Segregând morți…

„Despre morți, numai de bine!”, spune un proverb. Despre vii, nici nu mai ştim ce să spunem… În spatele atâtor interfețe de comunicare, s-a pierdut frumusețea vieții, Adevărul! Unii spun că oamenii cu adevărat fericiți nu ştiu că sunt fericiți, fiindcă îşi măsoară fericirea în fericirea celorlalți. Alții spun că ne exploatăm unii pe alții şi suntem gata să îl exploatăm şi pe Dumnezeu!

Ceea ce s-a întâmplat la Valea Uzului demonstrează cât de primitivi pot fi unii… Și cum încearcă, cum vor a segrega și morții… Cum pot călca pe mormintele altora! Și este încă un cuțit pe care UDMR îl înfige pe la spate poporului român! Un UDMR care nu este niciodată pentru a construi ceva trainic în comun! Triumfalist, exploatează victimele naive ale propagandei, ca într-o magie neagră, în rest, şi-a dat mâna cu PSD sau cu oricine este dispus să închidă ochii, părtinitor, şi să facă, totuşi, cele mai mari mârşăvii.

În şcoli, desigur, nu putem învăța în comun. UDMR se opune să fim împreună. În viața de zi cu zi, trăim sfâşiați. Poporul român este poporul pe care UDMR îl urăşte cel mai mult. A cultiva URA a devenit specialitatea sa.

Când murim, nici măcar atunci când murim nu avem permisiunea de a fi împreună!… Crucile noaste sunt învelite în saci de gunoi, chiar Crucea CREŞTINĂTĂȚII poate fi pângărită dacă ea nu serveşte unor sopuri obscure. Dar, ceea ce nu ştiu aceşti politicieni vânduți este că noi, români şi maghiari, putem muri împreună, de aceeasi parte a baricadei.

La Valea Uzului este un cimitir, un loc sacru, unde îşi odihnesc osemintele soldați germani, austrieci, români, unguri, sârbi, italieni, ruşi şi necunoscuți. Un loc unde Ura nu ar avea ce căuta, căci, poate, prezența lui Dumnezeu este mai aproape. Nu este o ghenă de gunoi, un loc viran unde cresc buruieni, ci un sanctuar unde nevinovați şi chiar vinovați ar trebui să fie lăsați să se odihnească în pace… Este un loc de reculegere…

Crucile eroilor români din cimitirul Valea Uzului au fost acoperite cu saci negri de gunoi; Crucea Creştină… Or, pentru numele lui Dumnezeu, cine răstoarnă o cruce de pe un mormânt – indiferent dacă mormântul respectiv aparține unui român, ungur, rus, evreu, etc.,- comite un sacrilegiu. În fapta lui nu este nimic nobil. Și orice politician care încearcă să apere sau să justifice un astfel de gest se descalifică singur. Nu există scuze şi nici iertare în ochii lui Dumnezeu pentru astfel de fapte! Iar cei ce s-au grăbit să aplaude gestul incalificabil şi să ia apărarea extremiştilor pentru barbaria lor au fost, bineînțeles, liderii UDMR. Ei sunt cei dintâi, de aceea, care trebuie să plătească pentru instigare la ură şi la încălcarea legilor statului. Sperăm ca organele abilitate ale României să-şi facă datoria!

Un cimitir în care odihnesc înaintaşii trebuie să rămână liber, neînconjurat de pari şi de sârmă ghimpată! Toți morții merită respect!… Și nici nu mai are importanță când a fost înființat şi cine a construit, de fapt, acest Cimitir! În el odihnesc Oameni…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*