Lista criminalilor

Societatea noastră trăiește clipe lipsite de speranță într-un sistem plin de erori, iar toate par doar o continuare a altor clipe de același fel. Întotdeauna ne lovim de tot felul de cauze generatoare de moarte, de tot felul de factori, dar de fiecare dată cei mai mulți sunt umani, existenți într-o societate în care observăm cum la baza acestora suntem tot noi oamenii. Vedem cetățeni ai acestui stat învins, cărora nu le pasă, oameni incompetenți, proști, nesimțiți, inși care s-au dezvoltat într-un mediu nociv în care valorile si principiile de bază ale unei vieți corecte sunt aproape inexistente și care nu știu altceva decât să arunce vina pe tot felul de factori tehnici sau institutionali, iar, în final, pe criteriile de natură legislativă, sau politică, fără să mai facă nimic în continuare.

Mulți dintre noi știm că este nevoie de curaj pentru a reuși să ieșim odată pentru totdeauna din toate aceste paradigme instituționale împachetate într-un ambalaj impecabil al birocrației de stat cosmetizate după tot felul de interese meschine, cu tot felul de schimbări confortabile unora.

Tragediile care apar în societatea noastră par că au întotdeauna un vinovat, clasa politică incompetentă și ticăloasă, generatoare a unui sistem ticălos și profund corupt lăsând să se treacă ușor cu vederea vinovatul de la baza sistemului, omul ăla plin de prejudecăți și atitudini discriminatorii, individul măcinat de frica de acțiune pentru că nu știe cum, pentru că nu a învățat cum.

Mulți dintre cei care ne dau astăzi lecții de moralitate și de reconstrucție a societății sunt aceia care au protejat tot felul de infractori pentru a se proteja pe ei. Au mutilat legile justiției pentru ei. Astăzi culegem rezultatul nepăsării, ticăloșiei, incompetenței, culegem rezultatul unor fapte trecute cu vederea ușor, fără pedepse crunte. I-am lăsat să fure și apoi i-am votat pentru asta, urmând ca acum să nu facem altceva decât să plângem soarta unei națiuni adormite.

Vrem o rezolvare rapidă? Cât de posibilă mai poate fi?… Acum când totul pare inutil, când pare că nimic nu mai e fezabil, iar dacă nu se vor căuta solutii la problemele extinse, tragediile vor continua, vom avea în continuare oameni ai legii care acoperă infractori pentru că sistemul le permite.

Toți aleargă numai după imagine, în timp ce instituțiile statului sunt puse la pământ pentru interesele unor funcționari corupți, tinuți în brațe de politicieni corupți pe care noi, poporul ăsta de oameni iertători îi votăm de fiecare dată, iertându-le greșelile cu mare ușurință doar pentru că știu să ne mintă, iar nouă ne place să îi credem.

Trăim într-un stat ce pare că are o capacitate extrem de limitată în a-și recunoaște vulnerabilitățile și erorile, un stat ce pare într-o moarte clinică. Un stat care hrănește degeaba instituțiile de forță în care pare că se urmărește doar avantajul personal al celor care par lipsiți de patriotism, al nonvalori, al celor care nu le mai pasă de nimic, dar pe care noi îi plătim cu salarii și pensii speciale mari.

Cred cu certitudine că până când legile nu vor fi refăcute, nu vom scăpa de sabia care ne poate lovi oricând. Dacă nu întelegem cu totii, dar mai ales cei din mediul politic, că suntem un popor complet vulnerabilizat, nu se va putea întâmpla ceva bun societății noastre, iar răul ce ne poate lovi oricând, pentru că somnul nostru naște monștrii, nu va lovi poporul nici statul în întregul lui, ci ne poate lovi pe oricare dintre noi, pe copiii noștri, pe frații noștri, sau parintii nostri.

Ororile despre care am aflat zilele acestea ne arată o realitate terifiantă, o realitate românească pornită de la vârful până la baza societății noastre.  O societate în care trebuie să folosim fiecare ocazie dată de un tur de alegeri pentru a mătura blestemul ăsta politic ce s-a instalat, în țara noastră, prin acest regim corupt. Noi suntem singurii care ne putem salva din comuna primitivă a infractorilor, îndreptându-ne spre o societate civilizată, bazată pe respect pentru valori și adevăr.

Dacă nu punem la temelia statului o sămânță de încredere, pentru ca noi cetatenii să avem în el, nu vom reuși nimic. Încrederea care a fost distrusă pentru că de foarte multe ori ne-am complăcut să spunem că toate acestea sunt despre stat si foarte puține despre cetatenii lui. Trăim momente în care statul pare că a fost capturat de infractori, de niște ticăloși pe care noi i-am pus pe funcțiile în care se lăfăie acum.

Plângem în fața unui stat învins de incompetență, nesimțire și ticăloșenia unora completând lista criminalilor cu încă câteva nume de instituții de oameni incompetenți și proști, fără educație. Plângem și observăm efectul unui vot iresponsabil dat hoților puși pe tot felul de funcții ale acestui stat, pile ale baronilor de tot felul, plasate la comanda instituțiilor statului, amante, verișoare, soții și alte rubedenii de care nu mai scăpăm pentru că sunt mulți și se apără unii pe alții, fără pic de milă pentru acest popor ce pare că nu face nimic altceva decât a completa, prin vot democratic și lipsa de acțiune, o listă a criminalilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*