Rolul lui Klaus Johannis…

În ciuda „prompteriţelor” excitate din presă şi a agitaţiei favorabile a televiziunilor de ştiri generaliste faţă de o posibilă candidatură a primarului Sibiului la preşedinţia României în noiembrie a.c. sunt sceptic că neamţul ar avea o şansă să câştige în faţa social-democraţilor. Klaus Johannis este doar o legendă şi un mit construit de presa mainstrean în ultimii ani, cu ajutorul serviciilor secrete. Și este menit doar a-i netezi calea spre Cotroceni lui Victor Ponta

Klaus Johannis este doar o imagine sonoră şi rezultatul unui exerciţiu de PR. Primarul Sibiului este gol pe dinlăuntru din punct de vedere politic şi la fel de şters ca şi candidatul PDL, „omul cu prune” în gură, Cătălin Predoiu. Klaus Johannis are şi numeroşi „scheleţi” în dulapul de zestre politică din vremea când colabora în anii 90 cu o fundaţie româno-germană şi „vindea” copii români spre adopţie în Germania, dar şi posibile acte de corupţie neclarificate din perioada când era inspector şcolar general adj. la Sibiu până în anul 2000. E adevărat că neamţul din fruntea Sibiului a atras investitori germani şi titlul de capitală europeană a culturii în 2007, dar costurile au fost uriaşe pentru patrimoniul naţional. Ca lider al FDGR Klaus Johannis a transformat asociaţia germană în urmaşa directă a Forumului German interbelic, organizaţie nazistă, cu conducere SS în perioada războiului, preluând imobilele centrale din Sibiu, pe care apoi le-a închiriat pe sume uriaşe în beneficiul subţirei elitei economice săseşti din oraş. Klaus Johannis şi-a trimis în 1992 părinţii să trăiască în Bavaria, în loc să rămână acasă între români, dovedind o propensiune către germanism în dauna românismului. Klaus Johannis nu este charismatic şi va aluneca la examenul preşedinţiei pe gheaţa balcanică a politicii româneşti.

Cine l-a sfătuit pe Crin Antonescu să renunţe la candidatura pentru  preşedinţie a făcut-o prost şi în interesul lui Victor Ponta. Crin Antonescu a avut multe păcate, mai ales consilierea lui de către fostul informator securist SRS şi a lui Schnecker, care l-a pus să revizuiască Ordonanţa nr. 32 împotriva naţionaliştilor. Cu toate aceste greşeli, Antonescu avea un suflu al discursului politic cu priză la mediile populare. Klaus Johannis, noul şef al PNL, se mişcă greoi între oameni şi e foarte rigid. Nu cred în tandemul Johannis preşedinte şi Blaga premier. Împreună nu vor strânge mai mult de 20 la sută dintre sufragii. Nu e posibilă nici unificarea prin comasare a PNL cu PDL până la 1 august şi chiar dacă se va face rezultatul electoral va fi unul minor. Aducerea lui Klaus Johannis în fruntea dreptei româneşti de către grupări politice oculte, de laborator are ca scop doar netezirea căii lui Victor Ponta către Palatul Cotroceni şi instaurarea statului socialist aşa cum l-a visat Ion Ilici Iliescu. La acest proiect lucrează structurile din fosta sau actuala securitate şi urmaşii celor care au pus mâna fraudulos pe economia românească în 1990.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*