Colonia 21…

Și în acest an, la Teșcani, în județul Bacău, s-a desfășurat tabăra de creației a Coloniei 21… O tabără de creație, care, într-un loc consacrat, poate deveni un adevărat mediu stimulant.

Gazdă a fost, evident, tot Casa Memorială Rosetti Tescanu – George Enescu de la Tescani, care, pe lângă numeroase activități culturale, găzduiește de 14 ani și tabăra de arte vizuale „Colonia21”. Grupul coloniei a luat naștere în jurul rezidențelor artistice anuale organizate la Bistrița Năsăud (2003 -2007) iar din 2008 s-a mutat laTescan. Colonia a fost inițiată de Teodor Moraru și susținută de către Fundația Societatea de Concerte Bistrița. În fiecare an, manifestările grupului i-au diverse forme.

În acest an, artisti participanti au fost Anca Irinciuc, Dan Badea, Justin Scarlatescu, Dragos Burlacu, Marius Craita, Diana Manole, Virginia Toma, Ramon Sadic, Raluca Ghideanu, Maria Timaru, Diana Tudose, Claudiu Ciobanu, Mihai Florea, iar juriul a fost format din Ioana Beldiman, Adrian Guță, Aurelia Mocanu, organizatorii taberei de la Tescani, familia pictorului Teodor Moraru.

Câștigătorul bursei Teodor Moraru 2014 a fost Dianei Tudose, iar în fața numărului mare de participanți și lucrări, dar și forme de exprimare, organizatorii taberei au decis să acorde în acest an și două mențiuni, constând fiecare într-un loc integral finanțat în tabăra de la Tescani, mențiuni acordate lui Claudiu Ciobanu și lui Mihai Florea.

Lasă un răspuns