Dacă va fi bine pentru America…

Veştile apropiatei instalări la Casa Albă a lui Donald Trump nu sunt liniştitoare pentru nimeni, nici chiar pentru cei mai apropiaţi colaboratori ai săi, care nu sunt pregătiţi pentru ceea ce este imprevizibil. De pildă, Trump a uimit deja pe toată lumea când a spus că renunţă la mapa cu ştiri pe care preşedintele o primeşte în fiecare zi. La ora 7, 45, ea se află pe biroul oval. Sunt ştiri adunate de 17 mari agenţii cu cele mai importante evenimente interne şi externe ale zilei. Eu nu pot să-mi încep ziua fără să nu văd mai întâi ştirile de pe Internet, dar un preşedinte al Statelor Unite va putea, fiindcă aşa a decis el. Tot ceea ce a fost bun şi normal, nu mai e bun.

Pierderea alegerilor prezidenţiale de către Hillary Clinton ne arată foarte clar unde se află lumea, istoria, în frunte cu America. Istoria omenirii este departe de a fi stabilizată, echilibrată, intrată pe un curs normal, din care să rezulte un progres previzibil. Dimpotrivă, oamenii nu sunt doritori de linişte, de pace, de lucruri bine aşezate, ei doresc mereu altceva, doresc schimbări radicale, moartea regilor, război, cuceriri, terorism, se simt bine dacă trăiesc într-un viitor imprevizibil.

Tot ceea ce a promis Hillary Clinton a fost previzibil, aşezat, calculat, bine orientat spre o democraţie americană cu panaş occidental. Ea s-a dovedit mult mai aplicată, mai realistă, mai stăpână pe cunoştinţele sale politice. Hillary a reuşit să ajungă în vârf pas cu pas, cu metoda picăturii chinezeşti, adunând toate observaţiile, nelăsând nimic fără răspuns. America tindea să aibă una dintre cele mai grijulii şi profesioniste femei în fruntea ei. Unii au zis că acest lucru este o mare binecuvântare pentru omenire. Dar alţii, cu Donald Trump în cap, au spus NU, dacă va fi aşa, răul de acum, pe care eu îl demasc, va continua! Trump a văzut în Hillary şi susţinătorii ei, în frunte cu Obama, un conducător incompetent. Dar cum se face că, la votul popular, ea a câştigat alegerile, milioane de americani au votat-o, cu două milioane mai mult decât pe Trump, iar toate sondajele de opinie au dat-o ca învingătoare? Însă Donald Trump, atipicul, ca lumea sucită în care trăim, a dat o lovitură şi presei, inclusiv acestui tip de sondaje, care s-au dovedit false în cazul lui. El a pus sub semnul întrebării ştiinţa sondajelor! Nu mai credeţi în ea, credeţi în mine! La începutul campaniei electorale, această presă i-a dat lui Trump 1% în sondaje! Toţi ceilalţi candidaţi erau cu mult în faţă. Iar victoria lui Hillary, pas cu pas, culminând cu aceea asupra lui Sanders, s-a dovedit identică cu linia sondajelor. Toate dezbaterile au fost extraordinar de bine susţinute de ea, la fiecare apariţie era foarte pregătită, dovedea o mare stăpânire de sine, ca un mare politician, cu o mare experienţă în conducere, aşa cum ne-a scris şi Barack Obama în data de 19 octombrie, când a avut loc dezbaterea finală:

Hillary’s one of the smartest, toughest, best-prepared, most experienced people ever to run for this job. As First Lady, as a U.S. Senator, and as my Secretary of State, she’s spent every day fighting for justice, equality, and the belief that everybody deserves a fair shake. She never ever quits. / Hillary este una dintre cele mai inteligente, mai dure, mai bine pregătite, cea mai experimentă dintre oamenii care au candidat vreodată pentru acest post. Ca Prima Doamnă, ca Senator U.S. și în calitate de secretar al meu de stat, ea a petrecut în fiecare zi luptând pentru dreptate, egalitate, cu convingerea că toată lumea merită un sprijin echitabil. Ea nu se închide niciodată”.

