Lupta de rasă…

Ultimele vești din SUA ne sperie… Noi, ca est-europeni, care am trăit atroce utopia comunistă privim înfricoșați la anarhia de tip bolșevic de pe străzile americane. Din 1968, America trăiește iluzia că ideile comuniste și filosofia lu Karl Marx poate aduce egalitatea și prosperitatea în această țară. De fapt americanii se îndreaptă spre o societate totalitară și pauperă de tipul cubanez dacă acceptă modelul marxist. S-a creat un dezechilibru intelectual și ideologic în SUA, între dreapta și stânga în universitățile americane și în cultură în general. E „coo”l să fi propagandist Che sau Mao și să bei vodcă în baruri „The Soviet”, dar dacă cinstești tradiția, istoria, valorile, cultura, ierarhia, familia și credința ești catalogat imediat fascist.

Generații întregi din America trăiesc în distopia comunistă și egalitaristă, a revoluției troțkiste continue, fapt ce aruncă cea mai mare democrație într-o societate irespirabilă, unde libertatea cuvântului și drepturile omului sunt tot mai des încălcate în numele unei corectitudini politice, care se aseamnănă cu ideologia marxistă.

Lupta de clasă e înlocuită cu lupta de rasă, în care în numele greșelilor străbunicilor, albii trebuie auto-umiliți public și scoși din decizia politică și ierarhică. E un rasism pe invers, de tip interbelic? Albii oare riscă să fie persecutați ca evreii din Europa interbelică? Ar fi absurd. America libertății și toleranței devine o distopie totalitară? Revoltele anarhice de pe străzile metropolelor americane se aseamănă cu violenta revoluție bolevică din 1917. S-a ajuns ca infractorii să fie făcuți eroi în media americană. Lucrul nu este nou. În revoluția bolșevică din Rusia toți infractorii erau liderii și stăpânii străzii, ei fiind pumnul și instrumentul luptei de clasă. Anarhia din SUA este clar dirijată sau folosită politic de unii membri ai partidului democrat, la fel cum a fost controlată lupta de clasă din Rusia din 1917 de partidul bolșevic al lui Lenin?

Democrații devin victimele propriilor manevre la fel ca și guvernul Kerenski căzut în lațul lui Lenin. Situația din Statele Unite amintește de stare de spirit din Rusia de dinainte de Revoluția bolșevică crede profesorul Gary Saul Morson, titular al catedrei de literatură rusă de la Universitatea din Chicago. În Rusia țaristă, anumite partide politice și alte grupări – Social Democrații, anarhiștii, marxiștii – susțineau explicit terorismul. „Partidul Liberal – Democrații Constituționali își spuneau – nu acceptau terorismul. Dar refuzau să-l condemne. Și, într-adevăr, cereau eliberarea din închisori a teroriștilor, care continua să producă terorism imediat ce ieșeau”, spune el vorbind de asemănarea cu situația de azi, când liderii partidelor politice americane s-au ferit să critice demonstranții violenți.Profesorul discută cum în cultura rusă a secolului XIX, pentru a fi considerat „intelectual” însemna să fii, implacabil, împotriva ordinii de drept. A fi revoluționar. Morson spune că nu știe dacă situația din America va degenera în barbaria care s-a petrecut odată cu Revoluția bolșevică. Grupuri civile înarmate înceacă să oprească anarhia Antifa controlată de potentați ai partidului democrat. Locuitorii au ieşit pe stradă să păzească un orășel american şi poliţia s-a pregătit de un dezastru iminent. Biroul Şerifului din districtul Snohomish nu a putut identifica sursa ameninţărilor de pe reţelele sociale că oraşul va deveni o ţintă, dar circa 1.000 de persoane s-au mobilizat să-l apere de vandali, 100 dintre ei înarmaţi, şi apoi au apărut în centrul oraşului unde au şi petrecut şi au cumpărat alcool. Unii dintre ei erau membri ai unor grupări de dreapta, deşi numărul lor exact nu este cunoscut. Printre ele s-au aflat Proud Boys şi Three Percenters. Primarul oraşului Snohomish, de 10.000 de locuitori, a descris atmosfera ca una „festivă” şi iniţial a spus că nu s-a întâmplat nimic violent, că membri Antifa au fost văzuţi pe străzi şi că rezidenţii au apărat comunitatea. Oare FBI și CIA închide ochii la elementele violente? De ce? Să fie o înfiltrare politică din partea stângii extreme a partidului democrat? Afacerile americane se prăbușesc spre interesul păpușarilor anarhiei? Acest nihilism iconoclast dărâmă statui și ucide suflete punând în pericol democrația. Ideologia stângistă a debusolat tineretul care și-a tăiat rădăcinile. Excesul de cenzură si ideologie duce la totalitarism, iar anarhia este anticamera lagărelor staliniste. Furia nu rezolva problemele societății, ci le complică. Decapitarea statuii lui Cristofor Columb e o crimă la adresa culturii fondatoare a Americii, o declarație de război cultural împotriva europenilor și un rasism inversat?

