Jos extremismul acestor fanatici!

Nu ştiu dacă László Tőkés a avut vreodată capacitatea de a iubi oamenii. Nu ştiu nici dacă a avut cumva habar de viața vreunui om, a aproapelui său român sau maghiar atunci când i-a-nvrăjbit mai mult, abandonându-i, de fapt, pe amândoi… Un Om al Bisericii nu dezbină oamenii. Am intrat într-o bisericuță maghiară odată şi m-am simțit înconjurat de dragoste. Tőkés se zbate să scoată la lumină însă ce zace adânc îngropat în dumnealui: URA față de oameni şi URA față de poporul român! URA este religia sa supremă.

Îmi cer iertare numeroşilor prieteni de origine maghiară – Oameni Integri şi de Caracter!- pe care-i respect, dar a venit vremea ca instituțiile statului să-şi facă datoria şi să sancționeze fanatismul şi extremismul, ori de unde ar veni ele. Un lucru este cert astăzi, nu numai românii, dar şi tot mai mulți maghiari se delimitează de ipocrizia şi duplicitatea morală a acestui László Tőkés, care e deja destul de vinovat. Destul de pătat.

Nu cred că numitul. László Tőkés şi-a slujit vreodată Țara – Care Țară?!- nu cred că i-a păsat de ce se întâmplă cu oamenii – în numele cărora, îl macină existența!- pentru că altfel ar fi făcut ceva şi pentru ei! În loc de toate acestea, a preferat discursul demagogic, înjositor, i-a asmuțit pe maghiari şi români unii împotriva altora, a conspirat şi uneltit totdeauna, patologic, criminal împotriva României. Oare, acesta este scopul vieții sale?! Să ne vadă sfâşiindu-ne între noi?! Să ne-arunce într-o baie de sânge?! Să întemeiem aici un nou Kosovo?!

Într-o Europă unită, unde națiunile îşi dau mâna, László Tőkés este singurul care ar trage garduri de sârmă ghimpată între noi, să trăim bine despărțiți!, singurul care îşi cară geanta cu trucuri peste tot, cultivând Ura. Asemenea atitudini şi fapte sunt incompatibile cu calitatea nu numai de cetățean român, dar, mai ales, de europarlamentar, iar ele trebuie sancționate imediat de organele abilitate ale statului.

Pe 19 martie a.c., în semn de „loialitate” față de statul român, care i-a creat atâtea privilegii, László Tőkés a organizat la Parlamentul European din Bruxelles, clădirea József Antall, nu ştiu prea bine ce fel de colocviu, voroavă, discuție de unul singur, animozitate, cârcotă… Titlul acestei Mascarade a fost sugestiv însă: „Transilvania în UE”! Să nu ştie, oare, Tőkés că Transilvania e o bucată din trupul Țării sfânt?! Să nu ştie el că Țara aceasta, România este deja în UE?!…

Profitând de Laşitatea vremelnicilor conducători ai alianței PSD/ALDE, care au închis ochii în fața tuturor atentatelor îndreptate împotriva României, dar şi a oportuniştilor din celelalte partide (PNL, USR) – vedeți congresul UDMR!- tot felul de personaje bizare, unul mai insalubru decât celălalt, din Ungaria vecină şi prietenă, s-au aliat cu extremiştii români, cu László Tőkés, de exemplu. Sub privirile noastre, electoratul maghiar este transformat într-o masă de manevră! Indivizii aceştia însă nu luptă pentru drepturile maghiarilor, ci pentru propriile privilegii.

Români şi maghiari, să înțelegem un lucru atunci! Ei nu fac parte din viețile noastre! Nici László Tőkés, nici ceilalți extremişti!… Justiția să se ocupe de ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*