Ce folos?…

Am ajuns să o trăim și pe asta, în România, țară membră UE, un candidat la alegerile europarlamentare e bătut măr de extremiști în plină zi și autoritățile nu fac nimic. Românii, candidați sau patrioți, pot fi bătuți, loviți, înjurați, umiliți de extremiști și poliția nu acționează ca să aplice legea. România, după acest incident grav de la Valea Uzului din localitatea Dărmănești, când candidatul independent George Simion a fost bătut măr de către extremiști pentru că le-a cerut să explice de ce au pus saci de gunoi pe mormintele soldaților români din cele două războaie mondiale, pare un stat care și-a pierdut definitiv suveranitatea și independența, un sat fără câini. La ce folos că suntem țară membră UE, dacă un candidat la alegerile europarlamentare poate fi bătut la lumina zile fără consecințe legale. Bruxellul care își vede doar propriile interese de tip neo-colonial sovietic nu va protesta că un candidat la alegerile europene poate fi maltratat în UE?

Sigur, dacă ești român, creștin și patriot poți fi o țintă pentru extremiști cu aprobarea Bruxellului? E un semn că în România a fi cetățean român nu mai are absolut nicio valoare, este doar o țintă pentru a primi scatoalce de la extremiști sub ochii autorităților, care au salarii grase ca să fie mandatarii marilor puteri și multinaționalelor? Pentru tot mai mulți români insecuritatea vieții zilnice în România supusă asaltului intereselor străine a devenit tot mai angoasantă. „Sunt bine, important e că am scăpat cu viaţă. Ne-au bătut nişte extremişti la Cimitirul Valea Uzului“, a scris Cosmin pe pagina sa de Facebook. El îl însoţeau pe George Simion. Acesta a anunţat pe Facebook că este în regulă: „George sunt. Sunt viu. Mi-au furat ambele telefoane şi m-au bătut. Nu cedăm: Transilvania pământ veşnic românesc!“. Președintele României pare tot mai interesant să se tragă în poze cu frau Merkel, stăpâna de facto a UE, decât să vegheze la apărarea drepturilor unui cetățean român, care poate fi agresat la lumina zilei? Șeful SRI își ia salariu se pare ca să se asigure că prietenul său din studenție va ajunge la sinecura din Bruxelles, nu să protejeze constituțional drepturile cetățenilor români în fața radicalilor de tot felul? Guvernul Dăncilă e preocupat de securitatea lui Dragnea ca să scape de pușcărie în loc să aplice legea prin ministerul de interne? România e o țară fără conducere națională și care urmează să fie destrămată?

Există o lege internațională a Cultului Eroilor în care mormintele soldaților căzuți în cele două războaie mondiale să fie îngrijite, întreținute și protejate. E o formă de civilizație și respect între popoare. Nemții și austriecii întrețin mormintele soldaților ruși, Moscova pe cele ale germanilor, chiar și ale românilor căzuți la Stalingrad. Și mormintele soldaților Armatei Române sunt îngrijite în Cehia, Slovacia, Ungaria sau Austria. La fel facem și noi cu mormintele soldaților germani sau unguri. De aceea incidentul de la Valea Uzului, de profanare a mormintelor ostașilor români cu saci de gunoi este foarte grav, deoarece încalcă legile internaționale, nu numai naționale. Sigur că poliția română nu a găsit vinovați și nu a aplicat încălcarea legii în acest caz grav. De ce? Pentru că cei din conducerea României sunt preocupați să satisfacă doar prorpriile interese și ale marilor corporații? Ce face SRI, în acest caz de profanare și de agresiune a unui candidat la europarlamentare? Ce face Justiția? La pușcărie intră doar cei care fură, nu și cei care bat? S-a ajuns ca în România, țară membră UE, drepturile unui cetățean român să conteze mai puțin decât într-o țară bananieră, și latino-americană sau din Orientul Mijlociu? Ce drepturi mai avem noi ca români în UE, dacă poți fi bătut de extremiști la lumina zilei fără consecințe legale? La ce ne ajută din punct de vedere al justiției și drepturilor civice patronajul unui Bruxelles preocupat parcă doar de interesele Berlinului și Parisului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*