Candidatul unic al… perdanților!

Nici nu au început bine să se înghesuie pe turnanta de strângere a semnăturilor, că unul dintre candidați și-a pierdut deja… catarama în galopul spre nicăieri. În fapt, și-a dat singur un NUP, într-o neîncepere a urmării… prezidențiale, pesemne cu gândul la „NUP-ul” din dosarul SAFI. Acolo unde, dacă a scăpat de ocaua Justiției, nu a fost uitat de păgubiți. Dar se poate să fi ales „NUP”-ul pentru Cotroceni pur și simplu pentru că unii „competitori” sunt sortiți, veșnic, coroanei de fier a concurentului de pe ultimul loc. Acel veșnic „mai încercă încă o dată”. Iar Viorel Cataramă s-a retras din cursă înainte chiar să se alinieze la startul oficial, nu pentru campania electorală propriu-zisă, ci pentru strângerea semnăturilor necesare (că, oricum, ajungea un „viorel” pe post de candidat!). Și s-a retras pe propriul model, într-o autoplagiere a incapacității de a-și depăși condiția, așa cum a făcut-o și în competiția pentru șefia PNL din 2010 (când PNL era… PNL, fie și pe aripile sale zburlite de orgolii și frustări, nu amalgamul de acum!). S-a retras, dar nu renunță la încercarea de a mai… încerca încă o dată. Acum se regrupează ca polarizator al competitorilor de țeapa lui. Pentru că, nu-i așa, și perdanți trebuie să aibă un lider! Și pot furniza un „candidat unic”. Canidatul unic al celor sortiți eșecului repetabil!

De aceea, pare tot mai probabil ca, înainte de a asista la o grupare a dreptei pentru a furniza un candidat unic, valabil, să avem parte de o grupare a candidaților din eșalonul „și alții” din cursa pentru prezidențiale. Candidați fără șanse reale, dar care, prin numărul lor, fragmentează câteva procente bune din masa de vot. În fapt, în această postură, de aparentă autoangajare ca pol de grupare al candidaților fără șanse, Viorel Cataramă va ieși în sfârșit în evidență. Ceea ce nu s-ar fi întâmplat dacă rămânea printre candidații din categoria „și alții”. Pentru că, prin anatema pe care o aruncă prin propunerile lui către anumiți candidați, va „ajuta” electoratul să decidă.

Astfel, după ce s-a retras, Viorel Cataramă și-a anunțat sprijinul, nu pentru unul dintre candidații cu aspirații liberale (că liberal la liberal își dă la „gioale”, nu?!), ci în favoarea unui alt eșec din categoria candidatului veșnic: Cristi Diaconescu. Cel care și-a sfărâmat singur șansele în clipa în care și-a dat arama frustărilor pe față, declarând că, dacă nu intră în turul al doilea, el nu se mai prezintă la vot. Adică, livrând cel mai nepotrivit mesaj pentru un electorat de la care candidații pretind conștiință civică și căruia îi cer, chiar vehement, să meargă la vot (dacă se poate, ordonat!).

Iar acum Cataramă își întinde plasa „polarizarii”, cerând public anumitor candidați să i se alăture (!). De fapt, ținând cont de propria-i ipoteză, conform căreia „de fapt, Victor Ponta l-a PĂCĂLIT pe Traian Băsescu” (asta după ce, anterior, a dat cu zarul de oracol exact invers, spunând că „Băsescu este mână-n mână cu Ponta”!), ne-am fi așteptat ca Viorel, cel fără șanse, să-l susțină pe celălalt Viorel, „prim”. Dar poate ar fi fost prea evident de ce se retrage din cursă! Că și dosarele lui se pot redeschide, nu?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*