Marea privatizare: „România, înainte” pe tava intereselor și afacerile străine

Ceea ce se întâmplă azi în România întrece orice imaginație. Țara noastră, cu complicitatea organelor statului și a politicienilor aflați în funcții publice, e pusă pe tava intereselor și afacerilor străine. Din păcate DNA se ocupă mai mult doar de răfuieli politice și exterminarea capitalului autohton, se pare că la comanda ambasadelor străine, decât să se sesizeze de companiile străine, în special germane și austriece care comandă politica din România la cel mai înalt nivel? Petrolul, aurul și cărbunele nu mai e al nostru, urmează să rămânem fără pământ agricol, păduri și sare. Google a lansat recent o nouă hartă, de înaltă rezoluţie, care arată situaţia în care se află pădurile la ora actuală, respectiv care sunt zonele unde s-au efectuat defrişări masive şi zone în care s-au realizat împăduriri. Defrişări masive şi de cele mai multe ori ilegale au avut loc de-a lungul ultimilor ani în România. Vlăhiţa, Valea Bârgăului sau Gheorgheni sunt doar câteva dintre zonele unde pădurile au fost rase de pe faţa pământului.În primii ani de la Revoluţie, hoţii de lemn au câştigat cel puţin cinci miliarde de euro de pe urma defrişărilor ilegale, iar anul trecut prejudiciul produs de furtul de lemn din pădurile României ajungea la 5,7 milioane de euro, potrivit datelor oficiale. În problema tăierilor ilegale şi a jafului organizat din pădurile României organele statului nu fac nimic. DNA şi Poliţia Română se bat în comunicate când arestează un ţăran cu o căruţă de lemn furat sau un Aro vechi cu o remorcă de buşteni de pe marginea drumurilor forestiere, dar bravii anchetatori nu mişcă un deget când e vorba de companiile austriece sau germane care rad pădurile țării, în valoare de un miliard de euro pe an.

Deputatul Sebastian Ghiță a anunțat, că va face plângeri penale privind defrișarea pădurilor și a susținut că președintele Klaus Iohannis a trimis la reexaminare o lege de modificare a Codului silvic în urma unei solicitări venite din partea șefului unei companii din industria lemnului. S-a prezentat o scrisoare pe care Gerald Schweighofer, CEO SC Holzindustrie Schweighofer SRL, i-ar fi adresat-o șefului statului, prin intermediul „finului” Andreas Huber, consulul onorific al Austriei de la Sibiu. Scrisoarea este datată 2 martie 2015. Această scrisoare l-a făcut pe Klaus Iohannis, președintele României, crede politicianul, ca să întoarcă în Parlament legea care ar fi salvat pădurile țării. Să nu uităm că austriecii doresc să pună mâna și pe toate rezervele de sare din România. Astfel se explică sprijinirea unor „marionete” a intereselor economice și politice străine în fruntea României? Producătorul de sare Salinen Austria este interesat sa preia compania românească de stat Salrom încă din 2007. A inițiat discuții și cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si cu sindicatele. Până acum nu s-a oferit compania de sare românească datorită opunerii sindicatelor și a legii minelor, care blochează oferirea pe tava străinilor a resurselor minerale ale României. Nu m-ar mira ca mandatul politic actual al premierului Julien Ciolos promovat și susținut de interesele Bruxellului să fie tocmai implementarea legislației prin care să se facă companiilor străine „cadou” toate resursele solului și subsolului românesc? Conform unor surse se duc tratative secrete ca compania de poștă, care abia s-a redresat pentru a fi oferită către nemții de la Deutsch Bank sau poșta austriacă Post AG?

Săptămâna trecută președintele Klaus Iohannis ar fi fost premiat de către statul olandez cu o coală de hârtie, o diplomă pentru drepturilor omului, în schimbul sprijinului privatizării profitabilului port Constanța, cel mai mare din Europa, în beneficiul unei companii olandeze, pentru a nu se mai face concurență Rotterdam-ului din țara lalelelor? Zilele acestea se dă asaltul asupra ultimelor resurse economice și minerale ale României de către „marionetele” multinaționalelor și ambasadelor străine. Se vrea continuarea măcelăririi pădurilor României, preluarea sării și aurului românesc, achiziționarea poștei române și a portului Constanța? După ce terenul agricol va fi în totalitate pe mâna străinilor (acum e controlat în proporție de 40 la sută, iar Iohannis nu a promulgat legea interzicerii vânzării terenului agricol la cetățeni străini), românii vor fi chiriași și slugi în propria țară, iar România o subcolonie condusă de un guvernator străin, până va fi împărțită între Rusia, Ungaria și Germania? Din nefericire SRI e emasculat de o conducere coordonată de foști bursieri Soroș. Românii trec astăzi în campania electorală, prin drama marii privatizării: „România, înainte” pe tava intereselor și afacerilor străine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*