Cenzura a ajuns, din păcate, să fie oficializată în America. Această țară devine „1984” sau „New brave World”? Violența interzice filme istorice. Noul comunism face ravagii culturale în America. Clasicul film „Gone with the Wind/ Pe aripile vântului” (1939, în regia lui Victor Fleming), cu Clark Gable și Vivien Leigh, a fost scos de HBO de pe platforma de VOD, HBO MAX, de teama reacțiilor negative pentru modul în care îi prezintă pe oamenii de culoare, relatează New York Times. America se reîntoarce la comunismul iconoclast al anilor 1950. E un proletcultism cultural sinistru promovat în ultimii ani de dictatura corectitudinii politice. Episcopul Igantie al Hușilor, a tras nenumărate semnale de alarmă, în discursul public, în ultimii ani, despre modul în care se manifestă noua ideologie care încearcă se se impună la nivel planetar.

Membru al Sfântului Sinod, episcopul de la Huși pune punctul pe „i” și consideră că decizia gigantului media este un rezultat al presiunii uriașe cauzate de evenimentele din ultimele săptămâni. „Noaptea minții stângiste progresiste”, scrie ierarhul de la Huși, care lansează un nou avertisment: ”Doamne, izbăvește-ne de iraționalii lumii neo-marxiste!” Ion Cristoiu spunea la TVR că prostia a pus stăpânire pe anarhiștii din SUA, care nu înțeleg valoarea unei opere de artă. Bolșevismul din anii 1950 revine de data asta în SUA. Mai mult, realizatorul Fox News Tucker Carlson a răspuns vocilor străzii, care cer desființarea emisiunii sale, din cauza unui monolog pe care acesta l-a avut cu o seară înainte. El demantelează nebunia bolșevică din SUA. „În acest punct, suntem pe care să devenim o nouă Coree de Nord”, a spus Carlson. „Acum credem în vinovăția rasială. Pedepsim oamenii pentru păcatele rudelor lor. Nu le permitem oamenilor să aibă gânduri personale. Lovim pe oricine nu este de acord cu linia noastră de gândire. Cerem ca nevinovații să pledeze vinovați pentru lucruri pe care știm că nu le-au făcut și apoi să-și citească mărturiile în public, pentru a dovedi că au fost reeducați. Și apoi ne lăudăm că facem toate astea. Ceva absolut terifiant a coborât peste America”, a continuat ziaristul de la Fox News. „Și este ușor de văzut ce s-a întâmplat: idei îngrozitoare pot deodată fi exprimate. De ce? Pentru că nimeni nu le dă nici o replică. Sunt tratate cu o slăbiciune letargică.” Carlson pledează pentru egalitatea de tratament, indiferent de rasă. „Dacă încetăm să tratăm oamenii egali în fața legii – totul este pierdut. În acel moment, devenim cu toți o adunătură de triburi furioase. Violența este inevitabilă. Spre așa ceva ne îndreptăm, și încă în mare viteză.” Citând exemplul fondatoarei mișcării Blexit (care dorește eliberarea negrilor de sub tutela Partidului Democrat – n.a.), Candace Owence, ea însăși o femeie de culoare, care a fost exclusă de pe platforma GoFundMe pentru vederile ei, Tucker Carlson a afirmat că propria rasă „nu contează”… „Rasismul nu mai are nimic de a face cu rasa”, a spus el. „Este o unealtă pentru a controla nesupunerea.”

Se va salva America de comunism? Să sperăm că democrația, libertatea, cultura, drepturile omului și bunul simț vor învinge în SUA. Țara nobililor părinți fondatori americani nu se va transforma într-o Cuba tiranică a lui Fidel Castro sau într-o țară infectată de virusul ideologic chinez. Tot mai mulți români din America deja au ales să se reîntoarcă acasă în România. Le este teamă să trăiască într-o țară în care poți fi bătut pe stradă, jefuit în magazine, să ți se pună pumnul în gură și la ce film să te uiți sau ce carte să citești. Anticorpii democrației vor vindeca America? Lumea iubește o Americă liberă și democrată! Nimeni nu vrea un nou USSR! Atenție, virusul comunist iconoclast poate fi contagios și la Bruxelles ca să se submineze UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*