În lipsa Statului, patrule cetățenești pentru apărarea și ocrotirea pădurilor!

Exploatarea nemiloasă, lipsită de raţiune şi ilegală din pădurile României trebuie să înceteze imediat! Austriecii de la Schweighofer Holzindustrie sunt emblema exploatării resurselor naţionale de către firmele şi multinaţionalele, străine, în dauna poporului român. Austria, după cel de-al doilea război mondial, avea doar 40 la sută teritoriu împădurit, pentru ca, în urma unei politici protecţioniste, să aibă în prezent aproape 80 la sută din ţară cu păduri, iar austriecii să respire aer curat şi să trăiască sănătos. În Austria pentru un copac tăiat faci puşcărie.

În 1990, România avea circa 29 la sută din teritoriu împădurit, azi şi din cauza exploatării forestiere fără măsură a firmei Schweighofer Holzindustrie, ţara noastră abia mai are 20 la sută suprafaţă împădurită, românii trăind în poluare şi într-un mediu nesănătos. E firească revolta românilor împotriva despăduririlor și mai ales organizarea lor în patrule cetățenești de apărare și ocrotire a pădurilor. Comisia Europeană ar putea da în judecată România din cauza tăierilor ilegale de păduri și a companiei austriece Holzindustrie Schweighofer, oficialii de la București trebuind să prezinte Bruxelles-ului, până la data de 2 decembrie, un plan de măsuri privind implementarea Regulamentului Cherestelei 995/2010 și împotriva companiilor care încalcă acest regulament. De asemenea, Albania va adopta o lege care va interzice total, timp de zece ani, tăierea arborilor, precum și comerțul și exportul de lemn, pentru a proteja astfel pădurile a căror suprafață a scăzut dramatic în această țară ca urmare a defrișărilor masive.

În legendele și cântecele populare „codru-i frate cu românul”, dar numai până în 1990? Acum doi ani, moții din Munții Apuseni nu au mai așteptat ca autoritățile să aplice legea, ci și-au făcut singuri dreptate, oprind camioanele cu lemn furat. Or, nu e nevoie să ne transmită nouă Comisia Europeană indicații să nu se mai taie pădurile, ci românii să iasă în stradă, pe șosele și drumuri forestiere, să oprească toate camioanele cu lemn tăiat ilegal, care duc la o catastrofă ecologică în România.

De aceea, ar trebui să se constituie imediat patrule cetățenești ecologice, așa cum s-a întâmplat în urmă cu doi ani la Măguri Răcătău, pentru depistarea camioanelor cu lemn furat sau tăiat ilegal și să se anunțe poliția pentru a fi reținuți șoferii și patronii de gatere. Aceste patrule cetățenești ecologice trebuie să monitorizeze gaterele, fabricile de cherestea și de mobilă și să anunțe imediat autoritățile pentru lemnul tăiat ilegal.

Cred că e momentul ca România să ia exemplu Albaniei sau Austriei și să interzică prin lege tăierea pădurilor autohtone. Parlamentarii și-ar putea spăla păcatele de hoți și corupți prin adoptarea unei legi care să interzică tăierea pădurilor în țara noastră. Românii au nevoie de păduri, aer curat, ape limpezi, care contribuie la o viață sănătoasă, agricultură naturală și la un turism ecologic, nu de despăduriri care aduc dezastre de mediu și  un ambient poluant, ce produce boli maligne pe termen lung. Să arătăm din nou Europei și lumii că pentru noi „codru-i frate cu românul”, că tinerii frumoși și liberi nu au ieșit degeaba în stradă după drama de la clubul Colectiv.

One Response to În lipsa Statului, patrule cetățenești pentru apărarea și ocrotirea pădurilor!

    Faci un comentariu sau dai un răspuns?

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *