Ciuca bătăilor în „Imperiului Haosului European”

Dincolo de orice orientări politicianiste, adevărul trebuie rostit cu glas tare şi cu fermitate. După experienţa devastatoare a afilierii la U.E. (a se citi Imperiul Haosului European), România anului 2018 a ajuns o jalnică epavă a navei „ceauşiste”. Pe durata a aproape trei decenii a fost jefuită ca-n codru, a fost şi este stigmatizată, pusă la colţ de fiecare „ciumete”, uns membru al Parlamentului European „cu « renumeraţie » nesimţită… Coane Fănică”. Rând pe rând, la pupitrele de comandă ale Ţării s-au perindat – conform nefastului algoritm politic – un melanj dezastruos de incompetenţi, corupţi şi trădători de Neam şi Ţară. Au furat cât au putut, încurajaţi şi susţinuţi de ipocriţii „tunari” occidentali. Astăzi, România nu mai este ţară suverană, ci o colonie corporatistă din care bogăţiile românilor sunt şterpelite „la vedere” de „Imperiul Haosului European” cu sprijinul samsarilor şi rechinilor autohtoni.

Îndobitocirea sistematică prin drogul-televizor, a fost şi a rămas principala arma de distrugere în masă a populaţiei României, scopul fiind atingerea zicerii lui Petre Ţuţea… „un popor de idioţi”, uşor de controlat, uşor de condus, uşor de jefuit! Am plecat în ’89 cu „Ne-am trezit din hibernare/ Şi-am strigat cât am putut:/ Sus Cutare! Jos Cutare!?”… Occidentul ne-a dat brânci, reuşind să ne convingă că noi am vrea – chipurile – să ne înjugăm de bună voie ca animale de povară la căruţa „Imperiului Haosului European”. După sacrificii incomensurabile, ne-am aliniat regulilor occidentale, precum glăsuia Constantin Tănase: „Ia corupţia amploare,/ Cum nicicând nu s-a văzut,/ Scoatem totul la vânzare?/ Şi cu asta ce-am făcut?// […] Pentru-a câştiga o pâine,/ Mulţi o iau de la-nceput,/ Rătăcesc prin ţări străine?/ Şi cu asta ce-am făcut?”…

Modus-ul operandi al impostorilor autointitulaţi politicieni a îngăduit instaurarea unui fenomen distructiv: exportul materiei cenuşii, al experienţei şi priceperii profesionale, al specialiştilor de înaltă calificare, efect nociv al escrocheriei numită pompos „privatizare” şi soldată cu vânzarea sau distrugerea intreprinderilor româneşti şi – sine die – a locurilor de muncă. Dovadă că istoria se răzbună, repetându-se este situaţia politico-economică din România, care nu diferă prea mult de cea din timpul marelui actor.

Luna august a fost, pentru români, o lună de foc: 23 august 1939 – Pactul Hitler-Stalin, 23 august 1944 – Trădarea regelui Mihai… şi, revenind în actualitate, 10 august 2018 – tentativa ratată a loviturii de stat. Scenariul de la „Colectiv” şi căderea „Guvernului meu”, au fost acţiuni care au atins cote ale performanţelor eşuate greu de atins, în urma cărora un anume personaj nu şi-a mai putut regăsi liniştea navetei săptămânale. Escapadele „spontane” pe alte meleaguri nu-i dau pace „antiromânului perfect”, cum îl numea recent cineva, convenabilă dovedindu-se însă pâra la Înalta Poartă.

Constatăm că cine îndrăzneşte să prezinte – pe bază de documente – adevărul, e pus la colţ, riscând să poarte haine vărgate „cu executare” – vezi cazul istoricului Ioan Scurtu, amendat şi pus să-şi retragă un articol publicat în februarie 2017, în ziarul „Cotidianul”. De asemenea, pentru afirmaţiile publice, Darius Vâlcov a fost amendat de C.N.C.D. cu 2.000 de lei, iar Liviu Pop a primit avertisment. Să ne amintim, în aprilie 2018, ziarul israelian de limba engleză „The Ierusalem Post” titra : „How can Romanian President Klaus Werner Iohannis, who for 23 years was also the president of the Democratic Forum of Germans in Romania, which claims to be the legal successor to a former Nazi organization, be a friend of Israel? Last Friday, Iohannis expressed his opposition to the government’s proposal to move the country’s embassy to Jerusalem” (Cum poate președintele Klaus Werner Iohannis – care timp de 23 de ani a fost și președinte al Forumului Democrat al Germanilor din România, ce se pretinde a fi succesorul legal al unei foste organizații naziste – să fie un prieten al Israelului?).

