Învăţăminte la arestarea mogului de presă Dan Voiculescu, poreclit „Varanul”…

Acum câteva zile, când numeroşi prieteni sceptici m-au întrebat dacă Dan Voiculescu va fi condamnat la închisoare, Varanul fiind un protejat al sistemului securisto-comunist, le-am răspuns franc: Da! În ziua de azi ori cât de tare avocat ai să te apere, dacă ai furat bani mulţi, aşa cum a făcut-o Dan Voiculescu, vei fi condamnat la închisoare. E trendul ultimilor ani: arestaţi au fost Iacubov, Patriciu, Vântu, Năstase, Becali şi azi Voiculescu. România e o ţară membră UE şi dincolo de sincopele justiţiei, oricine fură plăteşte până la urmă preţul. Deci nu neapărat că preşedintele Traian Băsescu s-a aflat în spatele deciziei judecătorilor a dus la condamnarea lui Dan Vociulescu, zis Varanul pentru supravieţuirea sa politică cameleonică dincolo de hoţiile dovedite, ci pur şi simplu justiţia română l-a condamnat pe baza unui dosar complicat de corupţie privind privatizarea frauduluoasă ICA, ca atâtea altele din România: ARO, ALRO, Roman etc.

Nu sunt naiv să cred că nu au existat şi influenţe politice subsidiare împoriva lui Dan Voiculescu din partea lui Traian Băsescu, care a fost suspendat de două ori din funcţia de preşedinte la iniţiativa senatorului conservator, care a creat celebra „alianţă penală de la Grivco”, ce l-a adus pe Ponta la putere, dar dincolo de aceste răfuieli politice, condamnarea a venit în proporţie covârşitoare din partea justiţiei care începe să funcţioneze ca într-un stat european. Din condamnarea lui Dan Voiculescu, dincolo de spectacolul cauzei, se trag câteva concluzii pe trei planuri. În primul rând hoţia din banul public se plăteşte acum. Deşi procurorii şi prima instanţă au cerut doar şase ani de puşcărie pentru Varanul, completul de judecată a plusat la zece ani condamnarea. Pot spune că cei patru ani de puşcărie daţi de judecători lui Dan Voiculescu reprezintă şi o răzbunare a sistemului juridic român, care a fost linşat în ultimii ani de Antene şi procurorii sau judecătorii atacaţi în cel mai abject mod. În altă ordine de idei, pe Dan Voiculescu nu l-a mai salvat reţeau comunisto-securistă provenită din DIE şi Comerţul Exterior, prin care Varanul şi-a făcut o avere colosală luând banii statului comunist, deci ai românilor, din firma Crescent.

Protecţia politică securiso-comunistă începe să pălească la 25 de ani de la revoluţie şi miliardarii proveniţi din contractele cu statul, pe protecţia vechilor structuri, nu mai dă roade şi nu te scapă de puşcărie. Nici construcţia unui trust media, ca Antenele, care nu făceau presă, ci propagandă în favoarea patronului, nu mai scapă un infractor de mâna lungă a justiţiei. „Averea Diavolului” l-a ajuns din urmă pe Văran. Dar a treia concluzie a arestării lui Dan Voiculescu, care a coborât din Jeep-ul de lux ca să fie încătuşat în Loganul poliţiei spre penitenciar, e cea mai importantă şi a scăpat analiştilor de presă: confiscare averii mogului şi a sediilor Antenelor care au trecut în proprietatea statului român. E primul semn că autoritatea statului român se reinstaurează. Este începutul unui război al statului împotriva privatizărilor frauduloase din ultimii 20 de ani.

A venit vremea ca dosarele multor privatizări să fie reluate şi cercetate, iar vinovaţii de distrugerea economiei naţionale să intre la puşcărie, iar activele furate să reintre din nou în proprietatea statului. Totuşi, arestarea lui Dan Voiculescu să nu-l bucure prea tare pe Traian Băsescu. În timp ce petrece de bucurie la un pahar de whisikey să-şi aducă aminte preşedintele că flota României a dispărut din portul Constanţa pe vremea când el era ministrul transportului în vremea guvernului Teodor Stolojan. Toţi vor plăti până la urmă. Nimeni nu scapă. Aşa e în viaţă şi în istorie.

Un răspuns la “Învăţăminte la arestarea mogului de presă Dan Voiculescu, poreclit „Varanul”…”

  1. v spune:

    E prea putin si prea tarziu…..TOTI trebuie sa plateasca, sau mai degraba trebuiau sa plateasca daca institutiile statului isi faceau treaba si nu erau politizate si mafiotizate la maxim !!!
    Acum totul este un joc de imagine pentru prezidentiale, se arunca praf in ochii nostri sa vada fraierul, ca vezi doamne, statul lui Ponta si Basescu isi face „Meseria”….E o intelegere tacita intre grupurile mafiote de la comanda, „Tu bagi unul la racoare eu iti înlesnesc afacerea cutare….” Un mod simplu si eficient de troc murdar si meschin.
    In SUA si Italia bandele mafiote isi impun suprematia prin forta, prin amenintarea cu pistolul la tampla…..La noi se aplica metodele moderne de Blat si cedari de functii si scaune, de santaj politic, cu dosare de la SRI si unde masa de oameni puternic manipulata prin presa, are impresia ca Statul de drept functioneaza, când realitatea este tocmai pe dos…Nimeni nu plateste pentru pagubirea statului ci plateste pentru pagubirea partenerului de afacere…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*