Nu se poate construi nimic pe teren mlăştinos, pe un viitor imprevizibil. Ca mare constructor, Trump ştie bine acest lucru. El trebuie să înveţe şi din lecţia echilibrată şi înţeleaptă a lui Hillary, dacă vrea ca America să fie cum o visează el. Trump trebuie să fie preşedintele tuturor americanilor, cum a spus. Ideal este un program care să ia ce este mai bun din ambele programe Trump şi Hillary, fiindcă balanţa alegerilor o cere. Trump să lase ambiţiile deşarte deoparte şi să fie realist, să accepte ceea ce a creat bun administraţia Obama. Să termine cu vendeta anti-Obama dacă nu vrea să transforme America într-o ţară a protestelor neîntrerupte. E nevoie de unitate, nu de dezbinare.

Dacă mulţi au donat în campanie 49 de dolari pentru a fi trecuţi pe „Zidul de onoare Trump”, au făcut-o nu cu gândul la zidul chinezesc pe care vrea să-l facă Trump la graniţa cu Mexicul sau la victimele războaielor trecute pe Zidul Plângerii sau pe Zidul Berlinului! A conduce o ţară ca America presupune o imensă responsabilitate, iar Trump, îmbătat de succes, încă nu ştie că preia o Americă foarte echilibrată, ţinută într-un regim al păcii şi democraţiei de către Barack Obama, poate cel mai bun preşedinte pe care America l-a avut vreodată. Să nu uităm că pentru meritele sale diplomatice şi pacifiste a primit Premiul Nobel pentru Pace şi a propulsat America „în inima tuturor popoarelor lumii”. Şi Trump vrea să facă din nou America mare! Foarte bine! Dar să nu dărâme ştacheta înălţată de Obama!

Hillary a pierdut fiindcă a mers la sigur. Trump a câştigat pentru că viitorul este mereu imprevizibil, iar el a fost ca viitorul, imprevizibil, a marşat pe şansa sa, o şansă altoită din forţă şi credinţa în muncă, şi din patriotism, din dragoste sinceră pentru America. Reţin care a fost ultimul APEL pe care ni l-a adresat, în chiar ziua alegerilor: „Tonight is our chance to write the greatest American comeback story in the history of politics. / Astă seară este șansa noastră de a scrie cea mai mare poveste de revenire americană în istoria politicii”.

Aşa să fie! Să se adeverească această şansă istorică! Căci dacă e bine în America, dacă e bine pentru americani, e bine şi în lume, e bine şi pentru noi, românii!

2 răspunsuri la “Dacă va fi bine pentru America…”

  1. pui de dac spune:

    D-l Modorcea v-am mai citit „analizele” dvs sucite si pe napocanews si nu incetez sa ma minunez de perlele dvs. Killary pe care o ridicati atata in slavi este sustinatoarea fanatica a clinicii de avorturi Planned Parenthood si a declarat intr-una din dezbaterile televizate ca sustine inclusiv avortul in ultimul trimestrul al sarcinii, de asemenea este sustinatoarea fanatica a drepturilor minoritatii LGBTQ… puncte puncte ca mai sunt vrei enspe denumiri citite si de un parlamentar german timp de cateva minute ale acestor bolnavi psihici cazuti prada ingineriilor sociale ale Noii Ordini Mondiale ce vizeaza reducerea drastica a populatiei. Osama pardon Obama , „marele campion” al pacii este responsabil dimpreuna cu Hitlery a dvs. de situatia oribila din Siria si de aparitia Isis prin retragerea haotica din Iraq si prin crearea conflictului sirian SI taindu-si halci bune din teritoriile ambelor tari masacrand crestinii din zona Antiohiei si distrugand primele vestigii ale comunitatilor crestine timpurii(nu intamplator zic eu pt ca osama, pardon obama, este de fapt musulman in sufletul lui mare sustinator al sunitilor) . Opriti-va din delir va rugam frumos, noi ne asteptam sa citim articole cu iz nationalist crestin pe aceste site-uri nu aberatii pro NOM, rugam redactia Natiunea si Napoca News sa fie mai vigilente pe viitor. Multumiri anticipate! 🙂

    • Ganditorul spune:

      100% de aceeasi parere cu pui de dac. Am crezut ca am intrat din greseala pe pagina minciunii care isi zice „adevarul”, dar nu, eram chiar aici la natiunea. Incep sa ma intreb, a cui natiune o reprzinta unii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*