
UDMR anunță dară asaltul parlamentului cu 566 de candidați… Deși le stătea mai bine, pentru a fi chiar după chipul și asemănarea liderilor lor, cu 666 de propuneri!… Dar pesemne nu au mai găsit. Și nu, nu vor încăpea toți cei 566 în noul parlament… Ei speră însă să intre mpcar cât să le ajungă de un grup cu rang de miniparlament. Poate chiar de un miniparlament ca grup regional, nu?…
Cum au ajuns maghiarii să aibă candidați pentru toate județele?… Și nu câte unul, să fie de sămânță la ghiveciul cu pământ de flori, că în brazda românească nu au șanse să încapă, nu pe post de parlamentari, poate doar pe post de flori de cimitir, ci, ostentativ, cu liste „complete” pentru 34 de județe, iar pentru celelalte câte unul. Ba, au găsit mușterii chiar și pentru Diaspora, deși e greu să numeri câți maghiari au și ajuns în diaspora noastră truditoare pentru a reclama acum drept de reprezentare etnic.
Important e mesajul… Pentru întâia oară UDMR are liste complete pentru toate județele… Or, ce facem noi? Stăm cu măștile alea botniță trase și peste ochi și peste urechi? Chiar nu ne pasă? Și nu este vorba de simplii oameni, care oricum, și dacă le-ar păsa, nu au cum să despotrivească ei această descălecare de șa hungureasco-maghiară, ci de partidele noastre. Măcar acelea care clamează naționalismul, dar pe care dar nu le-am văzut nici măcar cu o acțiune civică pentru a semnala această impostură ce ar fi ușor de destrămat acum, nu când va fi ajuns ghem de grup parlamentar.
Iar ac de „decojăceală” parlamentară găsim chiar în anunțul lui Kelemen Hunor… În dimensiunea ariergărzii politice pe care o va trimite în asalt parlamentar. Pentru că este evident că pe listele pentru alte județe, uniunea nu poate avea atâția candidați strict de etnie maghiară. Nici dacă ar mai renunța câte unul la mândria ungurească și s-ar duce să-și facă buletin de Caracal, de exemplu, tot nu ar acoperi listele! Or este clar că maghiarimea politică se bazează pe cea de a de a doua pelagră a neamului parlamentar… Oportuniștii rămași fără locuri la troaca partidelor „inițiale”.
Și atunci, nu este momentul să cerem verificarea acestor liste înainte de alegeri? Să vedem dacă există legături între acești candidați și maghiarismul pe care vor să-l reprezinte? Alegerile parlamentare următoare (chiar dacă, până la urmă, nu din acest an) pot crea un precedent periculos. Pentru că, spre deosebire de candidații români, „maghiarii” chiar s-ar putea să intre buluc în parlament. Cel puțin câte unul de județ. Și nu trebuie să uităm ultimele alegeri parlamentare, când UDMR a numărat voturi în județe în care nu exista picior de etnic maghiar, dar a primit voturi grație unor inginerii și trocuri pe care nimeni nu le-a mai cercetat, că se spărgea buboiul falsei democrații a alegerilor…
Lasă un răspuns