Primăvara patrioților a venit pe 6 decembrie!

Aceste alegeri parlamentare sunt o surpriză pentru clasa politică, presa mainstream și societate în general, dar nu pentru patrioții români post-decembriști. Multe voci din nomeclatura politică românească și civică se întreabă cum a reușit un partid nationalist să obțină 9 la sută din voturile românilor. A fost o minune de Sfântul Nicolae! Victoria surprinzătoare a AUR la aceste alegeri din 6 decembrie nu a fost o întâmplare, ci rodul unei echipe de români energici, conduse cu entuziasm, dăruire și patriotism de George Simion, fostul lider Noi Golanii și creatorul mișcării: Basarabia este România.

Liderii AUR au dus o politică de campanie electorală direct, de la „om la om”, bătând la propriu țara pe jos și cu celebrul autocar de campanie, încărcat de steaguri tricolore. În timp ce ceilalți politicieni au stat pe facebook și au vorbit din birouri luxoase, respectând distanțarea socială și sanitară, candidații AUR și-au asumat riscul și au mers în stradă și acasă la oameni din poartă în poartă. Românii au apreciat că au venit la ei, altfel de politicieni, care să-i încurajeze și să dea mâna cu ei. A fost singurul partid care a vorbit despre valori: țară, neam, biserică, familie, protejarea resurselor naturale românești, în timp ce nomenclatura politică, de 30 de ani, o tot repetă plictisitor, ca o moară stricată, cu un limbaj standardizat, de lemn, așa-zis european, de fapt pus în slujba marilor companii și guverne străine. Românii au apreciat mult că cineva vine în fața lor și le vorbește de România și de valorile ei într-un limbaj ce le amintește de marea generație de intelectuali interbelici de la 1927. De 1 Decembrie, Iohannis a sărbătorit singur Ziua Națională la Arcul de Triumf, în timp ce liderii AUR au mers de mână cu miile de români la Alba-Iulia ca să scandeze pentru unitate națională și România. AUR este singurul partid care are ca program de țară unirea cu Republica Moldova, nu întâmplător Igor Dodon i-a dat interzis peste Prut lui George Simion. Pe listele acestui partid sunt cunoscuții scriitori și activiști civici valoroși Dan Tanasa și Claudiu Târziu, oameni cu greutate în lupta națională din ultimii 25 de ani.

Sper ca acest început să nu se compromită prin vexațiuni politice. S-a dovedit că politica unor grupări naționaliste de boicotare a alegerilor a fost greșită, prin scăderea prezenței la vot, ajutând de fapt UDMR să facă 8 la sută și să sprijine indirect USR. Românii trebuiau să meargă masiv la vot, iar naționaliștii aveau șansa după 30 de ani să voteze masiv un partid patriotic construit de jos, „de la firul ierbii”. Diaspora nu mai este o marotă de dreapta, liberală sau USR. Românii din Diaspora au votat masiv un partid patriotic, pentru că ei, acolo, în Italia sau Spania, unde s-a votat pe primul loc AUR, au înțeles că fără rădăcini, biserică, valori naționale și Tricolor nu ai cum să supraviețuiești într-o Europă în care identitatea a fost diluată. Surpriza electorală a fost pentru presă și nomenclatura politică, dar pentru cei care cunosc organizațiile naționaliste bine din 1990 încoace știu că de fapt a fost „mustul care fierbe”. George Simion a invitat toți patrioții dn țară să fie pe listele AUR, unii dintre ei l-au refuzat și acum le pare rău. Dar niciodată nu e prea târziu ca toate valorile românești să construiască o mișcare de regenerare națională care să aducă demnitatea, prosperitatea și independența României în Europa, iar țara să nu mai fie doar o sinecură pseudo-colonială pentru interesele unor multinaționale sau puteri străine. Resursele naturale trebuie exploatate de români. Distanțarea socială i-a distanțat pe români de partidele din sistem. „Tot ce-i românesc nu piere” s-a dovedit că nu este un simplu cântec. Abia acum începe ceea ce s-a pregătit de la începutul anilor 90. Cu Dumnezeu înainte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*