Ponta „vona” Băsescu

De data aceasta, prezența în România a „indezirabilului” neasumat Vona Gabor, nu a mai generat reacțiile „vehemente” și discursurile patriotarde dinspre cele două palate. Nici măcar în formula replicilor între doi cafegii politici care, mai ieri, se băteau pe zațul servit ca angajament de tencuială la fundamentele încrederii românilor. Un „eroism” al inițierii procesului de declarare ca indezirabili a extremiștilor unguri.

De data aceasta, și Traian Băsescu și Victor Ponta au pus dimpreună batista de adio a pactului de cobitare, proaspăt rupt, pe țambalul la care ni se tot cântă prohodul unității teritoriale. Pentru că, în vreme ce pe Traian Băsescu nici măcar nu-l mai interesează să pozeze în patriot, Victor Ponta nu-și permite să irite maghiarimea politică.

Și trebuie să recunoaștem că, în parte, ne-am înșelat! Căci, ne-am fi așteptat să vedem cum cei doi își aruncă acum, de la unul la altul, „pisica” vinovăției pentru nefinalizarea procesului de declarare ca indezirabil a lui Vona Gabor. Ne-am fi așteptat ca Victor Ponta să se justifice infantil că a lăsat acest lucru în sarcina celui ce „a furat caimacul” (după propriile vorbe), iar Traian Băsescu să ne servească scuza că a lăsat intenționat în sarcina premierului acțiunea de declarare a indezirabilor tocmai pentru a arăta țării cât de mincinos este Victor Ponta, în orice formă de angajament!

Acum, brusca rupere a pactului de coabitare dintre premier și președinte pare a fi fost produsă tocmai pentru a-i crea un atuu lui Victor Ponta (din perspectiva faptului că premierul a inițiat ruperea acordului) prin forțarea lui Traian Băsescu de a-și asuma responsabilitatea pentru demararea procesului de declarare ca indezirabil a lui Vona Gabor.

Lucru pe care, e drept, Traian Băsescu l-ar putea cere din fruntea CSAT-ului și, mai ales, din perspectiva faptului că o astfel de acțiune, care ar produce „șifonarea” maghiarimii politice, lui nu i-ar mai dăuna. Cel puțin, nu „viitorului” său politic! Or, dacă fuge de această „asumare” (unde sunteți, domnule „președinte-jucător”?!), înseamnă că, într-adevăr, Traian Băsescu se bazează în următoarea lui etapă „politică” și pe aluatul de kurtoskolacs și nu vrea să-și strice relațiile cu formațiunile maghiare care, poate, chiar ar pune umărul să-l trimită la „brutărie”!

Din păcate, în condițiile în care indezirabilul din vorbele oficialilor români umblă nestingherit prin România, ba, ne atacă și mai violent prin discursurile lui, concluzia stării de fapt, la acest moment, nu poate fi decât una singură: Vona Gabor are mai multă autoritate decât Victor Ponta și Traian Băsescu la un loc, iar Fidesz se bucură de mai multă influență chiar și decât CSAT! Ceea ce este cutremurător… Pentru că, dacă era clar că Executivul Ponta s-a transformat într-o anexă a guvernului de la Budapesta, prin „ministeriatul” iredentist „diktat” de Fidesz, Cotrocenii păreau a mai menține o ultimă redută guvernamentală împotriva guvernanței impuse de la Budapesta.

Și chiar dacă vorbim de un personaj cu apucături neo-naziste dovedite, chiar dacă în România sunt dizolvate formațiuni doar pentru că se declară urmașe a unor partide „extremiste” (exceptând, bineînțeles, Forumul Democrat al Germanilor din România, continuator juridic al Grupului Etnic German, formațiune fascistă scoasă în afara legii în 1944, federație al cărui președinte se vrea acum și președinte al României!), Vona Gabor se plimbă nestingherit pe meleagurile noastre. Căci, se pare că în fața „țiganului cu pălărie” (traducerea ad-literam a „gaborului”!), autoritățile române și-au dat jos, nu doar „pălăria”, ci și bruma de preocupare față de apărarea demnității noastre…

Și cum altfel când, deși în primăvară, Ministerul Afacerilor Interne anunța instituirea măsurii nepermiterii intrării în România a unor cetățeni unguri care au desfășurat ani la rând în Ardeal activități extremiste, fiind vorba de membri ai organizațiilor „Noua Garda Ungară”, „Mișcarea Tinerilor din cele 64 de comitate”, „Oastea Haiducilor” și formațiunea politică Jobbik, doar patru indivizi au primit o simbolică interdicție de a intra în România. Patru maghiari agarici serviți pe post de manivelă de acari păuni la trenurile care au continuat să aducă în România alte zeci de extremiști. Iar printre cei patru s-a numărat și mâna dreaptă a țiganului cu pălărie, deputatul Jobbik Szavay Istvan, în locul căruia Vona Vomă (de) Gabor (na, că i-am dat și titlu „nobiliar”!) l-a adus la Borzont pe un alt deputat, nici nu mai contează numele, care să puncteze prezența Jobbik în România.

Așa, în derâderea autorităților române… Și cum să nu ne dea Vona Gabor peste nas când, deși are un dosar penal legat de infracțiuni la adresa siguranței naționale a României, „țiganul cu pălărie” nu a fost deranjat, în momentul în care a intrat în România, de nici o autoritate care să aibă curajul să-i citească infracțiunile?! Prin urmare, neo-nazistul Vomă ne amenință în continuare cu autonomia care se va realiza „orice ar face statul român”! Și care chiar s-ar putea realiza de vreme ce ne lăsăm conduși de un „dottore” care își dă acum „teza” prin linsul dosului tot mai hortist al maghiarimii politice, având ca sursă de inspirație cârpa secuiască pe care a pus-o în brațele lui Dragnea pentru a o „plagia”, prin lege, pe instituțiile noastre publice…

6 Responses to Ponta „vona” Băsescu

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *