Ca într-o cursă fără frâne!

Apele se agită. Niciodată instalarea unui nou preşedinte la Casa Albă nu a făcut atâtea valuri ca aceasta, a lui Donald Trump. Care şi-a asumat un rol ingrat, fiindcă nu stă în puterea unui preşedinte să facă ceea ce a promis el. Îl vedeţi a doua zi după înscăunare să expulzeze zece milioane de imigranţi şi să înceapă construirea unui zid american la graniţa cu Mexicul? În America, opoziţia există, nu e ca la noi, doar pe hârtie, de acea Trump va avea probleme. Oricum, cu un asemenea dirijor la conducerea Americii, spectacolul politic va fi continuu şi grandios. Sunt convins că Donald Trump va face multe prostii, dar şi minuni, fiindcă e în firea lui să facă monumente. Interesant cum va reacţiona el la sistemul american pe care l-a demascat ca fiind corupt şi cum vor reacţiona alegătorii săi la marile lui promisiuni dacă nu vor fi împlinite!?

La noi, au fost alegeri parlamentare şi nu am auzit pe nimeni să arate că a învăţat ceva din lecţia lui Trump. O lecţie a opoziţiei! Parcă la noi nici nu există opoziţie, toţi dau câştigător pe toată linia PSD. Cu un program nerealist, total utopic. Aceleaşi basme cu salariile umflate ale bugetarilor, ale tinerilor, cu pensiile, cu trecerea României la euro, când jumătate din populaţie câştigă sub 300 euro pe lună!!! Vom avea iar un partid unic la conducere? Unde este opoziţia, glasul adevărului? Nimeni nu a învăţat din lecţia lui Trump? Care este teribilă. El s-a dovedit un buldozer al opoziţiei, de o mare forţă. A spus pe şleau ce a crezut el că sunt mari adevăruri, mari probleme cu care se confruntă America şi lumea. A vrut să dea cortina la o parte, să vedem culisele de la Casa Albă. La noi, un singur candidat a spus că problema României nu este atât corupţia, cât mafia bine organizată, care nu are culoare politică, şi atunci moderatoarea de la TVR a întrerupt emisiunea, ca să nu se audă ce are de spus acel om! O cenzură pe faţă, în stil comunist, iar moderatoarea nu cred că se născuse pe vremea comunismului. Ceea ce spune mult despre educaţia post-comunistă!

În dezbaterea americană, tot timpul incendiară, nimeni nu i-a oprit microfonul lui Trump. Singurul lucru care a părut nerealist a fost desconsiderarea adversarilor săi, Barack Obama şi Hillary Clinton. Chiar şi în penultima zi de campanie i-a jignit. De altfel, începutul acestui atac trebuie fixat în urmă cu 8 ani, când l-a atacat pe Obama, când l-a somat să-şi arate certificatul de naştere, fiindcă nu ar fi american, ci un candidat ilegal. Acest atac a fost reluat şi acum. Aşa cum a reluat şi atacul la onoarea lui Bill Clinton, când a pătat o rochiţă în Salonul Oval. Apoi el a atacat-o nemilos pe Hillary, a spus că e coruptă şi mincinoasă, că trebuie să meargă la puşcărie pentru ce a făcut (povestea cu mesajele de pe computerul desecretizat). Nu a iertat nimic. Au fost adevăruri care nu s-au mai spus niciodată de la un asemenea nivel. Trump nu cred că va realiza vreodată că totuşi Hillary este o mare personalitate, un politician rar, iar rămânerea ei pe margini este cea mai mare pierdere pentru America şi omenire. Dar Trump s-a dovedit un adversar nemilos şi a venit cu o avalanşă de acuze, marşând cu campania electorală până în prag de deschiderea urnelor, ca s-o forţeze pe Hillary să ţină pasul şi să cedeze, a încercat să o epuizeze fizic, dar Hillary, formidabil, a rezistat. În ciuda atacurile lui furibunde. Probabil că rezistenţa ei l-a făcut să pedaleze la risc, precum ciclistul-curier din filmul Premium Rush / Cursă fără frâne (2012), care mână disperat să ducă plicul la destinaţie prin aglomeraţia din Manhattan şi nu ţine cont de reguli, încalcă toate regulile.

Aşa alerga şi Trump, fără frâne, să ajungă la destinaţie, riscând să rostească aberaţia că America de azi este la pământ, cea mai din urmă ţară, fără protecţie, fără putere, la cheremul imigranţilor şi teroriştilor. Dar odată cu alegerea sa, Trump a schimbat tonul. Îl vedem, categoric, înghiţit de sistemul pe care l-a demascat, dar ne aşteptăm şi la surprize, să vedem cum va face el să fie din nou America mare. Din nou? Ca pe vremea cui? A lui Bush? A mcchartismului? A lui Washington poate? Vom vedea. Vom vedea dacă politica sa va fi tot o politică de campanie.

