În podgoria lui Ghiţă…

Nu m-am gîndit vreodată că voi ajunge să-l citez pe Băsescu. Hăituit pentru „dregătoriile” din timpul mandatlui şi cu frica în sîn de cătuşe, fostul preşedinte face vocalize, se vaită, pîrăşte şi dă din casă despre Köveşi şi alţi muşterii! Ştie ce ştie de la serviciile secrete, precum afirma Giţă, dar ţine informaţiile ca monedă de schimb. Fiecare pasăre pe limba ei va pieri, dar mai că-mi vine să-l cred. Tot ce-a făcut Băsescu cu mîna lui şi Ghiţă în podgorie cu Köveşi, împletituri se numesc. Băsescu a numit-o în funcţia de procuror general al României pe criterii suspecte. La fel l-a numit şi pe Coldea, susţinînd că a fost isteţ în povestea cusută cu aţă albă a răpirii jurnaliştilor. La 33 de ani, Köveşi n-avea cine ştie ce experienţă şi, probabil, avea cultură, precum afirmă Ciutacu, cît pentru o dictare la citire. Criteriul, spun gurile rele, ar fi fost recomandarea lui Blaga, cu obligaţia de a le fi braţul legii care să-i apere de cătuşe. Numai că oala potlogăriilor dădea prea des pe dinafară, iar Köveşi nu mai avea puterea să ţină capacul apăsat! Băsescu are „meritul” de a fi numit în funcţii importante indivizi mînjiţi sau uşor de şantajat, pe care i-a stăpînit şi le-a dictat 10 ani după pofte,  făcînd din România un tîrg pentru cine dă mai mult! Prea uşor s-au îngrăşat cocoşii în bătătura sa! Colonelul expirat Robert Turcescu era la curent cu toate mîrşăviile, dar dădea cu „Trăiască Traian” pe sticlă, ca medicament de manipulare!

La bilanţul D.N.A., Laura Codruţa Köveşi a mărturisit că n-a prins toţi corupţii. Sinceră, nu-i aşa?! Nu i-a prins pe corupţii agreaţi şi protejaţi! Cîţiva „prieteni din copilărie” au încă structurile în funcţiune şi dosarele bine păzite. Dar iată ce scrie Băsescu pe feisbuc: „Koveşi este departe de a fi întruchiparea corectitudinii şi a cinstei şi, în acest sens, am aflat destule în ultimele luni ale mandatului şi mai ales după ce am plecat de la Cotroceni. Mă întreb cum aţi mai putea apăra DNA punând semnul egal între Laura Codruţa Köveşi şi DNA dacă într-o zi o veţi vedea la televizor pe Laura Codruţa Köveşi cu cătuşe. Eu o suspectez doar că a obţinut verdictul de neplagiat prin manopere frauduloase specifice unora dintre aceia pe care domnia sa îi încătuşează. În timp ce eu mă frământam să găsesc o soluţie pentru Köveşi la sfârşitul mandatului de Procuror General, DOAMNA participa alături de Ghiţă şi alţi PSD-işti la manopere pentru albirea doctoratului, era prezentă la petrecerile de familie ale lui Giţă, îl vizita pe Ghiţă acasă… în podgorie”

Vă amintiţi ce-a afirmat Iohannis la bilanţul DNA, aducînd elogii Laurei Codruţa Köveşi: „Să nu mai permitem persoanelor care s-au îmbogăţit prin încălcarea legii penale să se bucure în continuare de respectivele foloase necuvenite”.  Dar casa obţinută prin fals şi uz de fals, chiria de 5000 de euro pe lună şi suma de 640.000 de mii de euro, nu cumva foloase necuvenite se numesc şi corupţie care ucide? Iohannis trebuia suspendat demult pentru dosarele din instanţă. Revenind la teza de doctorat a Laurei Codruţa Köveşi, cerem ca ea să fie făcută publică, dacă este neprihănită, înainte de a fi drese cu ou şi smîntînă pasajele de frupt. Să sperăm că înaintea alegerilor, vor fi cutremure de adîncime care vor zgudui plăcile tectonice ale năpîrcilor. Ne-am săturat de spectacolul de cătuşe, urmat, la scurt timp, de eliberarea lor! Sebastian Ghiţă a afirmat că, împreună cu alţi demnitari, a falsificat şi „măsluit” raportul tehnic de expertiză, prin care s-a stabilit că Laura Codruţa Köveşi nu a plagiat teza de doctorat. Citez: „Am acoperit plagiatul lui Köveşi. Am falsificat expertiza doctoratului ei”. Gura păcătosului adevăr grăieşte.

De cele mai multe ori, cînd puşlamalele Puterii sînt prinse cu mîţa în sac, Justiţia ia măsuri discreţionare, la comandă! Şefa DNA spune că n-a plagiat, că paragrafele reclamate reprezintă elemente de generalitate”. Or fi ele de generalitate, dar nu-i aparţin şi trebuiau puse între ghilimele. După modul în care se scuză prin televiziunile aservite,  chiar dacă este plagiat, are acum la îndemînă destui săritori cu paraşuta, gata să asfalteze pasajele împricinate, ca să nu mai miroase de la o poştă. Da, domnule Ciutacu, aveţi dreptate: „Sunt patetice autovictimizarea şefei DNA şi încercările acoperiților de a o spăla. Nici o propagandă, oricât de eficientă, nu-mi poate şterge convingerea că o persoană cu grave carenţe de exprimare nu are cum să scrie, din capul ei, mai mult de o filă de text. Și nici ideea de a corecta, cu roșu, un text scris de ea după dictare.” Cînd n-o mai fi şefă – e şi cazul lui Iohannis – amîndoi vor fi extraşi din sistem cu penseta şi mutaţi în slujbe bruxelleze sau vor avea soarta buldogului, căruia de hac i-a venit propria maşină, implicată într-un accident, în timp ce transporta, cu un chestor la volan – Liviu Popa – nevinovat şi el, săracul, peste şapte sute de mii de euro. Blaga împrumutase maşina ca să-i fie plimbată, să nu-i ruginească injectoarele de bani. Ce destinaţie aveau sutele de mii de euro? Poate ne spune, pe ultima sută de metri, doamna Laura Codruţa Köveşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*