Anti-Nuremberg-ul din coasta dâmbovițeană!

Într-adevăr, o comisie „pentru evaluarea democrației” se impunea! Chiar de urgență! Dar când aceasta este propusă și constituită în interiorul forului care atentează la valorile democrației, atunci nu mai este vorba nici măcar de mioritica batistă azvârlită pe țambalul în care se bate în dungă viitorul țării. Este praporul pe care Marea Adunare a tovarășilor aleși îl pun peste o țară căreia, la unison, guvernanții îi bat cuie, doar-doar se va auzi într-un final sunetul lemnului sec. Iar dacă sen(il)atorii s-au jucat cu însemnele istorice de stat ale țării, monarhistul de Budapesta așezând cu de la sine putere coroana de fier peste simbolul statalității, deputații au mers mai departe, ei schimbând definiția unei mișcări semnificative pentru un segment al istoriei noastre.

Și ar fi fost poate de așteptat să-i vedem că inițiază o comisie de anchetă… istoric-documentară pentru a stabili dacă Grupul Etnic German, al cărui moștenitror doctrinar și patrimonial este Forumul Germanilor de astăzi, a fost ori nu formațiune fascistă. Nu, nu au mers până acolo! Pentru că nu ar fi putut ignora caracterul fascist al Grupului Etnic German, motiv pentru care acesta a fost și dizolvat prin decret regal.

În schimb, s-au oprit la mișcarea legionară pe care, dorelii istoriei au urecheat-o drept organizație fascistă. Și pentru a băga și prezentul sub preș, au stabilit că aceasta a funcționat sub mai multe structuri: Legiunea „Arhanghelului Mihail”, Garda de Fier și Partidul Totul pentru Țară. În fapt, o botniță pusă formațiunilor naționaliste moștenitoare ale doctrinei mișcării legionare.

Și am fi vrut să vedem care este istoricul care își asumă astfel de aberații… iudeografice. Pentru că, nu este nici un secret, comanda de eradicare a legionarismului modern a fost dată de centrala evreiască (s-au devoalat singuri prin solicităirle făcute în plenul parlamentului!).

Deloc surprinzător, însă, deputații nici măcar nu au avut nevoie de un istoric care să traseze acest verdict, comisia juridică a Camerei meșterind din manuale și dicționare eșuate fundamentarea necesară pentru demonstrația „de dânșii dorită”!

Esența întregului verdict a fost aruncată în spatele Academiei Române, raportând o decizie istoriografică la Dicționarul explicativ al limbii române (ediția 1988), dar și la Manualul de istorie din clasa a XII-a (!), tomul definind legionarul ca „membru sau simpatizant al organizației fasciste din România interbelică sau gardist” (deputații au ignorat revenirea Academiei care, la o interpelare a Procuraturii, a precizat că „nu se pot considera toate mişcările de extremă dreaptă din Europa ca mişcări exclusiv fasciste”).

Este a doua agresiune a unei instituții a statului la adresa istoriei noastre și care vine după ce și Guvernul și-a permis să rescrie fundamentele Revoluției Române, eliminând caracterul anti-totalitar și anti-comunist al acesteia.

Vor urma probabil alte rescrieri istoriografice! În numele „evaluării democrației”, nu?! Cum ar fi clasarea tuturor acelor mișcări naționaliste care deranjează nesimțirea alesului așezat în fotoliul parlamentar ca un trântor în așteptarea pensiei speciale. (Pensie pe care, penibili, și-au definit-o singuri ca rost de autoatribuire, nu pentru activitățile din timpul mandatului, deși prostănacii puteau motiva inclusiv prin deplasările în teritoriu, depărtarea de casă și alte lucruri, ci pentru faptul că, fiind parlamentari, din cauza legii incompatibilităților, nu și-au putut permite să aibă „joburi” paralele! Deh, poate suntem vinovați și pentru faptul că, votându-i, i-am obligat să stea în fotolii și au ajuns cu burțile până la nas!).

Mâine-poimâine, dară, un alt securist dovedit va iniția un amendament în care se va pune egal între naționalism și național-socialismul (german), și va cere interzicerea mișcărilor naționaliste (și a altor mișcări care critică și arată cu degetul!), folosind ca argument faptul că „nazism” reprezintă prescurtarea național-socialism (nationalsozialismus – prescurtat în germană nazi)!