*

Dar iată punctual ce ne scrie Donald Trump în ultima scrisoare pe care ne-a adresat-o înainte de alegeri, numită „We must to protecte our people / Trebuie să ne protejăm poporul” şi unde reia marile puncte ale programului său politic:

„Grid, Guvernul nu are un loc de muncă mai important decât protejarea oamenilor săi – și cu toate acestea, politicienii de carieră au eșuat lamentabil. De aceea am decis să candidez la funcția de președinte al Statelor Unite. Sistemul aranjat şi corupţia din Washington i-au pus pe toţi într-un imens pericol, căci poporul american este jefuit de locuri de muncă și de oportunitate. Când voi fi ales, lucrurile se vor schimba grabnic („When I am elected, things will change big time”). Voi pune întotdeauna poporul american pe primul plan și el ne va proteja de amenințările la adresa oamenilor și va proteja modul nostru de viață. Voi face ca America să fie din nou în siguranță. Atunci când am câștigat, vom șterge ISIS de pe fața planetei și vom învinge ideologia terorismului islamic radical („When I win we will wipe ISIS off the face off the planet and defeat the ideology of radical Islamic terrorism”). Ai încredere în mine, nu vom tăia oferte teribile aşa cum liderii noștri actuali taie cu Iranul.  Vom construi un perete pentru a proteja frontiera noastră și poporul nostru („We will build the wall to protect our border and our people”), pentru că fără chenar, nu avem o țară mai sigură. Ne vom repara sistemul nostru de imigrare pentru cei care caută adăpost și vom opri fluxul de medicamente care distrug familii și comunități. Şi vom reconstrui forţele noastre militare neglijate pentru a realiza pacea prin forţă („peace through strength”). Vom avea grijă de veterani, căci mulți dintre ei au fost tratați atât de oribil, și vom restabili respectul pentru aplicarea legii în orașele noastre. Alătură-te echipei Trump să mă ajuţi să câștig în ziua alegerilor!”

Şi a repetat cele trei mari puncte ale programului său politic: „Vom strivi ISIS, vom securiza frontiera și vom reconstrui forţele noastre militare pentru a face din nou ca America să fie o ţară sigură”. Nu a ezitat să numească vinovaţii: „Politicieni de carieră incompetenţi, precum Barack Obama și Hillary Clinton, au luat cele mai proaste decizii, inimaginabile, care au dus la haos și la creșterea lui ISIS. Și noi știm că o președinție Hillary Clinton ar însemna mai mult de patru ani cu același rău. Știu că sunteți de acord că este un risc imens şi nu ne putem permite”.

Şi încheie pe un ton grav şi profetic, de mare responsabilitate, o nouă dovadă a patriotismului curat, nedisimulat, al acestui om: „Ajută-mă să fac ţara noastră să fie din nou în siguranţă, acum și pentru generațiile viitoare. Nu este atât de mult până la 8 noiembrie. Vă rugăm să vă implicaţi, astfel încât să putem termina puternic şi a câştiga această cursă istorică pentru Casa Albă”.

Un răspuns la “Ca într-o cursă fără frâne!”

  1. IO...gerules spune:

    „Hilarii Clinton e o mare pierdere pentru omenire”Se pare ca diavolul a patruns rau de tot printre fiintele omeneti depe pamant si face ravagii.Dela antica Atena cu democratia ei,s-au scurs,cam pe butra,mii de ani.In acest”rastimp”evenimentele soci-morale s-au dezevoluat,au lut-o invers cu morala,tiptil tiptilCine oare a determinat acest val,cine impinge omenirea,stand perfid,ascuns in umbra,la carma plutei pe care vietuesc niste creaturi ale divinitatii.Oare lupta,sau stradania pentru mentinerii legilor lui Dumnezeu,este zadarnica?Munca mintii care naste genii dintre oameni suri oare este o reactie mecanica a unei programari?Dumnezeu cand l-a facut pe om i-a plantat undeva ascuns inca nestiut unde si sufletul.Sufletul,o mare minune si mister,nu e la fel de calitativ in fiecare individ,sau el este creat maleabil,modelat putand fii la discretie?Geniile cat si oamenii normali nu au aceiasi organizare biologica a elementelor materiale de care s-a folosit creatorul la facerea omului,sau greselile,ca in orice munca,au fost dominante si asa a aparut omul”normal”,trestia ganditoare a planetei Pamant?Eu nu cred ca exista diavol,dar existe o subsanta nevazuta a sufletului omenesc ce face ravagii printre oameni si care se instaleaza,ca un microb,in organismul unor biete fiinte omenesti ,stand la carma cerebelului acesteia.

Lasă un răspuns