Scriitorul-militant G. Alexander a devenit membru AUR și va candida pentru Camera Deputaților

Scriitorul și specialistul în Educație George Alexander s-a înscris în Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.), formațiune de orientare creștin-conservatoare. George Alexander a trăit și a lucrat mai mulți ani în Norvegia în domeniul Educației. Datorită rezultatelor obținute și responsabilității cu care și-a exercitat meseria de profesor a ajuns director al două grădinițe.

El s-a făcut remarcat în 2016 când a luat public apărarea familiei Bodnariu ai căror cinci copii au fost preluați în custodie de statul norvegian prin intermediul Barnevernet. Din acest motiv a fost urmărit și interogat de autoritățile norvegiene. În semn de protest, considerând că în cazul Bodnariu autoritățile norvegiene au comis un abuz, George Alexander și-a dat demisia din funcțiile deținute în sistemul de educație.

Ulterior a publicat cartea „Copiii noștri în închisorile lor. Furați de Barnevernet”  (Editura Națiunea) în care a dezvăluit în detaliu și argumentat abuzurile comise într-o țară considerată democratică. Drept urmare a devenit o persoană cunoscută în România, dar și în diaspora, fiind invitat să participe la evenimente publice organizate de comunitățile de români.

Într-o conferință de presă susțină joi 20 februarie alături de copreședinții A.U.R., George Simion și Claudiu Târziu, George Alexander a criticat prestația clasei politice din România, afirmând:

„Sunt la fel de dezamăgit aidoma vouă de clasa politică din România, atât de primitivă și rudimentară, de incompetentă și insensibilă la suferințele poporului român. Indiferent cine a fost la putere în ultimii 30 ani și-a bătut joc de poporul român. Ei (politicienii) au drepturi speciale și manipulează legislația după propriile interese. Speranța este numai la voi, la cei care votați. Fiecare din noi putem juca un rol în soarta țării prin implicare”.

De asemenea, George Alexander a prezentat pe scurt cazul Smicală și drama cutremurătoare prin care trec cei doi copii ai Cameliei Smicală, despărțiți de mama lor și ținuți separat în instituții psihiatrice. „Cazul familiei Smicală este strigător la cer. Este vorba de doi copii cărora le-au fost încălcate toate drepturile. Cunosc bine legislația și situația din Scandinavia. Este vorba de niște abuzuri de nedescris. Acești copii au competența de a spune și a alege unde și alături de cine vor să trăiască”.

George Alexander a făcut un apel la toți factorii de decizie, la media, dar și la simpli cetățeni de a se implica în mediatizarea acestui caz și de a lua atitudine în speranța salvării celor doi copii care trăiesc în condiții insuportabile din punct de vedere psihic.

Pe 14-15 martie a.c. se va organiza un protest global în fața ambasadelor Finlandei din cât mai multe țări. George Simion, copreședintele A.U.R. a solicitat tuturor membrilor și simpatizanților A.U.R. din țară și din diaspora să participe la aceste proteste.

George Alexander va candida pe un post eligibil de deputat din partea AUR la alegerile parlamentare. AUR este un partid de orientare conservatoare care militează pentru libertate în toate formele ei, economică, de gândire, de exprimare, de manifestare religioasă, pentru familie și valorile fundamentale ale civilizației creștine europene.

A consemnat Mircea Gheorgheosu

Lasă un răspuns