În realitate, nu mișcarea legionară are caracter fascist! Ci adunătura ordinară a tovarășilor pensii parlamentaro-ligamentate, care au pus mâna la vânzarea țării. Și nu a avut caracter fascist nici în perioada definită de comisia juridică! Fascişti au fost italienii, nazişti nemţii, legionarii români fiind declaraţi, printr-o hotărâre a Tribunalului Internaţional de la Nuremberg, membri ai unei mişcări naţionalist-religioase mistice!…

Dar pe Dâmbovița, aleșii, cu tot cu securiștii lor… turnători aleși (și acceptați!) își permit să nege o sentinţă definitivă a unui tribunal internaţional! Or, asta nu se cheamă tot negaționism?! Sau numai în cazul holocaustului se pune?

3 răspunsuri la “Anti-Nuremberg-ul din coasta dâmbovițeană!”

 1. OFF TOPIC

  SE PARE CĂ MI-AU ÎNCHIS SAU ȘTERS BLOGUL PE WORDPRESS.COM… CÂND ACCESEZ ÎMI APARE: raduiacoboaie.wordpress.com is no longer available.This blog has been archived or suspended for a violation of our Terms of Service. For more information and to contact us please read the message in your dashboard.

  DUPĂ CE SACCSIV M-A EXPULZAT APROAPE FĂRĂ MOTIV, IATĂ CĂ PLATFORMA WORDPRESS.COM A LUAT O MĂSURĂ ȘI MAI DRASTICĂ… COOPEREAZĂ CU SERVICIILE SECRETE SAU CU MASONERIA?…

  ÎNCEPUSEM SĂ SCRIU ÎN ULTIMUL ARTICOL DE PE BLOGUL ,,APĂRAREA ORTODOXIEI – Radu Iacoboaie” URMĂTOARELE:

  TITLUL ARTICOLULUI:
  MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI: LEGIONARII NU AU FOST FASCIȘTI! ÎN ROMÂNIA NU A EXISTAT FASCISM! IAR SFINȚII ÎNCHISORILOR COMUNISTE AU FOST LEGIONARI, TINERI ACTIVÂND ÎN FRĂȚIILE DE CRUCE ȘI SIMPATIZANȚI AI ACESTORA

  FRAȚI ROMÂNI, LIBERALII MASONI ȘI EVREII SIONIȘTI ÎNCEARCĂ ACUM SĂ VOTEZE O LEGE PRIN CARE MIȘCAREA LEGIONARĂ SĂ FIE CONSIDERATĂ PRIN LEGE ORGANIZAȚIE FASCISTĂ!… ÎN SPIRITUL FIDEL AL GÂNDIRII ȘI PROPAGANDEI COMUNISTE… VEDEM CUM PROPAGANDA ANTILEGIONARĂ CONTINUĂ CHIAR ȘI ASTĂZI PRIN REDIFUZAREA NEÎNTRERUPTĂ A FILMELOR ROMÂNEȘTI REALIZATE ÎN TIMPUL COMUNISMULUI… DE PILDĂ FILMUL ,,MOROMEȚII”… UNELE DINTRE FILMELE LUI SERGIU NICOLAESCU… (accesați http://mywebtv.info/filme-romanesti)

 2. Vasile Zărnescu spune:

  Cuvântul nazism nu vine de la „nationalsozialismus”, fiindcă nu are cum, dacă se iau, cum e normal în asemenea acronime, primele DOUĂ litere din numele celor două cuvinte: „na” de la „national„ și „so” de la „sozialismus”! Ar ieși „naso”, nu „nazi”.
  Nazism vine de la „national” și „zion”, care a dat „Zionismus”, doctrina jidanilor.
  Și aceasta combinație a fost dată fiindcă a existt o strînsă colaborare între hitleriști și sioniști în transferarea jidanilor în Palestina. Citiți cartea lui Roger Garaudy, „Miturile fondatoare ale politicii izraeliene” cartea lui Arthur Butz, „Înșelătoria secolului XX”, publicată pe internet, ultimul episod fiind aici: http://www.altermedia.info/romania/2014/04/07/inselatoria-secolului-xx-49/.

  • daniel spune:

   Vasilescu esti pe dinafara cu treburile astea. Nazi nu are nici cea mai mica legatura cu sionism, cuvantul a fost inventat de presa britanica, la inceputul anilor 20, cand national-socialistii germani au fost denumiti ironic nazi’s, de la cuvantul nuts, adica nebuni. Nu mai dezinformati lumea la modul acesta daca nu aveti habar cu teoriile voastre de doi lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*