Rezultatele slugărniciei sunt vizibile. După ce U.E. a declarant că România tratează minorităţile cu o generozitate neîntâlnită în nicio ţară europeană, recent, vreo 20 de parlamentari europeni din Germania, Suedia, Polonia, Ungaria, Elveţia și Lituania au semnat un proiect de rezoluţie prin care cer luarea unor măsuri urgente pentru a solicita României protejarea minorităţilor naţionale. „Intensitatea şi frecvenţa defăimărilor colective venite din cercurile guvernului şi eşecul altora de a se distanţa în mod public din acestea sunt motive de îngrijorare. Adunarea Parlamentară ar trebui să investigheze implementarea protecţiei minorităţilor naţionale în România şi să solicite urgent României să-şi respecte îndatoririle pentru a proteja minorităţile naţionale – în acest caz protejarea minorităţii germane”. Nu este greu de dedus că în spatele operaţiunii s-ar fi putut afla o „persoană importantă, nu spui cine !”.

De parcă n-ar fi fost de ajuns, reprezentanţii „drapelului celor 12 stele” aplică după propriile criterii, propriul slogan „Unitate în diversitate”, prefăcându-se că nu observă acţiunile hoardei destrămării României. Dintre ei nu puteau lipsi Satana în sutană – eternul inamic al românilor – şi ăl de s-a săturat de România. O reeditare a „Declaraţiei de la Budapesta” din 1989, ediţie revăzută, adăugită şi bântuită de iredentism desuet şi nociv. O noua sfidare la adresa sărbătoririi de către români a înfăptuirii României Mari adăugată doliului maghiar cu prilejul Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie. Perfidia alambicată a separatiştilor îşi revarsă veninul cu puţine zile înainte de 1 Decembrie 2018 definind-o „100 de ani de neîmpliniri”. Semnatarii: Gabriel Andreescu, Tőkés László, Lucian Nastasă-Kovacs, Szilágyi Zsolt, Marius Tabacu,. Bodó Barna, Cristian Sandache, Toró T. Tibor, Radu Raileanu, Bakk Miklós, Sabin Gherman, Dávid László, Ramona Băluțescu, Liviu Antonesei, Eckstein Kovács Péter, Florian Mihalcea, Kolumbán Gábor, Mircea Toma, Molnár Gusztáv, Ovidiu Pecican, Szilágyi Ferenc, Cristian Pîrvulescu, Kincses Előd. Marea mea mirare este lipsa cel puţin a unei semnături – o posibilă scăpare a iniţiatorilor : Lucian Boia.

Textul declaraţiei anti-România – Guvernul României să se autosesizeze!

„Transilvania a fost și poate să devină un spațiu de complementaritate și poate să devină un model de pluralism cultural și religios. Promovarea identităților și tradițiilor care dau specificul Transilvaniei este în folosul și al românilor, și al maghiarilor. Condițiile securității ambelor comunități naționale sunt frontierele stabile și respectarea drepturilor minorităților. Nu există niciun element care să opună, astăzi, interesele românilor și maghiarilor. Aspirațiile maghiarilor la autonomie culturală și teritorială sunt dezideratele unei mai bune organizări și servesc deci tuturor. Alimentarea confuziei dintre autonomie și independență reflectă uneori neînțelegere, alteori intenția rea a manipulării. Nu există nimic care să opună, astăzi, interesele României și Ungariei. Conducerile de stat actuale pot sau nu să corespundă idealurilor societăților noastre; pot face ce trebuie sau pot greși și în privința problematicii interetnice. Criticile la adresa lor, venind din interiorul sau din afara țării, nu au de ce să afecteze raporturile pe termen lung dintre cele două popoare. Conducerile sunt oricum schimbătoare, căci venirea și plecarea lor de la putere, la un moment dat, rezultă din chiar natura sistemelor democratice în care trăim.

Maghiarii din această țară sunt cetățeni ai statului român având drepturi egale și inalienabile de a propune modelele de reconstrucție a statului-patrie comun. Distanța luată de ei față de celebrarea Centenarului aduce la lumină o temă fundamentală pentru istoria celor 100 de ani: ce a însemnat veacul care a trecut din perspectiva comunității maghiare? Vorbind în numele ei, liderii politici au semnalat repetat ceea ce cvasitotalitatea maghiarilor percep drept „100 de ani de neîmpliniri”. Or, este firesc să facem din acest an unul de bilanț și să întâmpinăm dezideratele neîmplinite ale minorității, acestea necontravenind intereselor generale, permițându-i să se simtă confortabil în România, deci în propria ei țară.

Centenarul Unirii Transilvaniei cu România oferă românilor și maghiarilor ocazia de a resuscita idealul promis în anul 1918: să fim o patrie a românilor, maghiarilor și a celorlalte minorități constitutive ale unui stat devotat împlinirii aspirațiilor fiecărei comunități. Este un obiectiv care nu poate fi realizat peste noapte. Dar putem transforma acest ideal într-un proiect de țară al anilor ce vin. Apelăm la compatrioții noștri și la autoritățile publice să onoreze Centenarul refuzând incitarea naționalistă și conflictul, favorizând construcția și speranțele”.

Oare care ar fi „speranţele” semnatarilor? Domnilor guvernanţi, tăcerea echivalează cu trădarea şi trădarea vine de la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*