Va aduce Papa Francisc poporului român cartea „Codex Aureus”?!

Cel mai valoros manuscris din lume este „Codex aureus”. Sunt multe Adevăruri ascunse în legătură cu această carte care cuprinde Sfintele Evanghelii după Matei, Marcu, Luca și Ioan. Textul a fost scris cu cerneală și litere de aur, pe foi fine de pergament. Cartea are coperțile din fildeș. Se pare că, „Codex aureus” a fost scris din porunca împăratului Carol cel Mare (768-814), în jurul anului 810 d.Hr., în limba latină.

Prima parte din „Codex aureus”, care cuprinde în cele 111 file (222 pagini) Sfintele Evanghelii după Matei și Marcu, s-a aflat la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia și în proprietatea Bibliotecii Naționale a României. Această parte din „Codex aureus” este foarte bogat ilustrată, iar paginile au chenare policrome. Pe fiecare pagină textul este scris pe două coloane.

Partea a doua din „Codex aureus”, cuprinzând în cele 124 de file Sfintele Evanghelii după Luca și Ioan, se află la Biblioteca Apostolică din Vatican.

Încă nu au fost elucidate împrejurările în care cele două părți ale „Codex aureus” au ajuns la Alba Iulia și (în anul 1623) la Vatican.

În anul 1968, Regimul Ceaușescu a luat un împrumut de 10 miliarde dolari U.S.A. de la Fondul Monetar Internațional (F.M.I.) și Banca Mondială pentru realizarea unor mari investiții. Acest împrumut extern a fost garantat de către Statul Român cu „Codex aureus”.

După Marea Unire de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918 și în baza Tratatului de la Trianon, din 4 iunie 1920, Biblioteca Batthyaneum cu tot fondul de carte, inclusiv „Codex aureus”, a intrat în proprietatea Poporului și Statului Român. Biblioteca se află pe str. Unirii nr.1-3 din municipiul Alba Iulia și este înscrisă în cartea funciară nr.559, fiind identificată cu numărul topografic 1973/1. Biblioteca Batthyaneum, în anul 2014, avea 115.992 unități bibliografice, din care: 1.778 manuscrise din secolul al IX-lea; 300 codice medievale (reprezentând 80% din cele existente în România); 571 incunabule și 24.000 cărți vechi din secolele XV-XVIII. Clădirea Bibliotecii împreună cu tot fondul de carte, inclusiv „Codex aureus”, au fost date gratuit și ilegal din proprietatea Poporului și Statului Român în proprietatea comunității maghiare din România și, ulterior, a Vaticanului! La această situație s-a ajuns astfel:

a). Guvernul Radu Vasile (format din miniștrii P.N.Ț.C.D, U.D.M.R., P.N.L. și P.D.) a aprobat Ordonanța de urgență (O.U.G.) nr.13 din 7 iulie 1998 „privind restituirea unor bunuri imobile care au aparținut comunităților cetățenilor aparținând minorităților naționale din România.” Atunci ministru al Culturii a fost domnul Ion Caramitru, cel care în timpul loviturii de stat, în ziua de 22 decembrie 1989 la Televiziunea Română i-a dictat alogenului Mircea Dinescu astfel: „Mircea, fă-te că lucrezi!”.

În Monitorul Oficial al României nr.255 din 8 iulie 1998 a fost publicată O.U.G. nr.13/1998 care a fost semnată de Premierul alogen Radu Vasile și contrasemnată de Gyorgy Tokay (U.D.M.R.), ministru delegat pe lângă Primul-ministru pentru minoritățile etnice.

O.U.G.nr.13/1998 are trei articole (numerotate 1, 2 și 2) și a stabilit următoarele:

1. Clădirile și terenurile aferente lor, cele înscrise în Anexă, trec gratuit în proprietatea comunităților cetățenilor aparținând minorităților naționale. Textul art.1 din O.U.G.nr.13/1998 precizează că imobilele din Anexă sunt cele care „au fost trecute după anul 1940 în patrimoniul statului român prin măsuri de constrângere, confiscare, naționalizare sau manevre dolosive, se restituie titularilor sau succesorilor acestora.”

2. Se înființează o Comisie specială paritară (Guvern-minorități etnice) care verifică situația juridică a celor 17 imobile înscrise în Anexă și poate face noi propuneri pentru donații către minoritățile etnice.

