Cât de pregătiţi suntem?

România nu e pregătită pentru imigranţi. Politica noastră ezitantă, fără direcţie şi fără urmărirea intereselor naţionele (aici politicienii sunt mai confuzi decât populaţia!), va avea urmări grave în cazul unei invazii de imigranţi. Să fie clar: aceste populaţii NU fug de război cum ar crede unii, nu fug să îşi salveze viaţa! Aşa cum au constatat deja mai mulţi politicieni din Germania aceste populaţii doresc doar ajutoarele noastre sociale!

Un astfel de imigrant, cel puţin un an de zile, va sta pe banii noştri. În acest an el va trebui să fie ajutat să se integreze în societate. Adică să înveţe limba locală, tradiţiile locale, regulile europene, să fie pregătit pentru o meserie sau să obţină pentru meseria lui atestate care să îi confere dreptul de liberă practică pentru a o putea profesa.

Aceşti oameni sunt orbiţi de mirajul Uniunii Europene unde din mizeria lor se pare că fug cânii cu colaci în coadă. Ei bine policicieni iresponsabili precum doamna Merkel sau mai nou Victor Ponta la noi nu fac decât să pună gaz pe foc! Ei vând iluzii unor oameni disperaţi. Atâta timp cât şomajul ajunge la niveluri cu două cifre în ţări precum Spania, Portugalia sau Italia iar altele precum Franţa sau Belgia nu sunt nici ele departe e iresponsabil să arunci iluzii în mass media pentru primirea de noi oameni care chipurile să fie folosiţi de marea economie germană. O avea nevoie economia aceasta de personal dar nu de cei care să îsi pună cârca la muncă e nevoie ci tocmai de personal instruit.

Or, imigranţii numai asta nu sunt. Doar o mică, foarte mică parte din ei au urmat studii în Europa deci teoretic ar putea fi integrati. Și, pentru a nu putea fi acuzat, iată ultimele statistici din 2010 referitoare la cei cu studii superioare publicate de statul Sirian. Deci, în acel an au terminat studii superioare 312 persoane – la nivel de doctorat, 2084 – la nivel de masterat si 1380 alte studii superioare! Despre ce vorbim?! Studenţii erau în număr de 17246, dar nu se precizează pe ce domenii. Dar dacă ne uităm la stabilirea de specialişti suntem îngroziţi. Practic cea mai mare parte fac studii superioare generale, nu specializate. Avem câţiva medici, câţiva ingineri și restul la „și altele”. Şi asta dacă ultimele statistici oficiale publicate de guvernul sirian nu au fost îmbunătăţite să dea mai frumos!

Aceste populaţii trebuie ajutate dar nu aşa cum se face acum! Ele trebuie să respecte regulile Uniunii Europene aşa cum noi toţi europenii le respectăm iar dacă nu vor să fie obligaţi! Aici nu e Siria aici sunt reguli! Ei bine, tocmai asta nu au capacitatea de a înţelege acesti imigranţi. Practic, ei sunt primiţi în casa noastră comună şi doar noi putem hotărî unde pot sta sau dacă pot sta!

Politicienii ar fi bine să se trezească pentru că, altfel, vor fi măturaţi de extremiştii de pe scena politică şi atunci va fi mai rău! Și pentru moderaţii europeni, dar şi pentru imigranţi. Mult mai rău!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*