Cum ajungi locțiitor al sefului IGPR? Simplu… călcând pe cadavre !

Sesizam, nu cu mult timp în urmă, despre un pericol real îndreptat împotriva vieţii şi sănătaţii poliţiştilor, documnetat ca urmare a datelor statistice obținute din partea Direcției Medicale și a unor studii specialitate. Este vorba despre munca prestată pe timp de noapte, câte 7, 8, 10… chiar 14 zile consecutive în care polițiștii sunt planificați în schimbul trei. Impactul este devastator asupra sănătății iar recomandările medicale calificate, care recomandă efectuarea maximum trei zile consecutive de schimbul trei sunt tratate cu indiferență și dezinteres de către cei care ar avea obligația să respecte normele de prevenire a riscurilor și bolilor profesionale. Îi aminteam domnului Chestor Jianu, directorul Direcţiei Ordine Publică la aceea vreme, cu studiile în față, că poliţiştii se pot îmbolnăvi de cancer, diabet, de afecțiuni ale sistemului nervos dar și de boli de inimă dacă sunt planificați mai mult de trei schimburi consecutive. Cu nepăsare şi nici măcar cu o minimă crispare morală, domnia sa preciza că nu-l interesează şi că poliţiştii sunt obligaţi să se prezinte la serviciu conform planificării.

Recent, după îndelungi meditări, printr-un răspuns al unei sesizări a organizației noastre, acesta concluziona că poliţiştii pot interveni şi singuri la evenimente și își asumă responsabilitatea rezultatelor acțiunilor lor în cazul în care nu solicită sprijin. Ne întrebăm totuși la ce fel de evenimente de urgență ar putea interveni polițistul, unde să nu fie nevoie de doi polițiști?! Poate la genul de evenimente la care participă cei care au redactat acest răspuns… la grupuri de lucru, la ședințe, la întâlniri informale sau alte asemenea întâlniri unde nu vor găsi persoane violente, infractori, borfași, smecheri și alte categorii de astfel de progenituri.O mai mare prostie spusă de un şef peste câteva mii de poliţişti nu s-a mai auzit!

Acelaşi personaj a impus oficial în Poliţia Română planul de amenzi prin includerea în indicatorii de evaluare anuali ai poliţiştilor numărul de sancţiuni contravenţionale aplicate, uitând că scopul principal al polițistului este acela de a preveni și nu de a avea norma ca și muncitorul care trebuie să confecționeze 100 de piulițe în opt ore.

Îl întrebăm, cine se crede dumnealui să decidă asupra dreptului la viaţă al poliţiştilor, pe care a hotărît să-i trimită carne de tun în faţa infractorilor, să nu-i pese de riscurile la care se expun poliţiştii şi că se pot îmbolnăvi de afecţiuni incurabile ce pot fi prevenite, până la urmă, prin impunerea unei norme care să reglementeze numărul maxim de schimburi consecutive de noapte? Somitate medicală nu ştim să fie iar un Dumnezeu al poliţiştilor dacă se crede, trebuie supus unui control de către specialiştii care au fost de acord cu noi referitor la  subiectele acestui comunicat.

În Poliţia Română, când ceri demisia unui şef, el este imediat avansat în gradul de chestor ca mai apoi să fie numit locţiitor al şefui IGPR, aşa cum s-a întâmplat cu domnul Chestor Jianu. Sincer, nu am reuşit să desluşim, nici măcar printre rânduri, marile realizări profesionale şi meritele deosebite care au stat la baza hotărârii de a fi numit în această funcţie.

Agenţii de poliţie îi transmit multă putere de muncă şi să fie mai înverşunat în a revoluţiona sistemul poliţienesc prin înfiinţarea de Secţii Rurale de stat degeaba, prin sancţionarea post-mortem a poliţiştilor care nu au mai rezistat lunilor de ture de noapte şi a celor ce nu şi-au îndeplinit planul de amenzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*