C.P. Tăriceanu – alogenul cu sentimentul amar!

În zilele de 17 și 18 aprilire 2015 a fost organizat și s-a desfășurat la Cluj-Napoca ultimul congres al U.D.M.R., care a făcut bilanțul celor 25 de ani de acțiuni coordonate de la Budapesta împotriva Statului Național, Unitar Român și pentru dezmembrarea teritorială a României, în vederea anexării Ardealului la Ungaria.

În loc să refuze invitațiile primite de la U.D.M.R. și să boicoteze congresul acestei formațiuni culturale neguvernamentale maghiare, care are ca obiectiv principal obținerea autonomiei teritoriale a Ardealului, liderii partidelor politice parlamentare care, în ultimii 25 de ani, au guvernat România în concubinaj cu U.D.M.R. și împotriva Poporului Român, au fost prezenți la Cluj-Napoca și i-au felicitat pe conducătorii iredentismului maghiar din Ungaria și din țara noastră. Ei i-au lăudat și i-au felicitat pentru profesionalismul lor pe foștii miniștrii ai U.D.M.R. pe care Direcția Națională Anticorupție (D.N.A.) caută să-i aresteze. Se știe că, toate partidele parlamentare s-au opus, prin vot secret cu bile, ca parlamentarii U.D.M.R. să fie arestați pentru faptele lor împotriva Poporului Român și a României.

Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis le-a transmis un mesaj de felicitare participanților la congresul U.D.M.R., cu toate că știe care sunt obiectivele antiromânești ale extremiștilor unguri și ce acțiuni au întreprins atât în țară cât și în străinătate împotriva Poporului Român și a României.

La congresul U.D.M.R. de la Cluj-Napoca a fost prezent și președintele Senatului României, alogenul Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu. Acesta a declarat, în timpul congresului, că are un sentiment amar când ajunge în Inima Ardealului și vede că municipiul reședință al județului Cluj are denumirea legală de Cluj-Napoca, pentru a sublinia trecutul de peste 7.000 de ani al acestei localități geto-dace și continuitatea neîntreruptă a românilor pe aceste meleaguri. Dovedind că nu are cunoștințe elementare despre Istoria Poporului Român, urmaș al Poporului Primordial al Geto-Dacilor în Grădina Maicii Domnului, în Dacia Edenică, alogenul Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu a afirmat la congresul U.D.M.R. că denumirea de Napoca este comunistă și trebuie înlăturată, așa cum pretinde Budapesta și extremiștii unguri.

Pe plăcile de aur de la Sinaia și pe hărțile din antichitate este menționat orașul Napuca sau Napoca, precum și municipiul Napoca, din anul 119 d.Hr. Alogenul Tăriceanu susține că, în urmă cu câteva mii de ani, existau comuniști. Se poate ajunge într-o asemenea situație ridicolă deoarece persoanele alese în Parlamentul României și cele numite în Guvern nu sunt supuse niciunui control medical, dar mai ales psihiatric. Același personaj, Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu, nu are niciun sentiment amar că se păstrează la Cluj-Napoca denumirea Universității Babeș-Bolyai, dată personal de tovarășul Nicolae Ceaușescu. Alogenul cu sentiment amar nu a cerut la congresul U.D.M.R. să se revină la denumirea inițială de Universitatea Daciei Superioare, în locul actualei denumiri, dată în perioada socialismului. În anul 2003, când s-a căsătorit la Budapesta cu a patra soție, atunci când a renunțat la religia ortodoxă și a trecut la cea catolică, liderul P.N.L. Tăriceanu nu a avut un sentiment amar și nu le-a solicitat autorităților din Ungaria să schimbe denumirea capitalei pentru că provine de la cetatea geto-dacă Buda. Nu le-a cerut nici să renunțe la steagul Budapestei, identic cu cel al României, moștenit și păstrat de 1.100 de ani de la strămoșii noștrii geto-daci.

Pe vremea Genialului Mihai Eminescu, care a acționat pentru ca Ardealul să se desprindă din Imperiul Austro-Ungar și să revină la Țara-Mamă, denumirea capitalei Ungariei era Buda-Pesta. După ce îl vor căuta procurorii D.N.A. pe alogenul cu sentiment amar s-ar putea ca acesta să vadă doar…buda. Vine vremea când el va trebui să răspundă, ca fost prim-ministru, pentru: genocidul de după închiderea spitalelor și cel provocat de aditivii alimentari cancerigeni; renunțarea ilegală la datoria de aproape trei miliarde dolari a Irak-ului față de Poporul Român; retrocedările ilegale de imobile etc. Alogenul Tăriceanu a încercat să-și întemeieze solicitarea ilegală de a ascunde trecutul istoric, de peste 7.000 de ani, al orașului Napoca și de găselnița multiculturalismului. El nu a aflat că la începutul anului 2011, Cancelarul Germaniei, Președintele Franței și Primul-ministru al Marii Britanii au declarat că ”multiculturalismul este un eșec.”