3. Predarea-preluarea imobilelor se face pe baza unor protocoale redactate de Comisia specială paritară.

La poziția nr.13 din Anexa la O.U.G.nr.13/1998 este înscrisă Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia. O.U.G.nr.13/1998 nu prevede că se restituie fondul de carte și „Codex aureus” către comunitatea maghiară din România, către Ungaria sau Vatican. În Anexa la O.U.G. nr.13/1998 sunt menționate: la poziția nr.10, Casa „Petofi Sandor” din București, trecută în proprietatea Statului Român la 23 mai 1940; la poziția nr.14, Muzeul Țării Crișurilor din Oradea, despre care se scrie că a intrat în proprietatea Statului Român prin „donație forțată pentru folosință veșnică.”

b) În timpul Guvernului Năstase (2000-2004), susținut de P.D.S.R. și U.D.M.R, a fost trimisă O.U.G.nr.13/1998 la Parlament și a fost adoptată Legea nr.458 din 12 noiembrie 2003, care a fost promulgată de Președintele Ion Iliescu, al cărui cumnat a fost un lider al U.D.M.R. și apreciat om de cultură maghiară, Suto Andras.

Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia a fost dată ilegal comunității maghiare care nu are personalitate juridică și care niciodată nu a fost proprietara acestei clădiri, a „Codex aureus” și a uriașului fond de carte!

c) Primarul Mircea Hava și Consiliul local al municipiului Alba Iulia s-a opus retrocedării ilegale a Bibliotecii Batthyaneum. Ca urmare au fost amendați.

d) Premierul Victor Viorel Ponta a adus U.D.M.R. la guvernare și i-a oferit postul de vice-premier și ministru al Culturii lui Kelemen Hunor (medic veterinar) cu scopul de a facilita un furt pios împotriva Poporului Român și patrimoniului național.

Arhidieceza Romano-Catolică de Alba Iulia, în baza O.U.G.nr.13/1998, a Legii nr.458/2003 și a Sentinței civile nr.1515/2001 a Judecătoriei Miercurea Ciuc, a solicitat și a fost împroprietărită ilegal de către Guvernul Ponta cu Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, inclusiv cu „Codex aureus” și fondul de carte.

Guvernul Ponta III (P.D.S.R.+U.D.M.R.)  a stabilit, fără nici un temei legal că Arhidieceza Romano-Catolică de Alba Iulia, subordonată direct Vaticanului, este identică cu comunitatea maghiară din România! Guvernul Ponta III a dat ilegal Vaticanului Biblioteca Batthyaneum, inclusiv „Codex aureus”, partea a I-a!

După exemplarul original al „Codex aureus” de la Alba Iulia s-au făcut mai multe copii sub pretextul de a fi trimise la diferite expoziții și alte evenimente culturale din străinătate.

Pe surse, s-a aflat că exemplarul original al „Codex aureus” de la Alba Iulia a fost dus și se află la Vatican, în Biblioteca Apostolică, iar în Biblioteca Batthyaneum a rămas o copie.

Parchetul și Direcția Națională Anticorupție (D.N.A.) ar fi trebuit de mult timp să se autosesizeze și să pună sechestru asiguratoriu pe „Codex aureus”, pe fondul de carte din Biblioteca Batthyaneum, precum și pe averile celor implicați în această afacere imobiliară îndreptată împotriva Poporului Român. Actualul Procuror general al României, Augustin Lazăr și fosta șefă a D.N.A. și Procuror general, Laura Codruța Kovesi, cunosc faptele de natură penală săvârșite în legătură cu Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia și „Codex aureus”. De ce nu au acționat? Poate speră să se spovedească sau să primească o decorație de la Papa Francisc I cu ocazia vizitei sale la București, în 31 mai a.c.

Aflând despre cele petrecute cu „Codex aureus” (partea a I-a) și cum a ajuns originalul de la Alba Iulia la Vatican, Papa Francisc I are ocazia să îl aducă la București, în ziua de 31 mai 2019, să-l înmâneze Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în Catedrala Națională.

Înainte de vizita în România, Suveranul Pontif are șansa să anunțe public că va aduce la București pentru a restitui Poporului Român cartea „Codex aureus” (partea a I-a) în original. În caz contrar, Papa Francisc I riscă să fie întâmpinat la București precum unii dintre liderii politici post-decembriști. În schimb, Suveranul Pontif va solicita o copie după „Codex aureus” pentru Biblioteca Apostolică de la Vatican.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*