„Bursa” socială a delațiunii între generații!

Nu! „Varanul” nu e în pușcărie! E aici, printre noi! Și activ, și sfătos! Îl vezi aproape zilnic în spoturile televiziunilor sale, pozând „mereu aproape” (!) din clipul fundației sale, fără ca CNA să sancționeze această propagandă, și nicidecum indirectă sau „cu perdea”, pro memoria unui pușcăriaș (pentru CNA doar videoclipurile tinerei generații se constituie în modele antisociale, nu reclamele deșănțate la adresa unui deținut!), e dară printre noi, prin ea, numai ea, Găbița Vrâncioaiei, primarul socialist al Capitalei, acest purtător de imagine, idei și proiecte varaniene.

La prima citire, pare dară că proiectul Primăriei Generale, pompos intitulat „Parteneriat între generații în Municipiul București”, a fost copiat direct din programele socialist-sociale (!) ale Fundației Voiculescu… Dar este mai mult de atât! Este o mascaradă populistă care întinde păienjenișul singurului lucru pe care știu a-l face autoritățile: taxarea și impozitarea.

De drept, Găbița ar fi trebuit să-i zică programului „Parteneriat printre generații”. Că pe acolo se strecoară șarpele otrăvit al primăriei în căutarea șoriceilor de garsoniere. Șoricei nedeclarați la fisc. Căci, vorba aceea, de ce să bată Fiscul la ușa pensionarilor să-i verifice dacă au chiriași? Ar fi cu mult dincolo de lege, și nu doar prin generalizarea prezumției de vinovăție, adicătelea prezumția de găzduire ilegală a unui student, ci și prin aspectele metodologice vecine percheziționării fără mandat a locuințelor. De ce să nu fie atrași studenții în autodelațiunii, acum în cele ale găzduirii? Să se obișnuiască astfel și cu avantajele date de sistem pentru procedura delaționistă, că oare cine poate ști unde o să-i ducă viitorul, nu?!

Găbița îi momește dară pe studenți cu o „bursă” de găzduire. Iar suma chiar nu este de neglijat: 500 de lei pe lună. Dar ca să nu pară ceea ce este, de fapt, un mijloc de identificare a bătrânilor care își completează sărăcia ținând studenți în gazdă, primărița își îmbracă programul cu rostul social al unui populism utopic. Studentul să facă dovada că îi ajută pe bătrâni în gospodărie, la piață ori în însoțirea periodică în parcuri, pe la cluburile de bătrâni unde pensionarii să joace bingo și să dănțuie fericiți de minunea întoarcerii treburilor în București.

Desigur, nu toți tinerii ar accepta drept gazdă, fie și momiți de o „bursă”, un bătrân. Și atunci, pe lângă găzduiea de către „un cetățean senior”, iar aici te-am prins Găbița, că ăsta era termenul preferat al Varanului (aflat acum în găzduire la stat, nu în calitate de „cetățean senior”, primind ajutorul unui tânăr gata să-l plimbe prin parc, ci pe post de deținut senior, plimbat poate de altfel de „studenți”!), așadar primărița introduce și conceptul studentului de familie. Care asigură educația pruncilor unei familii, poate ia și locul părintelui plecat la lucru afară, de ce nu?, la aceeași valoare bursieră, dar cu implicații mult mai rezonabile. Meditații.

Ce dărnicie din partea primăriței Bucureștilor, nu?! Doar că e o devalizare a banului public, care va fi plimbat dinspre o anumită destinație către fondurile necesare viitorului guvern.

Pentru că, în mod real, este vorba de un program „de colaborare”, nu între generații, ci între instituții, Fiscul urmând să impoziteze bătrânii care oferă găzduire, dați în vileag chiar de studenți pentru bursa delaționistă, iar banii bucureștenilor, dar și ai altor orașe înfrățite între edilii socialismului penal, se vor regăsi în bugetele de care să dispună guvernanții infractorului Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*