La congresul U.D.M.R. de la Cluj-Napoca, alogenul cu sentiment amar nu le-a spus participanților dacă a solicitat și a primit sau nu a dobândit cetățenia Ungariei. Poate află Opoziția din Senat sau mass-media dacă acesta are dublă cetățenie și dacă mai simte sentimentul amar. Alogenul Tăriceanu cu sentiment amar declarat la congresul U.D.M.R. de la Cluj-Napoca:

– Nu a avut curajul, ca președinte al Senatului României, să le precizeze participanților unguri că România este Stat Național, suveran, unitar și indivizibil.
– Nu le-a amintit delegaților unguri că Ardealul este Sfânt Pământ Românesc, o parte din Grădina Maicii Domnului, unde trăiește fără întrerupere, de peste 12.000 de ani, o mare parte a Poporului Român, urmaș al Poporului Primordial al Geto-Dacilor, ”singurul moștenitor legitim al acestei patrii”, așa cum a dovedit marele istoric Nicolae Densușianu în cartea ”Dacia Preistorică” și în cartea ”Revoluțiunea lui Horea în Transilvania și Ungaria”, apărută în anul 1884 și care a fost și este interzisă în Ungaria.

– Nu le-a solicitat delegaților maghiari să recunoască după aproape o sută de ani, Marea Unire de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 și Tratatul de la Trianon, din 4 iunie 1920.
– Nu i-a înștiințat pe participanții maghiari că în limba ungară sunt peste 2.300 de cuvinte care provin din Limba Română, așa cum a confirmat Academia din Budapesta în cartea ”Istoria cuvintelor ungare de origine română”, apărută în anul 1982.
– A uitat să se laude că în timp ce era prim-ministru al României a promovat proiectul de lege privind Statutul minorităților naționale, elaborat de U.D.M.R. (în timp de 12 ani), iar în ziua de 25 octombrie 2006 în Senat numai reprezentanții P.N.L. și P.D. l-au votat pentru a susține dezmembrarea teritorială a României și autonomia Ardealului.
– Nu și-a amintit de ”performanțele” vicepremierilor, miniștrilor și secretarilor de stat ai U.D.M.R., materializate în: închiderea a peste 2.000 de școli românești și a circa 200 de spitale; zeci de mii de retrocedări ilegale de imobile; cumpărarea unor uriașe suprafețe de terenuri agricole în Ardeal; loviturilor date instituțiilor de cultură românești etc.

– Nu a avut curajul să solicite, nici ca premier, nici ca președinte al Senatului, aplicarea principiului reciprocității în relațiile cu Ungaria, astfel încât etnicii români din această țară să beneficieze de același drepturi pe care le au etnicii ungurii din România.
– A uitat să le amintească despre faptul că nu are un sentiment amar de pe urma prieteniei sale și a afacerilor cu fostul ambasador al Ungariei la București, cel care a fost expulzat din România înainte de anul 1990, pentru acțiunile sale antiromânești, care au culminat cu închiderea Consulatului Ungariei de la Cluj-Napoca.

– Nu s-a lăudat că, în cei 12 ani când eu am fost primar al municipiului Cluj-Napoca, nu a avut niciodată un sentiment amar când a fost în vîjîială electorală prin Inima Ardealului. Atunci, în perioada 1992-2004, nu a avut curajul să solicite nici primarului municipiului Cluj-Napoca și nici populației majoritare românești să renunțe la trecutul istoric de peste 7.000 de ani și la denumirea de Napoca. Abia în ziua de 17 aprilie 2015, alogenul Tăriceanu, în nume personal și nu al Senatului României, s-a făcut avocat al Ungariei și al U.D.M.R. O fi primit mai mult de 30 de forinți ? Poate va afla Opoziția din Senatul României, care a amânat, de la sfârșitul lunii martie a.c., până după Sfintele Paști, schimbarea sa din funcție.

2 răspunsuri la “C.P. Tăriceanu – alogenul cu sentimentul amar!”

 1. George Petrovai spune:

  Parcă-i un făcut. Românii votează într-un asemenea mod neinspirat (sau poate că la împărţirea prăzii electorale nu se ţine cont de votul lor!), orientându-se doar după sclipiciul aparenţelor, încât pun pâinea şi cuţitul în mâinile murdare ale trădătorilor alogeni şi nealogeni.
  Şi totuşi, eu sunt convins că adevărul gol-goluţ va ieşi la lumină, în pofida strădaniilor depuse de lichele pentru ascunderea lui, şi că în primul rând trădătorii de neam şi de ţară vor plăti pentru tot răul făcut conştient (premeditat) sau inconştient (din incompetenţă, slugărnicie şi indiferenţă criminală faţă de alegători).
  C.P.Tăriceanu este prototipul parvenitului arogant şi de-o incultură cutremurătoare. Într-o emisiune penibilă (pentru el şi ai lui), încerca să-şi justifice hăurile din elementara cultură liberală (habar nu avea de marii liberali din perioada interbelică) cu argumentul şchiop că el nu-i istoric!
  Alde ăştia de mult trebuiau scoşi pe făraş din politică şi readuşi la starea materială cu care au intrat în această activitate roditoare de foloase necuvenite.
  Voi spune că politica postdecembristă vede calea bună, atunci când vreo 2-3 dintre politrucii actuali, chiar dacă nu vor proceda în consecinţă, măcar vor gândi ca Alexandru Vaida-Voievod: „Am intrat bogat în politică şi am ieşit sărac”!

 2. Imbecila, slugarnica afirmaţie a lui Călin Popescu-Tăriceanu că numele NAPOCA a fost adăugat fiindcă în principalul oraş transilvănean trăiesc şi mulţi maghiari ce trebuiau sfidaţi este ridicolă şi mincinoasă. Ar rezulta că şi în DROBETA-TURNU SEVERIN ar vieţui multe zeci de mii de maghiari, ceea ce este fals, cum bine ştim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*