Hocheista Emilia Munteanu, la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne!

Jucătoarea de hochei pe gheaţă a Clubului Sportiv Municipal Corona Braşov, Emilia Munteanu, de doar 14 ani, s-a calificat la Jocurilor Olimpice de Tineret, care vor avea loc anul viitor la Lausanne, în Elveţia, în perioada 9-22 ianuarie, după o etapă de selecţie naţională, la care au participat cinci fete, în urma căreia braşoveanca s-a clasat pe locul I, cu un timp de executare de 37,65 şi opt din opt goluri marcate.

Sportiva patinează de la vârsta de trei ani şi face hochei de performanţă de opt ani, acumulând numeroase premii şi rezultate remarcabile alături de echipele pentru care a jucat: premiul ALL STAR TEAM în cadrul competiţiei Multi Sport Spring Cup 2016, la Mihalovce, Slovacia; locul I în Transylvanian Hockey League U14, cu echipa Gloria Chişinău, în 2017-2018; locul III în Transylvanian Hockey League U14, alături de echipa Olimpia-Viitorul în 2018-2019; locul IV în Carpathian Junior Hochey League U13, competiţie internaţională la care a jucat pentru echipa Gladiators Gloria Galaţi, în 2018-2019; premiul ALL STAR TEAM în Carpathian Junior Hochey League U13, 2018-2019; locul I în Transylvanian Hockey League U14, cu echipa Corona Braşov, în 2019-2020; locul I în Karpat-Medencei Magyar Liga U14, cu echipa Corona Braşov, 4-6.10.2019; locul II în Szekelyfoldi Noi Jegkorongtorna, cu echipa de fete Miercurea-Ciuc, 19-20.10.2019.

În sezonul 2018-2019, Emilia a jucat în turneul final din cadrul Campionatului Austriei la U14, pentru echipa LLZ Karnten, care a avut loc la Radenthein, iar în sezonul 2019-2020, în Carpathian Junior Hochey League U16, pentru echipa Corona Braşov.

Emilia a făcut trei ani de vioară şi trei ani de arte plastice la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” din Galaţi, iar astăzi se dedică hocheiului, jucând pe poziţia de fundaş la echipa Corona Braşov, un sport în care este nevoie de viteză, rezistenţă, forţă, îndemânare şi capacitatea de a găsi soluţii eficiente într-un timp cât mai scurt.

Ajunsă la cea de-a treia ediţie de iarnă, competiţia olimpică internaţională la care va participa Emilia Munteanu, este rezervată sportivilor cu vârste între 15 şi 18 ani şi va combina performanţele sportive cu evenimentele culturale şi educative într-o atmosferă de adevărată sărbătoare. La JOT Lausanne 2020 se va concura la 8 sporturi şi 16 discipline sportive – schi alpin, biatlon, bob, schi fond, sărituri cu schiurile, patinaj artistic, curling, schi artistic, hochei pe gheaţă, sanie, skeleton, schi alpinism, short track, combinata nordică, snowboard şi patinaj viteză.

Lausanne este un oraş elveţian de la graniţa cu Franţa, situat pe malul Lacului Geneva, cu o populaţie de peste 120 de mii de locuitori şi nu mai puţin de 13 muzee, supranumit şi capitală olimpică, deoarece în 1914 aici s-a constituit Comitetul Olimpic Internaţional, astfel încât sportul rămâne una din priorităţile oraşului.

În luna septembrie a acestui an, tradiţionala Flacără Olimpică a fost aprinsă la Atena, pe stadionul Panathenaic. În cadrul ceremoniei, peste 1.400 de copii din şcolile locale şi reprezentanţi ai Comitetului Olimpic au urmărit cum Flacăra este aprinsă de la razele soarelui, urmând vechiul ritual din timpul Jocurilor Olimpice antice. Odată aprinsă, Flacăra a plecat în Elveţia, cu o aeronavă care a aterizat pe Aeroportul Internaţional de la Geneva, de unde s-a îndreptat spre Lausanne, iar din Capitala Olimpică aceasta este transmisă într-o ştafetă în toată ţara, pentru o călătorie de 110 zile.

Îi dorim multă sănătate şi succes tinerei noastre reprezentante, pentru a se întoarce acasă cu laurii acestei competiţii ce încununează cariera oricărui sportiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*