Ponta nu înţelege că românii din Diaspora NU sunt cetăţeni de mâna a doua!

Ca jurnalist m-am afirmat ca a un critic acerb al preşedintelui Klaus Iohannis, care se poartă ca o marotă a serviciilor secrete şi îi reprezintă pe români doar pe site-ul de socializare Facebook. Dar să ştiţi că nu am uitat de fratele său de înţelegeri secrete pre-electorale, premierul Victor Ponta, împotriva votului românilor din Diaspora. Se pare că premierul României nu a înţeles nimic din votul Diasporei din noiembrie 2014, care a fost covârşitor contra unui guvern care a încercat să pună pumnul în gura românilor risipiţi de criză în Europa.

Gafele lui Ponta de a bloca libertatea votului în Diaspora au dus la reacţia aproape isterică şi necontrolată, de un idealism funciar fără conţinut a multor români din Diaspora, manevraţi de SIE, care au votat cu Iohannis, un politician fără expertiză, un străin de neam şi de religia ortodoxă. Ponta în loc să fi învăţat ceva din lecţia usturătoare din noiembrie care a adus un amator la Cotroceni continuă să facă gafe după gafe şi să-i jignească pe românii din Diaspora cu o lege prezentată la Cotroceni, care le interzice dreptul la un vot democratic. Ponta nu a înţeles că dreptul la vot al cetăţenilor români este garantat de Constituţia României şi nu poate da o lege care să-l restricţioneze.

Președintele țării, Klaus Iohannis a solicitat prezența parlamentarilor la consultări privind modificarea noii legi electorale. Premierul Victor Ponta s-a arătat foarte mulțumit de noua lege electorală, afirmând că este de acord cu aceasta, însă ar vrea ca de acum de alegerile electorale să se ocupe Autoritatea Electorală Permanentă iar românii din Diaspora să se înscrie pe listele de votare cu șase luni înainte de alegeri, pentru a nu se mai repeta nefericitul incident de pe 16 noiembrie, 2014, când românii din cele mai mari orașe din lume, au stat la cozi interminabile iar mulți dintre ei, nu au putut vota. Pe lângă cele două condiții impuse de Victor Ponta, acesta a mai cerut de asemenea și revizuirea Constituției, deoarece, în opinia domniei sale, ar fi o mare greșeală dacă s-ar abandona acest proiect.

Ciudat că preşedintele Klaus Iohannis a fost de acord cu propunerile neconstituţionale ale lui Victor Ponta care restricţionează votul românilor din Diaspora. Se pare că preşedintele şi premierul ţării sunt în cârdăşie, adică de a restricţiona dreptul românilor din Diaspora, această a Treia Românie de a-şi vota preşedintele şi reprezentanţii parlamentului. Victor Ponta are încă o atitudine arogantă faţă de românii din Diaspora care sunt cei mai importanţi investitori de capital străin în economia noastră. Românii din Diaspora au investit în România de două ori mai mult decât firmele străine, deci Diaspora fiind cel mai mare investitor direct strategic din ţara noastră. În aceste condiţii, Ponta şi Iohannis trebuie să înţeleagă clar că românii din Diaspora nu sunt cetăţeni de mâna a doua, ci români cu drepturi şi obligaţii egale cu fraţii lor din România.

Lasă un răspuns