De ce Legea „anti-legionară” nr. 217/2015 este de factură nazisto-comunistă?

Am citit de mai multe ori şi cu foarte mare atenţie aşa-zisa Lege „anti-legionară” nr. 217/2015, care a trecut prin parlament ca un decret al lui Gh. Gheorghiu Dej prin Marea Adunare Naţională şi am tras concluzia că este în esenţă, în substanţa ei cea mai intimă, o intreprindere de factură nazisto-comunistă, o reminiscenţă juridică a totalitarismului secolului XX. Cei care au iniţiat legea au avut structural o gândire marxistă de cea mai tare nuanţă bolşevică, care paradoxal şi paradigmatic se înrudeşte cu totalitarismul brun nazist. De ce? Nu numai, neapărat, că Legea nr. 217/2015 anulează indirect decizii ale Tribunalului de la Nuremberg de condamnare a Holocaustului, lucru foarte grav şi penal, ci şi pentru că oferă o viziune imuabilă asupra societăţii, culturii, politicii şi religiei româneşti şi a umanităţii în general.

Să abordăm teologic aşa-zisa Lege „anti-legionară” nr. 217/2015. Aceasta condamnă retroactiv memoria unor mari gânditori, filosofi şi teologi români pentru că au făcut parte cândva, în anii 40, din Mişcarea Legionară, Frăţiile de Cruces au din guvernul Antonescu: Constantin Noica, Petre Ţuţea, Mircea Eliade, Emil Cioran, Mircea Vulcănescu, Arsenie Papacioc, Iustin Pârvu sau Valeriu Gafencu. Iniţiatorii se pare că au gândit formularea acestei legi anti-româneşti şi anti-constituţionale, ca nişte corifei ai comunismului, dar, pradoxal, fără să ştie şi să înţeleagă, ci şi ca pseudo-ideologi ai nazismului. Doar „nazisto-comuniştii” pot vedea natura umană imuabilă şi neschimbată, cantonată în lupta de clasă la comunişti sau în rasism ca la nazişti. Legea elogiază incapacitatea omului de a se schimba. Legea refuză schimbarea omului şi e concepută în afara gândirii creştine. Legea elimină metanoia sufletului uman, dreptul lui la schimbare în faţa destinului şi a lui Dumnezeu. Conform preceptelor Legii nr. 217/2015, aceasta refuză dreptul omului la metanoia sau schimbare.

În viziunea acestei legi absurde, Saul nu ar fi putut deveni Sf. Pavel pe “drumul Damascului”, adică să se transforme din prigonitor în apostol al lui Hristos. Numeroşi intelectuali din anii 40 au făcut parte sau au fost simpatizanţi ai Mişcării Legionare, ca apoi să devină gânditori sau filosofi independenţi, unii în ţară alţii în exil. Unii dintre ei ca Emil Cioran s-a dezis de Mişcarea Legionară în exil, alţii ca Mircea Eliade au preferat să tacă despre această perioadă, Petre Ţuţea se considera legionar în gândire, în schimb Arsenie Papcioc, fost primar legionar la Zărneşti, iar Iustin Pârvu, fost membru al Frăţiilor de Cruce, au ales calea mântuirii îmbrăcând rasa monahală în mănăstirile ortodoxe. Mircea Vulcănescu şi-a dat viaţa în puşcărie pentru salvarea unui tânăr de la moarte. Ca şi Sfântul Pavel, aceşti mari români au avut dreptul moral de a alege „calea Damascului”, dreptul de a se mântui.

Legea nr. 217/2015 se cantonează într-o percepţie totalitară asupra umanităţii, blocată într-un rasism ideologic vetust şi într-o paradigmă marxistă a luptei de clasă, nespecifică creştinismului românesc, care oferă dreptul omului la metanoia, adică la schimbarea sufletului înspre Dumnezeu, ca singură cale spre Mântuire. Nu a fost întâmplător că americanii nu au condamnat Mişcarea Legionară la Nuremberg. Iniţiatorii Legii nr. 217/2015 au rămas împietriţi într-o perspectivă totalitară asupra naturii umane, nespecifică democraţiei şi tradiţiei creştine europene. Ei gândesc în maniera unui totalitarism antic inferior, care refuză dreptul omului de a lupta cu păcatul, de a se transforma în bine şi de a se mântui. Iniţiatorilor, încă, le mai sunt valabile sintagmele depăşite de istoria umanităţii: „ochi pentru ochi” sau “dinte pentru dinte”, fără să înţeleagă că de 2000 de ani lumea şi-a îndreptat faţa înspre Lumina lui Hristos şi democraţie? Iar unii, se pare că, încă nu au aflat, că regimul comunist a căzut în decembrie 1989 şi nazismul pe 9 mai 1945, rămânând ancoraţi şi pietrificaţi într-o luptă cu fantomele, cu sufletele lor rătăcite pe marea bănuielilor şi neînţelegerii lumii.

Un răspuns la “De ce Legea „anti-legionară” nr. 217/2015 este de factură nazisto-comunistă?”

  1. ARTICOL NECESAR, UTIL.
    Lege nelegiuită, cum bine i-am zis, cu săptămâni în urmă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*