică (Saturn retrograd) iar asta se va face prin neprevăzut (Uranus retrograd) și neștiut (Neptun retrograd), neprevăzutul și neștiutul unor înțelegeri ascunse, care s-au făcut cu multe generații în urmă, sau înțelegeri pe care le-au făcut cei care fac parte din generațiile mai vechi. Cei ce astăzi se numesc vârstnici… Seniorii care nu fac parte din generațiilor „actuale”, ci din cele de, deja, de acum foarte mult timp. Și ale căror greșeli, pe care le fac acești seniori de azi, care ne conduc sau care încearcă a ne impune imaginea, modelul lor ca un exemplu de urmat în viață, vor genera haos pentru generația de astăzi (Uranus retrograd cuadratură cu Saturn retrograd).

Sunt foarte multe planete care marchează generații, precum: Uranus, Neptun, Pluto… Și ele fiind în retrogradare, inclusiv în această perioadă, asta va înseamna lecții neînvățate sau lecții care trebuiesc învățate, asumate, lecții importante pentru generații. Apoi se alătură și Jupiter retrograd și Saturn retrograd care, da, fac parte din planetele personale, dar să nu uităm conjuncția Jupiter – Saturn, care marchează douăzeci de ani ai umanității, și ele fiind astăzi retrograde.

Concluzia? Tăvălugul, avalanșa de evenimente de necontrolat, venite din neprevăzut și neștiut, dar cu un impact masiv asupra gândirii și manifestărilor oamenilor, vor face traiul neconvențional, gen nomad, să fie prezent, abordat, asumat, din ce în ce mai des, uneori din dorință, alteori, și cel mai adesea, din nevoie.

Uranus a mai fost în Taur… Între anii 1934 -1941, când omenirea se afla în pragul celui de al Doilea Război Mondial, marcând practic introducerea cupoanelor de rație pe fondul crizei economice din anii 1929 – 1933, când America implementa seria de programe economice „New Deal”.

Și să nu uităm că Uranus în Taur mai are și tendința de a schimba percepția despre frumos și despre valoare, atât despre ceea ce înseamnă frumosul, pe de o parte, dar și de a avea, de a acumula bunuri, specifică taurului. Iar, pe de altă parte, Uranus fiind într-un semn venusian (Taur), dar în cădere, va avea tendința să distrugă tot ceea ce consideră Taurul frumos (estetic), dar și valoros (material). Și nu în ultimul rând, Taurul fiind o zodie de pământ, în perioada de retrograd a lui Uranus, vom avea cutremure, erupții vulcanice, tot felul de situații explozive, catastrofale, fenomene neprevăzute, o așa zisă trezire în forță, cu schimbări bruște (iar distrugerea, da, este o schimbare bruscă, neprevăzută, cum este și această planetă). Să nu uităm nici faptul că este și planeta care aduce noul ce înlocuiește vechiul, cum ar fi noile descoperiri, noile tehnologii, noile tratamente, noile tehnici de a rezolva situații, și o nouă gândire, dar și un nou fel de a face față situațiilor de criză, ridicându-te și având o imagine mult mai completă asupra vieții.

Iar asta poate duce și la o nouă filosofie de viață. Poate, în final și la un tip nou al omului de tip nou…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*